MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

baju+mini+kurung+raya+2014+fesyen+terkini MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

Koleksi Baju Kurung Malaysia (Mini Kurung) 2014

 

Kurang dari sebulan kita akan berpuasa dan selepas itu kita akan meraikan perayaan Aidilfitri. Jadi, hari raya sudah semakin dekat. Just around the corner, kata orang putih. Eceh….

Dah ada baju raya?. Ramai yang dah ada baju raya kan. Rasanya bermula bulan April, ramai dah shopping baju raya.

Bagi yang masih mencari baju raya dan inginkan kelainan dari baju kurung atau baju kurung pahang, boleh lah gayakan Baju Kurung Malaysia ni pula. Ada juga orang panggil baju ni Mini Kurung.

 Koleksi Mini Kurung ini diperbuat dari Kain Evo Silk (plain) dari Korea dan dipadankan dengan kain corak dari jenis Cotton Silk yang berkualiti Tinggi

Labuh baju ini adalah antara 29 hingga 30 inci.

Untuk kain, kain bercorak dipotong kepada 6 panel dan dicantum untuk potongan punggung agar nampak “flow” kain cantik dan kemas.

Koleksi baju kurung Malaysia ini mempunyai saiz SS, S, M & L. Sila rujuk pada jadual saiz di bawah untuk menentukan saiz anda. Cutting baju keluaran kami lebih besar berbanding saiz biasa.

baju+raya+2014+baju+kurung+moden+mini+kurung+malaysia+BS 408 MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

BS-408

baju+raya+2014+baju+kurung+moden+mini+kurung+malaysia+BS 407 MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

BS 407

baju+raya+2014+baju+kurung+moden+mini+kurung+malaysia+BS 405 MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

BS-405

BS 302+baju+kurung+malaysia+mini+kurung+pink+purple+ungu+baju+raya+2014 MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

BS 302

 

BS 303+baju+kurung+malaysia+mini+kurung+mustard+kuning+baju+raya+2014 MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

BS-303 (SOLD OUT)

 

BS 304+baju+kurung+malaysia+mini+kurung+biru+baju+raya+2014 MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

BS-304

 

 

BS 306+baju+kurung+malaysia+mini+kurung+biru+laut+turqoise+baju+raya+2014 MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

Bs-306

 

BS 307+baju+kurung+malaysia+mini+kurung+biru+laut+turqoise+baju+raya+2014 MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

BS-307

 

BS 308+baju+kurung+malaysia+mini+kurung+purple+ungu+lembut+baju+raya+2014 MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

BS-308

 

BS 309+baju+kurung+malaysia+mini+kurung+maroon+baju+raya+2014 MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

BS-309

p/s: Perhatian: Warna Pakaian akan mungkin/akan berbeza sedikit dari yang sebenar kerana faktor pencahayaan.

 

Saiz ukuran mini kurung / baju kurung Malaysia :

ukuran+baju+kurung+malaysia+mini+kurung+bella+senorita+3 MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

Ukuran baju kurung Malaysia (Mini Kurung)

BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION

Setiap design baju, hanya mempunyai 2 helai sahaja, setiap saiz!.

baju+kurung+malaysia+mini+kurung+baju+raya+2014+bs501turqoise+biru MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

BS-501

baju+kurung+malaysia+mini+kurung+baju+raya+2014+oren+bs502 MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

BS-502

baju+kurung+malaysia+mini+kurung+baju+raya+2014+pink+merah+jambu+bs504 MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

BS-504

baju+kurung+malaysia+mini+kurung+baju+raya+2014+purple+ungu+bs503 MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

BS-503

testimoni imelda 640x1024 MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

 

RM 139 (Semenanjung), RM 145 (Sabah/Sarawak)

PERCUMA penghantaran.

PERCUMA kerongsang untuk pembelian 2 helai.

Dapatkan segera sebelum kehabisan stok.

Setiap saiz ada stock 5 pasang sahaja. Untuk Raya 2014 Limited Edition, setiap baju hanya ada 2 pasang sahaja setiap saiz.

Stok terhad, kerana kami sentiasa keluarkan pattern baju yang terkini.

