INNER NECK MAGIC MURAH ONLINE

Sebelum ini saya dah upload gambar inner magic corak paisley, kali ni, saya upload gambar untuk inner neck magic pula. Ada 3 jenis inner magic neck, iaitu inner neck magic Khalisyah, inner neck magic Al Jannah dan inner magic neck Ariana Rose Loose.

Inner Neck Magic Khalisyah

inner neck khalisyah 1 INNER NECK MAGIC MURAH ONLINE

Harga Inner Neck Khalisyah :

RM 20 Sehelai (Tak termasuk postage)

Inner Neck Magic Al Jannah

inner neck magic al jannah INNER NECK MAGIC MURAH ONLINE

Harga Inner Neck Al Jannah :

RM 20 Sehelai (Tak termasuk postage)

Inner Neck Magic Ariana Rose Loose

Inner Neck Magic Ariana Rose Loose ini sangat sesuai untuk yang tak suka pakai inner neck rasa melekap kat tengkuk dan leher, sebab ia sengaja dibuat longgar.

inner neck magic labuh ariana rose loose 1 INNER NECK MAGIC MURAH ONLINE

inner neck magic labuh ariana rose loose 2 INNER NECK MAGIC MURAH ONLINE

Harga Inner Neck Ariana Rose Loose :

RM 20 Sehelai (Tak termasuk postage)

Untuk order,

SMS / WhatsApp / Telegram

019 – 626 3820

Nak tengok Inner Magic Corak Paisley? >> KLIK SINI.

Nak tengok Inner Magic Glitter?. KLIK SINI.

Jom like page As Syahid Scarf untuk dapatkan pelbagai koleksi inner magic pada harga yang berpatutan, sesuai dengan kualiti inner magic yang dikeluarkan icon biggrin INNER NECK MAGIC MURAH ONLINE

2 comments

INNER MAGIC CORAK PAISLEY

Inner Magic Corak Paisley

Ramai suka pakai inner magic, kan?. Tapi, selalu jumpa inner magic color plain je kan?

Ada juga inner magic glitter sekarang ni.

Ada juga inner magic Stipe.

Tapi yang ni inner magic corak paisley.

Inner magic Paisley ni sangat sesuai dan cantik digandingkan bersama plain shawl dan plain syria. Bila pakai inner ni, rasa kainnya sejuk dan memang selesa dipakai. Sebab diperbuat dari kain cotton yang disukai ramai. Kan… ramai yang suka cotton, kan. Kain dijamin berkualiti tinggi icon biggrin INNER MAGIC CORAK PAISLEY

Inner magic ni memang tak melakap di dahi, so muka nanti takde lah nampak bulat, kan. Sebab memang bila sarung je, siap-siap boleh muncung gitu… So, muka akan kelihatan lebih bujur, sesuai untuk semua jenis muka. Saya sendiri pun tak suka muka nampak bulat semacam. Hihihi…

Tak payah nak tetas-tetaskan benang kat belakang inner ni sebab memang direka untuk berbentuk muncung di dahi. Senang dipakai. Selesa dan telinga tak sakit langsung.

Ok, di bawah ni beberapa corak inner magic paisley yang boleh anda pilih untuk dipadankan dengan plain shawl atau plain syria yang anda ada sekarang icon biggrin INNER MAGIC CORAK PAISLEY

26 Corak Inner Magic Paisley

inner magic paisley 1 INNER MAGIC CORAK PAISLEY

inner magic paisley 2 INNER MAGIC CORAK PAISLEY

inner magic paisley 3 INNER MAGIC CORAK PAISLEY

inner magic paisley 4 INNER MAGIC CORAK PAISLEY

inner magic paisley 5 INNER MAGIC CORAK PAISLEY

* STOK TERHAD! *

Haaa.. amacam?. Kalau rasa dah bosan dengan inner plain, tudung pun plain je kan, boleh lah try pakai inner magic corak paisley ni. Tampil lain dari lain. Tampil lain dari hari lain. ^_^ Sekali sekala tukar style lah kan icon wink INNER MAGIC CORAK PAISLEY

Berminat nak bergaya dengan inner magic corak paisley?.

