2 Cara Jana Duit Dengan Affiliate

macam mana nak buat duit dengan affiliate jana duit online dari rumah percuma 2 Cara Jana Duit Dengan Affiliate

Dalam banyak-banyak model buat duit di internet, buat duit dengan affiliate adalah antara favourite aku. Dah 2 tahun aku buat duit dengan affiliate ni.

Aku suka jadi agen affiliate sebab dengan affiliate, aku tak perlu fikir banyak benda, kecuali cara untuk promote dan menghasilkan jualan je. Ada 2 cara jana duit dengan affiliate, iaitu melalui pay per sale (PPS) dan juga pay per lead (PPL).

2 Cara Buat Duit Dengan Affiliate

1. Pay Per Sales (PPS)



Untuk PPS ini, komisyen akan dibayar untuk setiap jualan yang berjaya dihasilkan setelah melakukan kerja-kerja promosi. Sebagai contoh, kalau produk tu berharga RM 100, komisen yang diberikan oleh pemilik produk / website pula ialah 50%, maka aku dapatlah RM 50 untuk 1 jualan yang terhasil. Kalau berjaya jual 10, dapatlah komisen RM 500.

Setakat ni komisen paling tinggi untuk 1 unit produk yang aku berjaya jual ialah RM 125. icon smile 2 Cara Jana Duit Dengan Affiliate

Haaa… lumayan, kan icon wink 2 Cara Jana Duit Dengan Affiliate

Ni adalah screen shot komisen salah satu produk affiliate yang aku promosikan. Baru berjaya hasilkan jualan sebanyak 3 unit. Komisen 1 unit = RM 50. icon smile 2 Cara Jana Duit Dengan Affiliate

macam mana nak dapat komisen affiliate dapat jana duit di internet dengan mudah online dari rumah 2 Cara Jana Duit Dengan Affiliate

2. Pay Per Lead (PPL)



Jika nak dibandingkan dengan PPS, adalah jauh lebih mudah untuk dapatkan komisyen dengan PPL.

Sebab?.

Biasanya pemilik produk / website akan offer produk percuma untuk prospek download. Sebagai agen affiliate, hanya perlu promote link affiliate untuk bawa prospek ke laman daftar nama dan emel yang disediakan.

Untuk PPL ni, biasanya pemilik produk memberikan komisen RM 1, atau RM 2 untuk setiap prospek yang download atau mendaftar. Ada juga pemilik produk yang berikan sehingga RM 3 untuk setiap prospek yang mendaftar.

Katalah pemilik tu bagi RM 2 untuk satu prospek/lead yang kita berjaya bawa. Lepas anda promote, anda berjaya dapatkan 10 orang yang download atau daftar. Jadi, komisen yang anda akan dapat ialah RM 2 x 10 = RM20.

Senang je, kan?.

PPL lebih mudah kerana dengan PPL anda hanya perlu promosikan produk percuma sahaja. Biasanya, prospek akan mendaftar untuk download benda yang diberikan secara percuma. Berbanding dengan PPS, prospek perlu keluarkan duit untuk mendapatkan produk tersebut.

Jadi, jika anda baru je nak berjinak-jinak untuk buat duit dengan affiliate, aku cadangkan agar belajar jana komisen dengan program PPL dahulu.

Dari situ, secara tak langsung anda akan tahu bagaimana cara untuk mempromosikan produk affiliate PPS.

Nak jana duit dengan affiliate PPL, tapi masih blur?.

Jika anda perlukan penerangan lebih jelas mengenai cara-cara untuk buat duit dengan affiliate PPL, anda boleh tonton 4 Video Tutorial INI. Dengan menonton video ini, anda akan lebih jelas tentang :

>> Konsep PPL
>> Cara untuk mendaftar PPL
>> Cara untuk mempromosikan Affiliate PPL yang terbukti berkesan menjana komisen
>> Cara untuk anda anjurkan program Affiliate PPL. Mana tahu, suatu hari nanti, anda pula yang akan jadi penganjur PPL untuk mempromosikan produk anda sendiri icon smile 2 Cara Jana Duit Dengan Affiliate

Klik link di bawah untuk tonton 4 Video Tutorial Cara Simple Buat Duit Dengan Affiliate PPL –> www.atozaffiliatemarketing.com/affiliateabc