Untuk menggayakan Mini Kurung yang cantik ini,

WhatsApp / SMS <Kod Baju> <Saiz> <Nama Glamor> ke 019 – 626 3820

Nak lebih banyak pilihan baju kurung dan jubah terkini?. Like Page >> As Syahid Collections << 

Klik link di bawah untuk melihat Koleksi Baju Kurung dan Jubah dari As Syahid Collections yang lain :

>> Baju Kurung Raya 2014 Limited Edition <<

>> Baju Kurung Moden Slim Cut <<

>> Baju Kurung Pahang Cotton 3D <<

>> Baju Kurung Malaysia Terkini <<

>> Fesyen Jubah Muslimah Terkini <<

>> Baju Kurung Pahang Koleksi Mya Sofea <<

>> Baju Kurung Moden Fesyen Terkini <<

22 comments

ZIKIR MUNAJAT HILANG STRESS

zikir munajat menghilang tekanan stress

Zikir Munajat Hilang Stress

zikir munajat menghilang tekanan stress ZIKIR MUNAJAT HILANG STRESS

Selalu rasa stress?. Dalam menjalani kehidupan seharian ni, kadang-kadang banyak sangat perkara yang kita fikirkan secara serentak. Macam-macam masalah timbul. Maka, stress tak dapat lari dari kita, atau kita yang tak dapat lari dari stress?. Yang mana satu sebenarnya?.

Cara Untuk Hilangkan Rasa Stress / Tertekan

Hakikatnya, ada banyak cara untuk menghilangkan rasa stress. Selain daripada mengambil wudhuk, solat, mengaji, kita juga boleh mengamalkan zikir-zikir munajat untuk hilangkan stress.

Di bawah ini ada video zikir munajat hilang stress. Boleh lah ikut berzikir. icon smile ZIKIR MUNAJAT HILANG STRESS

 

p/s: Hanya dengan mengingati Allah,  hati akan tenang. icon smile ZIKIR MUNAJAT HILANG STRESS Selamat berzikir.

15 comments

GIVEAWAY RM300 BY BLOG PANCING ELIH

Blog kaki pancing

Blog kaki pancing GIVEAWAY RM300 BY BLOG PANCING ELIH

Dah lama tak join Giveaway mahupun Contest. Kelmarin dah join Segmen Mencari Teman, hari ni nak join Giveaway dari blog khusus untuk kaki pancing pula.

Ops!. Aku bukan kaki pancing, tapi saje je nak meriahkan suasana GA ni. Mana tahu kot ada rezeki aku, tak dapat pancing ikan besar, dapat RM 100 dari GA ni pun jadilah icon smile GIVEAWAY RM300 BY BLOG PANCING ELIH

Hadiah-Hadiah Giveaway:

Hadiah-hadiah yang bakal dimenangi adalah seperti berikut;
• Tempat Pertama: 1 X RM100
• Tempat Kedua: 1 X RM60
• Tempat Ketiga: 1 X RM40
• Hadiah Saguhati: 5 X RM20

Ok. Hadiah best kan?

Tarikh tutup penyertaan 04 Jun 2014. So, sempat lagi kalau uols nak join.  icon biggrin GIVEAWAY RM300 BY BLOG PANCING ELIH

9 comments

FESYEN JUBAH MUSLIMAH TERKINI | KAIN COTTON CANTIK DAN SELESA

fesyen jubah muslimah online cotton terkini merah hitam

FESYEN JUBAH MUSLIMAH TERKINI | KAIN COTTON CANTIK DAN SELESA

jubah+siti+khadijah+2 FESYEN JUBAH MUSLIMAH TERKINI | KAIN COTTON CANTIK DAN SELESA

Koleksi Jubah Muslimah Terkini 2014

 

Kali ni, aku nak kongsikan satu koleksi jubah muslimah dari As Syahid Collections yang mempunyai kombinasi 2 warna yang padan. Ada 5 pilihan warna kesemuanya. Kesemuanya warna lembut dan sejuk mata memandang :). Cuma warna merah hitam tu je nampak terang sikit, tapi tetap kelihatan manis sebab dipadankan dengan warna hitam.