SMS / WhatsApp / Telegram :

“IMP, nombor inner yang mahu di order” ke 019 – 626 3820

Harga?

Serendah RM 12 sahaja sehelai ( tak termasuk postage).

Nak tengok Inner Neck Magic? >> KLIK SINI.

Nak tengok Inner Magic Glitter?. KLIK SINI.

Jom like page As Syahid Scarf untuk dapatkan pelbagai koleksi inner magic pada harga yang berpatutan, sesuai dengan kualiti inner magic yang dikeluarkan icon biggrin INNER MAGIC CORAK PAISLEY

2 comments

8 TERAS PTD – TUGAS & BIDANG UTAMA PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK

8 Teras PTD – Tugas & Bidang Utama

8 teras PTD tugas tugas dan bidang pegawai tadbir diplomatik M41 temuduga interview 8 TERAS PTD   TUGAS & BIDANG UTAMA PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK

Tugas-tugas Pegawai Tadbir Diplomatik atau juga dikenali sebagai 8 Teras PTD adalah antara soalan penting dan soalan popular yang sering ditanya dalam temuduga PTD kepada para calon.

Serapan pegawai PTD ke semua jabatan untuk perlaksanaan tugas PTD menjadi satu isu perdebatan yang hangat. Namun begitu, skop dan bidang tugas PTD adalah besar dan luas.

Secara ringkasnya, 8 bidang teras dalam PTD adalah seperti berikut :

1. Pengurusan Sumber Manusia dan Pembangunan Organisasi,
2. Pengurusan Kewangan,
3. Keselamatan dan Pertahanan Negara,
4. Pengurusan Teknologi Maklumat,
5. Perancangan dan Pentadbiran Sosial/Infrastruktur,
6. Pentadbiran dan Pembangunan Wilayah/Perbandaran/Tanah/Daerah/Tempatan
7. Pengurusan Ekonomi dan
8. Hubungan Antarabangsa dan Hal Ehwal Luar Negeri.

Inilah dia lapan bidang pengkhususan PTD (Teras Utama PTD). Sebagai Pegawai PTD, anda akan diserap ke mana-mana jabatan dan kementerian berdasarkan 8 bidang tugas utama yang telah disebutkan di atas.

Jika anda berjaya lulus dalam peperiksaan online PTD 1 November lalu, dan akan ke sesi temuduga PTD, anda harus buat persiapan rapi agar mudah lulus dan dapat surat tawaran lantikan PTD.

Sebagai persediaan temuduga PTD anda, anda boleh rujuk 20 Soalan Temuduga PTD yang ditanya kepada calon Pegawai Tadbir Diplomatik M41 pada sesi temuduga sebelum ini. Klik sahaja pautan di bawah untuk baca 20 Soalan Interview PTD tersebut.

>> 20 Soalan Temuduga PTD <<

Download PERCUMA 5 Set Soalan Temuduga PTD 2014.
Masukkan nama manja dan emel anda di bawah.

Nama manja

Emel (Jangan gunakan emel Yahoo, ya)



Selain itu, untuk membuat persiapan lengkap sebelum Temuduga PTD, saya syorkan kepada anda untuk dapatkan Pakej Lengkap Bijak Temuduga PTD yang disediakan oleh Tim Infokerjaya ( Tim yang telah membantu lebih 63,000 orang graduan untuk lulus dalam exam SPA dan berjaya jawat jawatan kerajaan).