“You Are Never Too Old To Learn How To Make Money Being An Affiliate Marketer” ~ Momsaffiliatemarketing

cara mudah buat duit dengan affiliate jana duit di internet online dari rumah 2 Cara Jana Duit Dengan Affiliate

0 comments

JANA DUIT TANPA MODAL |KOMISEN AFFILIATE ASHADEE KE 7

JANA DUIT TANPA MODAL DENGAN AFFILIATE – KOMISEN ASHADEE KE 7

Semalam hari Rabu. Aku buat selamber je. Walaupun untuk beberapa Rabu yang lalu sepanjang bulan 10 dan 11, aku suka dan menantikan hari Rabu.

Kenapa dengan Rabu?.

Ada apa dengan hari Rabu?.

Owh, ini bukan sebab Wordless Wednesday, ya. Tak ada kaitan langsung. Dah lama tak buat entri Wordless Wednesday sebenarnya. Ohoho…

Tapi, aku tunggu hari Rabu sebab…

Sebab… Ashadee bayar komisen hari Rabu… tapi bukan setiap Rabu, selang seli. 2 minggu sekali, dapat payment.

Alkisah… Rabu kali ni aku buat derk je.. sebab ingatkan tak ada lagi dah komisen aku…

Malam tu nak transfer duit ke adik aku, patutnya aku buka cimbclicks, tapi tersilap pula. Ter’login’ maybank2u. Terkejut tengok tiba-tiba duit jadi banyak. Aik!. Dari mana datang ni?.

Terus lah aku check today’s transaction.

Taraaaa!!!!

jana duit tanpa modal online dari rumah komisen affiliate ashadee ke 7 2 JANA DUIT TANPA MODAL |KOMISEN AFFILIATE ASHADEE KE 7

Komisen Affiliate Ashadee Ke-7

Surprise dari Ashadee!.

Dalam hati aku “Oh, ada lagi rupanya komisen aku, ingatkan semua dah dapat bayarannya. Alhamdulillah icon smile JANA DUIT TANPA MODAL |KOMISEN AFFILIATE ASHADEE KE 7

Oleh yang demikian, ini merupakan Komisen Affiliate melalui Ashadee ku yang ke-7

Of course lah aku suka. Dapat duit kan, mestilah suka!. Ke ada orang yang tak suka dapat duit?. Kalau korang tak suka dapat duit, bak mai duit tu kat aku, meh!. Hehe… ^_^

Anyway, bulan 10 memang aku aktif juga promote ebook yang ada kat Ashadee. So, hasilnya masih dapat dituai sehingga sekarang. Alhamdulillah.

Itu lah yang bestnya buat duit dengan affiliate ni, tak yah buat kerja parah-parah sangat. Set and go pun boleh.

Mula-mula masa nak setting tu, banyak juga lah masa dikorbankan. Tapi, lepas-lepas tu, boleh je tinggalkan.

Dan masih lagi berhasil. Cuma hasilnya tak sama dengan beriya-iya promote lah kan. Ini aku promnote koboi-kobi je ni. Buat duit online je, dari rumah, duduk depan laptop je ketuk-ketuk keyboard. Hehe ^_^

Buat Duit Tanpa Modal Dari Rumah Dengan Affiliate



Program affiliate adalah salah satu cara buat duit tanpa modal dari rumah yang boleh dilakukan secara online sahaja.

Bukan setakat tanpa modal, malah dengan affiliate juga, kita boleh jana duit tanpa produk sendiri, sebab affiliate ni, kita promote produk orang lain, tak kiralah ebook ke, video ke, seminar ke… apa-apalah.

Produk fizikal pun ada juga yang buat program affiliate seperti Lazada.

Kalau join affiliate ni, tugasnya hanya promote link affiliate. Kalau ada orang beli dari link affiliate kita, maka kita akan dapat komisen.

Mungkin anda yang baca entri ni dah biasa dengan affiliate kan?. Macam mana?. Mesti dah banyak dapat buat duit dengan affiliate, kan?. Kalau dah banyak, tahniah!.

Kalau belum banyak, atau tak pernah dapat duit pun dari program affiliate, don’t worry. Boleh teruskan belajar dan berusaha.