Jubah ni diperbuat dari kain Lavenzi Cotton yang berkualiti tinggi. Kain ni lembut dan “flow” dia cantik. So, kain nampak ‘terjatuh’ kemas. Jubah ni juga tak licin dan tak jarang.

Leher jubah ni bulat, ada zip kat bahagian belakang. Senang lah nak sarung nanti.

Kat bahagian lengan pula, ada “caft” dan satu butang. Caft ni boleh disinsing sampai siku, jadi, tak ada masalah bila nak ambil wudhuk nanti. Caft jubah ni pula, bukan jenis yang kembang kalau kita dah sinsing ke siku.

Cutting jubah ni besar, tak menampakkan bentuk badan icon smile FESYEN JUBAH MUSLIMAH TERKINI | KAIN COTTON CANTIK DAN SELESA

Jika anda meminati jubah, jubah Koleksi Jubah Siti Khadijah ini adalah pilihan yang tepat untuk koleksi jubah anda.

Memang sesuai sangat lah pakai jubah ni untuk apa jua majlis. Nak menggayakan jubah ni pada hari raya nanti pun boleh. icon smile FESYEN JUBAH MUSLIMAH TERKINI | KAIN COTTON CANTIK DAN SELESA

Jom tengok setiap warna jubah muslimah terkini ni :

fesyen jubah muslimah online cotton terkini merah hitam FESYEN JUBAH MUSLIMAH TERKINI | KAIN COTTON CANTIK DAN SELESA

Merah – Hitam, JSK-201

 FESYEN JUBAH MUSLIMAH TERKINI | KAIN COTTON CANTIK DAN SELESA

Biru – Kelabu, JSK-202

 FESYEN JUBAH MUSLIMAH TERKINI | KAIN COTTON CANTIK DAN SELESA

Grey – Dusty Pink, JSK-203

 

 FESYEN JUBAH MUSLIMAH TERKINI | KAIN COTTON CANTIK DAN SELESA

Grey – Purple, JSK-204

 

 FESYEN JUBAH MUSLIMAH TERKINI | KAIN COTTON CANTIK DAN SELESA

Green Grey – Light Orange, JSK-205

 

Untuk pengetahuan, cutting jubah ni besar. Jadi, untuk yang berbadan besar, boleh juga menggayakan jubah ini. Wanita yang berbadan XXXL juga masih boleh bergaya dengan koleksi jubah terkini ini kerana ia juga merupakan jubah plus size.  Sila rujuk jadual saiz di bawah untuk menentukan saiz jubah anda.

 

 FESYEN JUBAH MUSLIMAH TERKINI | KAIN COTTON CANTIK DAN SELESA

Saiz Jubah

Perhatian: Warna pakaian akan mungkin/akan berbeza sedikit dari yang sebenar kerana faktor pencahayaan.

Jubah Muslimah Terkini, kain cotton lavenzi berkualiti, selesa dipakai dan harga yang berpatutan. icon smile FESYEN JUBAH MUSLIMAH TERKINI | KAIN COTTON CANTIK DAN SELESA

Harga : RM 159 (Semenanjung); RM 165 (Sabah/Sarawak)

PERCUMA penghantaran seluruh Malaysia.

PERCUMA Brooch untuk pembelian 2 helai ke atas ^_^

Anda ingin kelihatan anggun dan sopan menggayakan Jubah Muslimah ini di hari raya nanti?.

Untuk tempahan : SMS / WhatsApp <Kod Jubah> <Saiz> ke 019 – 626 3820

Untuk lebih banyak koleksi jubah dan baju raya 2014, layari Page Rasmi >> As Syahid Collections <<

Klik link di bawah untuk melihat Koleksi Baju Kurung dan Jubah dari As Syahid Collections yang lain :