Pakej Rahsia Bijak Temuduga ini mengandungi :

1. Soalan KILLER Temuduga
2. Checklist Temuduga
3. Peta Minda Rujukan Pantas Temuduga
4. Pengalaman Temuduga Sektor Awam
5. Pengalaman Temuduga Sektor Swasta

Kesemua komponen ini ada dalam Pakej Bijak Temuduga. Anda boleh mendapatkan Pakej Lengkap Bijak Temuduga PTD ini di pautan di bawah :

>> http://syaisya.com/ebookinterview <<

250X250 8 TERAS PTD   TUGAS & BIDANG UTAMA PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK

p/s/s: Kongsi artikel ini dengan rakan-rakan anda yag lain di FB dengan tekan butang ‘F’ di sebelah kiri. Mungkin perkongsian anda dapat membantu rakan anda membuat persediaan temuduga PTD nanti. icon smile 8 TERAS PTD   TUGAS & BIDANG UTAMA PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK

0 comments

20 SOALAN TEMUDUGA PTD – PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK M41

Jika anda telah lulus peperiksaan online PTD 1 November lalu, tahniah saya ucapkan!. Anda memang hebat! Selepas ini, anda akan ke sesi temuduga pula. Pasti anda tertanya-tanya, apakah soalan temuduga PTD yang telah ditanyakan kepada calon-calon interview Pegawawai Tadbir Diplomatik M41 yang lalu.

contoh soalan temuduga penguasa kastam kerja kerajaan pegawai tadbir diplomatik ptd 20 SOALAN TEMUDUGA PTD   PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK M41

Kebiasaannya, pengambilan untuk jawatan PTD ini diadakan setahun sekali. Oleh kerana calon ramai, tapi jawatan kosong PTD yang ada sangat terhad, maka persaingan sangat sengit. Jadi, menjadi satu kewajipan untuk anda membuat persediaan yang rapi sebelum ke sesi temuduga.

Ini kerana, 90% calon temuduga PTD GAGAL kerana tak cukup persediaan!.

Memandangkan saya ada banyak maklumat mengenai temuduga PTD, jadi, apa salahnya jika saya kongsikan maklumat-maklumat yang saya ada kepada anda, calon interview PTD. icon smile 20 SOALAN TEMUDUGA PTD   PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK M41

Dalam artikel kali ini, saya akan kongsikan soalan temuduga PTD yang saya kompilasikan dari pembacaaan saya. Soalan-soalan temuduga PTD ini dikongsikan oleh saudara Khairul Zuhdi.

20 SOALAN TEMUDUGA PTD

1. Sila perkenalkan diri anda.
2. Kenapa nak jadi PTD.
3. Apa beza PTD dengan PTN (Peg.Tadbir Negeri)
4. Apa beza Ambassador dengan High Commissioner
5. Apa beza HRM (Management) dengan HRD (Department)
6. Apa beza Management dengan Administration
7. Kalau dapat PTD..Kamu nak kerja KEMENTERIAN mana?..Kenapa? Apa tugas utama kementerian terbabit?..Saper nama KSU Kementerian terbabit…Bagi nama satu agensi di bawah kementerian terbabit…
8. Apa 8 Bidang Tugas PTD..
9. Siapa KSN dan KPPA..
10. Nama-nama Menteri..
11. Apa beza ISA dan OSA..
12. Dasar kerajaan…MISI NASIONAL, DEB dan sebagainya..
13. Pertubuhan antarabangsa..NAM,WHO, OIC, UNESCO, ZOFPAN, ASEAN dan sebagainya..
14. Rancangan Malaysia yang terkini..(Contoh RMK8,RMK9)..
15. Soalan berkaitan INTEGRITI, PIN, RASUAH dan sebagainya..
16. RUKUN NEGARA…
17. Sejarah asal usul PTD…
18. Apa beza DUN dan PARLIMEN…Boleh disusuli dengan soalan berkaitan ADUN, Tugas Ahli Parlimen, Kabinet, Dewan Rakyat..Dewan Negara..Senator..Speaker..
19. Delivery System..
20. PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN..

p/s: Soalan temuduga PTD kemungkinan akan ditanya berdasarkan jawapan yang diberikan oleh calon. Jadi, calon perlu stanby dengan jawapan-jawapan yang munasabah.