Mula-mula dulu masa pertama kali aku cuba buat duit tanpa modal dengan affiliate ni pun, nak nangis juga lah. Hihi.. Pengakuan jujur ni ^_^

Yang penting, ada niat yang suci murni untuk buat duit dengan affiliate. Cari rezeki yang halal dan diberkati, untuk tambah pendapatan sampingan atau kalau yang masih belum bekerja, memang sangat sesuai buat duit dengan affiliate ni.

Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Cuma, kita boleh pilih, nak lalu jalan jauh ke… nak lalu jalan dekat ke… nak lalu highway ke… nak lalu jalan kampung ke…

Pilih lah yang mana-mana pun, asalkan dapat sampai ke destinasi yang dituju dengan selamat (matlamat yang ingin dicapai).

Kalau anda baru ni tahu tentang kewujudan program affiliate, tapi nak juga jana duit tanpa modal dengan affiliate, bukan tu je, malah teringin juga nak merasa keseronokan dapat duit dengan affiliate ni, tapi tak tahu macam mana nak start, daftar je nama dan emel DI SINI.

InsyaAllah, anda akan diajar step by step bagaimana cara untuk buat duit dengan affiliate. InsyaAllah, anda akan faham dan rasa tak lah susah sangat buat duit dengan affiliate ni!.

Jika anda serius nak belajar cara jana duit online tanpa modal dari rumah dengan affiliate, anda boleh tonton Video Tutorial Cara Simple Buat Duit Dengan Affiliate Dalam Tempoh Kurang 24 Jam ini.

Jom buat duit dengan affiliate! icon smile JANA DUIT TANPA MODAL |KOMISEN AFFILIATE ASHADEE KE 7

1 comment

INNER MAGIC GLITTER MURAH ONLINE

Inner Magic Glitter

Anda minat inner magic glitter? Sebelum ini saya dah post gambar untuk inner neck magic dan juga inner magic paisley. Hari ini, giliran inner magic glitter pula ^_^

Ok, ni inner glitter yang ada stok pada masa entri ini ditulis. Boleh pilih mana satu yang berkenan, ya. Ada 12 warna untuk dipilih.

inner magic glitter 1 INNER MAGIC GLITTER MURAH ONLINE

Harga : RM 12 sehelai (tak termasuk pos)

Berminat nak menggayakan inner glitter magic yang cun ni?.

SMS / WhatsApp “IMG & Nombor inner” ke 019 – 626 3820.

Nak tengok Inner Neck Magic? >> KLIK SINI.

Nak tengok Inner Magic Corak Paisley? >> KLIK SINI.

LIKE page As Syahid Scarf untuk dapatkan update pelbagai koleksi inner magic masa kini. icon smile INNER MAGIC GLITTER MURAH ONLINE

2 comments

12 DOKUMEN PERLU DIBAWA KE TEMUDUGA KERAJAAN

12 DOKUMEN YANG PERLU DIBAWA KETIKA TEMUDUGA KERAJAAN

12 dokumen perlu dibawa ketika temuduga kerajaan 12 DOKUMEN PERLU DIBAWA KE TEMUDUGA KERAJAAN

Tahniah! Jika anda dipanggil ke temuduga kerajaan. Bukan senang nak dapat temuduga kerajaan, lebih-lebih lagi jika anda perlu lulus peperiksaan online yang turut dihadiri oleh berpuluh ribu calon lain seperti jawatan PTD, Penguasa Kastam, Penolong Kastam, Pegawai Kastam, Penolong Pegawai Teknologi Maklumat, Pegawai Imigresen, Pegawai Arkib, Separa Perubatan dan lain-lain jawatan kerajaan yang HOT!.