>> Baju Kurung Raya 2014 Limited Edition <<

>> Baju Kurung Moden Slim Cut <<

>> Baju Kurung Pahang Cotton 3D <<

>> Baju Kurung Malaysia Terkini <<

>> Fesyen Jubah Muslimah Terkini <<

>> Baju Kurung Pahang Koleksi Mya Sofea <<

>> Baju Kurung Moden Fesyen Terkini <<

10 comments

SEGMEN MENCARI TEMAN MOMSAVENUES.COM

Segmen-Mencari-Teman
Bismillahirrahmanirrahim.. Segmen Mencari Teman untuk blog momsavenues bagi bulan Jun 2014 di momsavenues.com bermula pada hari ini, 28 Mei 2014 dan berakhir pada 31 Mei 2014, 11.15 malam. Semua dijemput menjadi teman momsavenues.com. =)
Syarat-syaratnya :
  1. Buat entri ringkas bertajuk Segmen Mencari Teman Momsavenues.com
  2. Copy coding di bawah dan paste ke ruangan HTML
  3. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen

Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 Mei 2014.

Tunggu apa lagi… jom support momsavenues.com ya…

 

5 comments

JANA DUIT TANPA MODAL DENGAN ILANCEE.COM

jana duit tanpa modal di ilancee

Jana Duit Tanpa Modal Di iLancee.com

 jana duit tanpa modal di ilancee JANA DUIT TANPA MODAL DENGAN ILANCEE.COM

Beberapa minggu lepas aku dapat tahu, di iLancee.com, kita boleh jana duit tanpa modal. Modal yang aku maksudkan di sini ialah modal duit.

Untuk jana duit tanpa modal duit di iLancee.com ini, anda hanya memerlukan modal kemahiran, masa ataupun idea. Kalau anda seorang yang kreatif, lagilah boleh buat duit di iLancee ni. icon smile JANA DUIT TANPA MODAL DENGAN ILANCEE.COM

Apa Itu iLancee.com?

iLancee.com merupakan satu laman web di mana penjual menawarkan barang, perkhidmatan, kemahiran, ebook dan sebagainya pada harga yang rendah bermula dengan RM 5 – RM500.

Pendek kata, banyak barang-barang murah dijual di iLancee ni. Cer tengok skrin shot kat atas tu, murah-murah je harganya, kan? icon smile JANA DUIT TANPA MODAL DENGAN ILANCEE.COM

Antara benda yang boleh dijual di iLancee.com :

  • ebook
  • grafik seperti logo, ebook cover dan sebagainya
  • Artikel PLR
  • Barang fizikal – baju, buku, tudung, kasut, raket dan sebagainya.
  • Perkhidmatan – menulis artikel, menulis blog, khidmat nasihat dan sebagainya.
  • Theme WordPress
  • Plugin blog
  • Kraftangan
  • dan macam-macam lagi….

Macam Mana Nak Daftar iLancee?

Pendaftaran iLancee adalah PERCUMA sahaja.

Untuk daftar, klik –> DAFTAR iLancee

Isikan nama, alamat emel dan password dan sign up.

Ok dah, senang je. Dah siap daftar.

Lepas tu, 1 emel akan dihantar yang bertajuk “Selamat Datang ke iLancee”. Jangan lupa klik link yang ada dalam emel tersebut untuk pengesahan.

Lepas dah sahkan emel ni, barulah boleh tawarkan apa-apa perkhidmatan atau barang yang nak dijual di iLancee ini dengan membina gig.

 JANA DUIT TANPA MODAL DENGAN ILANCEE.COM

Jadi, anda boleh tawarkan apa-apa sahaja servis atau barang yang anda mahukan. Jika barang fizikal melibatkan kos penghantaran, anda boleh tentukan kos tersebut pada gig yang anda bina.

Ok, mudah je, tak susah untuk jana duit tanpa modal. Ada banyak tempat yang anda boleh tawarkan perkhidmatan ataupun jual produk-produk di internet ni.

Ramai orang focus buat duit di Facebook je, tapi tak ramai yang tahu, selain Facebook, ada banyak lagi lubuk-lubuk untuk buat duit di internet ni.

Nak buat duit tanpa modal?. Daftar terus di iLancee. Percuma je :).

Good luck!.

p/s: Dah ada baju raya?. Kalau belum ada baju raya, kat sini ada banyak pilihan baju raya –> Koleksi Baju Raya Terkini 2014

6 comments