DOWNLOAD PERCUMA SOALAN TEMUDUGA PTD 2014

Untuk memudahkan persediaan Temuduga PTD anda, saya telah compile 5 set soalan temuduga PTD 2014 (soalan sebenar yang dikongsikan oleh calon yang telah ditemuduga). Anda boleh download PERCUMA sahaja!. Selain itu, ada EXTRA TIP dan hint Temuduga PTD turut dikongsikan. Untuk download, anda hanya perlu masukkan nama dan emel anda dalam ruangan di bawah.

Download PERCUMA Set Soalan Sebenar Temuduga PTD 2014 .
Masukkan nama manja dan emel anda di bawah.

Nama manja

Emel (Jangan gunakan emel Yahoo, ya)





Download dan terus buat persediaan!

Jika anda masih belum cukup bersedia untuk ke Temuduga PTD yang sangat mencabar ini, masih belum terlewat untuk anda memulakan persiapan mulai hari ini. Untuk membuat persiapan lengkap sebelum Temuduga PTD, saya syorkan kepada anda untuk dapatkan Pakej Lengkap Bijak Temuduga PTD yang disediakan oleh Tim Infokerjaya. Untuk pengetahuan anda, Tim Infokerjaya telah membantu lebih 63,000 orang graduan untuk lulus dalam exam SPA dan berjaya jawat jawatan kerajaan.

Pakej Rahsia Bijak Temuduga ini mengandungi :

1. Soalan KILLER Temuduga
2. Checklist Temuduga
3. Peta Minda Rujukan Pantas Temuduga
4. Pengalaman Temuduga Sektor Awam
5. Pengalaman Temuduga Sektor Swasta

Kesemua komponen ini ada dalam Pakej Bijak Temuduga. Anda boleh mendapatkan Pakej Lengkap Bijak Temuduga PTD ini di pautan di bawah :

>> http://syaisya.com/ebookinterview <<

250X250 20 SOALAN TEMUDUGA PTD   PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK M41

Saya doakan anda berjaya lulus temuduga PTD ini dan seterusnya dapat tawaran sebagai PTD. Good luck!

p/s/s: Jika artikel ini bermanfaat untuk anda, kongsikan artikel ini di FB dengan menekan butang ‘f’ di sebelah kiri. Perkongsian anda mungkin dapat membantu rakan-rakan anda yang lain buat persediaan temuduga PTD. icon smile 20 SOALAN TEMUDUGA PTD   PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK M41

4 comments

CARA BUAT DUIT DENGAN LAZADA


buat duit dengan lazada CARA BUAT DUIT DENGAN LAZADA
Buat Duit Degan Lazada

“Saya berasa sedih, setiap bulan apabila saya membayar komisen kepada agen,
saya bayar komisen kepada ramai orang Indonesia. Mereka menjana jualan dengan Lazada untuk market Malaysia. Saya sedih,
mengapa rakyat Malaysia tak ambil peluang untuk buat duit dengan Lazada? ”

Inilah luahan hati Miss Tania, Manager Affiliate Lazada.

Semalam baru saya tahu, yang sebenarnya kita boleh buat duit dengan Lazada!.

Rupa-rupanya selama ini Lazada ada buat program affiliate.

Confirm lah tak ada orang Malaysia yang dapat komisen tu…sebab orang Malaysia tak tahu pun Lazada ada buat program Affiliate.

Kalau sebut Lazada, semua orang pun tahu.. tempat membeli-belah secara online. Tapi, bab boleh buat duit dengan Lazada, orang Malaysia tak tahu…

Ok, lupakan kisah tak tahu tu… Yang dah lepas biarlah lepas. Tak boleh nak patah balik pun!.

Sekarang ni dah tahu, so, siapa yang nak tambah pendapatan, nak pendapatan sampingan, boleh lah join program affiliate Lazada ni!.

Apa Itu Program Affiliate?

Ok, mungkin anda dah tahu apa itu “Affiliate”. Mungkin juga tak tahu.

Secara ringkasnya, Program Affiliate adalah 1 program di mana anda dibayar komisen untuk setiap jualan yang terhasil daripada promosi yang anda lakukan.