Pihak SPA telah menyenaraikan senarai dokumen yang perlu dibawa ketika temuduga. Oleh itu, sebelum hadir ke temuduga kerajaan, pastikan anda bawa dokumen ASAL dan SALINAN FOTOSTAT 12 dokumen berikut :

1) Kad Pengenalan;

2) Sijil Kelahiran;

3) Sijil Kewarganegaraan Malaysia atau bukti-bukti lain yang mengesahkan Kerakyatan Malaysia seperti Sijil Kewarganegaraan Ibu/Bapa (jika berkenaan);

4) Sijil Kelulusan Persekolahan SPM/SPM(V);

5) Sijil yang membuktikan kelulusan Bahasa Melayu setaraf kelulusan SPM (jika berkenaan);

6) Ijazah/Diploma dan transkrip/Surat Pengesahan Kelulusan Peperiksaan Akhir daripada pusat-pusat pengajian;

7) Surat Pelepasan Biasiswa selain daripada Pemegang Biasiswa Persekutuan (jika berkenaan);

8) Sijil-sijil lain yang ada kaitan dengan jawatan seperti Sijil Pendaftaran Penuh dengan Lembaga Ikhtisas atau kelulusan-kelulusan lain;

9) Sijil kegiatan luar (Asal Sahaja);

10) Sijil Pendaftaran Calon Kurang Upaya/Surat pengesahan penerimaan bantuan Jabatan Kebajikan Masyarakat/Program Kesejahteraan Rakyat (jika berkenaan);

11) Ringkasan Kenyataan Perkhidmatan, Laporan Penilaian Prestasi, Laporan Pengisytiharan Harta, Surat Pengesahan Ketua Jabatan (bagi calon memohon melalui Internet) dan slip gaji terakhir untuk pegawai sedang berkhidmat di dalam Perkhidmatan Awam sahaja.

12) Resume bergambar yang ringkas dan padat. Jika anda tak tahu bagaimana untuk menulis resume, saya sarankan agar anda rujuk artikel 3 Cara Mudah Menulis Resume Kerja Kerajaan dan jangan lakukan 7 kesilapan kritikal menulis resume ini untuk menghasilkan resume yang memikat hati penemuduga.

Anda juga boleh rujuk senarai dokumen yang perlu dibawa dalam surat panggilan temuduga yang dihantar kepada anda.

Kegagalan anda mengemukakan kesemua 12 dokumen seperti yang dikehendaki di atas, serta mengemukakan maklumat palsu akan menjejaskan pertimbangan untuk lantikan. Dalam temuduga, anda perlu jujur. Kalau anda cuba menipu, penemuduga yang berpengalaman akan dapat kesan penipuan yang anda sedang lakukan. Ini akan menyebabkan anda di ‘reject‘ terus kerana sememangnya setiap majikan mahukan pekerja yang jujur dan amanah.

Jangan lupa, anda juga perlu berpakaian sopan semasa menghadiri temuduga. Kerana pakaian juga mempunyai markah dalam temuduga. Jika anda masih tak tahu pakaian apa yang harus anda pakai ketika temuduga kerajaan, anda boleh rujuk artikel INI.

p/s: Jangan lupa baca doa sebelum, semasa dan selepas temuduga, ya. Anda boleh download doa temuduga dan persediaan rohani ini. icon smile 12 DOKUMEN PERLU DIBAWA KE TEMUDUGA KERAJAAN

p/s/s: Menurut kajian, 90% calon temuduga GAGAL kerana kurang persediaan. Jika anda tidak mahu tergolong dalam golongan 90% ini, maka, anda MESTI membuat persediaan penuh dan rapi. Jika anda masih blur, takut dan tak tahu nak buat persediaan apa, anda boleh dapatkan Rujukan Lengkap Rahsia Bijak Temuduga ini. Ramai yang dah berjaya dapat jawatan kerja kerajaan yang diidamkan selepas membaca dan mengamalkan ilmu temuduga yang terdapat dalam panduan ini. Jadi, ia adalah satu pelaburan yang berbaloi-baloi. ^_^

Saya nak ucapkan Good luck kepada anda!. Moga berjaya peroleh kerjaya idaman anda ^_^

0 comments

INNER NECK MAGIC MURAH ONLINE

Sebelum ini saya dah upload gambar inner magic corak paisley, kali ni, saya upload gambar untuk inner neck magic pula. Ada 3 jenis inner magic neck, iaitu inner neck magic Khalisyah, inner neck magic Al Jannah dan inner magic neck Ariana Rose Loose.