Contohnya, anda mempromosikan Samsung Galaxy Note 4 (ada dijual di Lazada) di Facebook Page atau Facebook Profile anda. Apabila ada rakan-rakan anda atau Fan anda yang beli Samsung Galaxy Note 4 melalui link affiliate anda, maka anda akan mendapat komuisen. Pihak Lazada akan membayar komisen anda kemudian.

Berapa Banyak Komisen Boleh Jana Dengan Lazada?

Komisen yang Lazada akan berikan untuk setiap jualan yang anda lakukan ialah :

Barang elektronik – 6%

Barang bukan elektronik – 9%

Fesyen – 10% , mungkin akan dinaikkan ke 12% selepas ini.

.
.
.

Minyak naik 20 sen, kan?.

Terasa tak?
Bising tak?
Marah kerajaan tak?
Rasa terbeban tak?
Sakit hati tak?
Mengeluh tak?

Kalau anda jawab ya untuk semua soalan di atas, maka ambilllah kesempatan untuk buat duit dengan Lazada ni.

Caranya mudah sahaja…

3 Langlah Mudah Buat Duit Dengan Lazada

1. Daftar sebagai agen Affiliate Lazada di sini (Daftar PERCUMA je, tak perlu bayar sesen pun) :
->>

2. Isi borang dengan maklumat peribadi anda. Untuk ruangan company, jika anda tiada syarikat yang berdaftar dengan SSM, masukkan sahaja nama anda.

3. Submit borang.

4. Tunggu emel dari Lazada. Pihak Lazada akan “Approve” permohonan anda. Ketika saya mendaftar sebelum ini, tak sampai 24 jam, pihak Lazada dah approve permohonan saya. icon smile CARA BUAT DUIT DENGAN LAZADA

Sebaik sahaja saya tahu Lazada ada tawarkan program affiliate ni, saya ni yang sememangnya ‘Kaki Affiliate’ dengan sepantas kilat mendaftar sebagai agen affiliate Lazada ni.
Sudah semestinya saya tak nak lepaskan peluang buat duit yang ada ni. Lepas ni, boleh lah Lazada jadi satu daripada paip pendapatan saya icon smile CARA BUAT DUIT DENGAN LAZADA

Target saya memang nak menjana Multiple Stream Income. Sedang dalam proses dan berusaha ke arah MSI (Multiple Stream Income) sebelum ke stage berikutnya iaitu Kebebasan Kewangan icon biggrin CARA BUAT DUIT DENGAN LAZADA

p/s: Buat duit dengan affiliate ni best sebenarnya!. Saya dah rasa dapat komisen dan cek 4 angka dari program-program affiliate lain yang saya ceburi sebelum ini. Kaki-kaki affiliate memang tahu lah macam mana rasa nya, dapat komisen tinggi dengan affiliate ni. Kalau anda belum pernah dapat duit dengan affiliate, cubalah buat duit dengan affiliate Lazada ni. Sebab Lazada dah memang 1 nama yang besar, jadi orang pun tak ada masalah dan rasa ragu-ragu untuk buat pembelian di Lazada. Maka, nak dapatkan jualan dan komisen melalui platform Lazada ni, memang bukan 1 perkara yang terlalu sukar.

Untuk yang tak biasa promote barang, mungkin terasa susah pada awalnya. Tapi tak mengapa, yang penting jangan putus asa. Teruskan usaha sehingga berjaya. icon smile CARA BUAT DUIT DENGAN LAZADA

0 comments

SEMAKAN KEPUTUSAN PEPERIKSAAN PTD M41 1 NOVEMBER 2014

semakan keputusan peperiksaan ptd m41 2014 1 november SEMAKAN KEPUTUSAN PEPERIKSAAN PTD M41 1 NOVEMBER 2014

Keputusan peperiksaan online PTD, Pegawai Tadbir dan Diplomatik M41 telah keluar sebelum jam 12 tengahari tadi, 3 November 2014.

Para calon boleh semak keputusan peperiksaan PTD M41 2014 di pautan berikut :
http://e-semakan.spa.gov.my/

Peperiksaan online kali ini berjalan dengan lancar. Tidak seperti peperiksaan-peperiksaan online sebelum ini, banyak komen diterima oleh pihak SPA kerana ada masalah teknikal. Tetapi, untuk exam PTD kali ini, peperiksaan berjalan dengan sangat lancar.

Pihak SPA juga menerima ucapan tahniah dari para calon di Facebook rasmi SPA. Ternyata SPA telah membuat usaha penambah baikan dan berjaya menangani masalah teknikal yang berlaku sebelum-sebelum ini. Tahniah, SPA!.

Oleh kerana perjalanan peperiksaan PTD yang diadakan 1 November lalu lancar, maka, tiada retest peperiksaan PTD untuk ambilan sesi 2014 ini. Hanya 44, 498 orang calon menduduki peperiksaan Sabtu lalu berbanding 77,000 orang calon yang dipanggil exam.

Calon-calon, dah buat semakan keputusan?. Macam mana?. Lulus tak. Exam PTD kali ni ada yang cakap paling susah!. Tapi apa pun, saya ucapkan tahniah, kepada semua yang berjaya!

Yang lulus exam PTD kali ini, tak perlu menghadiri PAC, terus ke temuduga PTD yang akan diberitahu tarikhnya oleh pihak SPA kelak.

Jika anda lulus exam PTD ini, anda perlu bersedia dengan sebaiknya untuk temuduga kerana temuduga PTD memang sangat mencabar!. Tak percaya, tengok nanti bila anda ditemuduga. ^_^

TIP LULUS TEMUDUGA PTD

Jika anda berjaya lulus dalam peperiksaan online PTD 1 November lalu, dan akan ke sesi temuduga PTD, anda harus buat persiapan rapi agar mudah lulus dan dapat surat tawaran lantikan PTD.

Sebagai persediaan temuduga PTD anda, anda boleh rujuk 20 Soalan Temuduga PTD yang ditanya kepada calon Pegawai Tadbir Diplomatik M41 pada sesi temuduga sebelum ini. Klik sahaja pautan di bawah untuk baca 20 Soalan Interview PTD tersebut.

>> 20 Soalan Temuduga PTD <<

Selain itu, untuk membuat persiapan lengkap sebelum Temuduga PTD, saya syorkan kepada anda untuk dapatkan Pakej Lengkap Bijak Temuduga PTD yang disediakan oleh Tim Infokerjaya ( Tim yang telah membantu lebih 63,000 orang graduan untuk lulus dalam exam SPA dan berjaya jawat jawatan kerajaan).

Pakej Rahsia Bijak Temuduga ini mengandungi :

1. Soalan KILLER Temuduga
2. Checklist Temuduga
3. Peta Minda Rujukan Pantas Temuduga
4. Pengalaman Temuduga Sektor Awam
5. Pengalaman Temuduga Sektor Swasta

Kesemua komponen ini ada dalam Pakej Bijak Temuduga. Anda boleh mendapatkan Pakej Lengkap Bijak Temuduga PTD ini di pautan di bawah :

>> http://syaisya.com/ebookinterview <<

250X250 SEMAKAN KEPUTUSAN PEPERIKSAAN PTD M41 1 NOVEMBER 2014

DOWNLOAD PERCUMA SET SOALAN TEMUDUGA PTD 2014 (SOALAN SEBENAR)

Download PERCUMA 5 Set Soalan Temuduga PTD 2014.
Masukkan nama manja dan emel anda di bawah.

Nama manja

Emel (Jangan gunakan emel Yahoo, ya)





All the best!

p/s: Jika artikel ini bermanfaat untuk anda, kongsikan artikel ini kepada rakan-rakan anda yang lain di FB dengan menekan butang ‘f’ di sebelah kiri anda. Mungkin ada antara rakan anda yang lulus exam PTD dan akan ditemuduga. Secara tak langsung, anda dapat membantu rakan anda untuk membuat persiapan menghadiri temuduga PTD. icon smile SEMAKAN KEPUTUSAN PEPERIKSAAN PTD M41 1 NOVEMBER 2014

0 comments