Inner Neck Magic Khalisyah

inner neck khalisyah 1 INNER NECK MAGIC MURAH ONLINE

Harga Inner Neck Khalisyah :

RM 20 Sehelai (Tak termasuk postage)

Inner Neck Magic Al Jannah

inner neck magic al jannah INNER NECK MAGIC MURAH ONLINE

Harga Inner Neck Al Jannah :

RM 20 Sehelai (Tak termasuk postage)

Inner Neck Magic Ariana Rose Loose

Inner Neck Magic Ariana Rose Loose ini sangat sesuai untuk yang tak suka pakai inner neck rasa melekap kat tengkuk dan leher, sebab ia sengaja dibuat longgar.

inner neck magic labuh ariana rose loose 1 INNER NECK MAGIC MURAH ONLINE

inner neck magic labuh ariana rose loose 2 INNER NECK MAGIC MURAH ONLINE

Harga Inner Neck Ariana Rose Loose :

RM 20 Sehelai (Tak termasuk postage)

Untuk order,

SMS / WhatsApp / Telegram

019 – 626 3820

Nak tengok Inner Magic Corak Paisley? >> KLIK SINI.

Nak tengok Inner Magic Glitter?. KLIK SINI.

Jom like page As Syahid Scarf untuk dapatkan pelbagai koleksi inner magic pada harga yang berpatutan, sesuai dengan kualiti inner magic yang dikeluarkan icon biggrin INNER NECK MAGIC MURAH ONLINE

2 comments

INNER MAGIC CORAK PAISLEY

Inner Magic Corak Paisley

Ramai suka pakai inner magic, kan?. Tapi, selalu jumpa inner magic color plain je kan?

Ada juga inner magic glitter sekarang ni.

Ada juga inner magic Stipe.

Tapi yang ni inner magic corak paisley.

Inner magic Paisley ni sangat sesuai dan cantik digandingkan bersama plain shawl dan plain syria. Bila pakai inner ni, rasa kainnya sejuk dan memang selesa dipakai. Sebab diperbuat dari kain cotton yang disukai ramai. Kan… ramai yang suka cotton, kan. Kain dijamin berkualiti tinggi icon biggrin INNER MAGIC CORAK PAISLEY

Inner magic ni memang tak melakap di dahi, so muka nanti takde lah nampak bulat, kan. Sebab memang bila sarung je, siap-siap boleh muncung gitu… So, muka akan kelihatan lebih bujur, sesuai untuk semua jenis muka. Saya sendiri pun tak suka muka nampak bulat semacam. Hihihi…

Tak payah nak tetas-tetaskan benang kat belakang inner ni sebab memang direka untuk berbentuk muncung di dahi. Senang dipakai. Selesa dan telinga tak sakit langsung.

Ok, di bawah ni beberapa corak inner magic paisley yang boleh anda pilih untuk dipadankan dengan plain shawl atau plain syria yang anda ada sekarang icon biggrin INNER MAGIC CORAK PAISLEY

26 Corak Inner Magic Paisley

inner magic paisley 1 INNER MAGIC CORAK PAISLEY

inner magic paisley 2 INNER MAGIC CORAK PAISLEY

inner magic paisley 3 INNER MAGIC CORAK PAISLEY

inner magic paisley 4 INNER MAGIC CORAK PAISLEY

inner magic paisley 5 INNER MAGIC CORAK PAISLEY

* STOK TERHAD! *

Haaa.. amacam?. Kalau rasa dah bosan dengan inner plain, tudung pun plain je kan, boleh lah try pakai inner magic corak paisley ni. Tampil lain dari lain. Tampil lain dari hari lain. ^_^ Sekali sekala tukar style lah kan icon wink INNER MAGIC CORAK PAISLEY

Berminat nak bergaya dengan inner magic corak paisley?.

SMS / WhatsApp / Telegram :

“IMP, nombor inner yang mahu di order” ke 019 – 626 3820

Harga?

Serendah RM 12 sahaja sehelai ( tak termasuk postage).

Nak tengok Inner Neck Magic? >> KLIK SINI.

Nak tengok Inner Magic Glitter?. KLIK SINI.

Jom like page As Syahid Scarf untuk dapatkan pelbagai koleksi inner magic pada harga yang berpatutan, sesuai dengan kualiti inner magic yang dikeluarkan icon biggrin INNER MAGIC CORAK PAISLEY

2 comments