CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENGUASA KASTAM W41

Hybrid Connect Error : Connector could not be found


contoh soalan pengetahuan am matematik IQ ujian psikometrik peperiksaan penguasa kastam w41 300x157 CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENGUASA KASTAM W41

Baru-baru ini SPA telah memanggil calon-calon Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 untuk menduduki peperiksaan 6 September ini melalui SMS dan juga emel.

Apa yang saya lihat, calon-calon yang dipanggil ke Peperiksaan Online Penguasa Kastam ini tercari-cari contoh soalan peperiksaan Penguasa Kastam W41.

Oleh kerana saya mempunyai banyak maklumat mengenai Peperiksaan Penguasa Kastam W41 ini, saya terpanggil untuk berkongsikan mengenainya di blog kesayangan saya ini bagi membantu calon-calon peperiksaan membuat persediaan.

Baca dengan teliti ya, kerana saya akan kongsikan mengenai format peperiksaan dan juga beberapa contoh soalan peperiksaan Penguasa Kastam W41.

Ada antara soalan yang saya berikan di sini dicedok dari Panduan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan Penguasa Kastam Gred W41 yang dikeluaran oleh pihak SPA manakala sebahagian dari contoh soalan ini, saya cedok dari Rujukan Lengkap Peperiksaan Penguasa Kastam W41 yang dikeluarkan oleh Tim Infokerjaya. icon biggrin CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENGUASA KASTAM W41

Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Peperiksaan ini bertujuan untuk mengukur daya pemikiran serta kebolehan calon mengaplikasi maklumat yang diperolehi melalui latihan akademik, bacaan dan pengalaman.

Oleh kerana calon-calon yang menduduki peperiksaan ini datang dari pelbagai jurusan, maka, soalan peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41 yang dikemukakan meliputi pelbagai bidang dan mempunyai skop yang luas.

Peperiksaan ini merupakan tapisan kedua untuk memasuki perkhidmatan Penguasa Kastam. Tapisan pertama adalah ketika calon memohon dan mengisi borang permohonan jawatan di laman web rasmi SPA.

Tidak semua calon yang memohon dipanggil ke peperiksaan Penguasa Kastam ini. Hanya calon yang layak dan menepati syarat kelayakan seperti yang dinyatakan di dalam artikel Penguasa Kastam W41 | Bidang Tugas, Syarat Kelayakan dan Cara Memohon ini sahaja yang akan dipanggil.

Setelah calon LULUS peperiksaan Penguasa Kastam ini, calon akan melalui proses tapisan ke-3 iaitu Assessment Center.

Calon-calon yang lulus ujian PAC ini kemudiannya akan dipanggil untuk ke sesi Temu Duga.

Hanya calon yang LULUS temu duga ini sahaja akan mendapat tawaran sebagai Penguasa Kastam.

Matlamat Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Matlamat utama peperiksaan ini adalah untuk menguji kematangan pemikiran calon agar sesuai dengan kualiti dan potensi seorang Penguasa Kastam Gred W41.

Format Peperiksaan Penguasa Kastam W41

Peperiksaan Penguasa Kastam ini terdiri daripada 3 Seksyen utama, iaitu :

Seksyen A – Pengetahuan Am
Seksyen B – Daya Menyelesaikan Masalah
Seksyen C – Ujian Psikometrik

Contoh Soalan Peperiksaan Penguasa Kastam W41

Peperiksaan Penguasa Kastam Seksyen A – Pengetahuan Am

Masa yang diberikan untuk menjawab soalan pengetahuan am peperiksaan Penguasa Kastam ini hanyalah 40 minit. Dalam tempoh ini, calon dikehendaki menjawab 50 soalan. Calon perlu menjawab kesemua soalan.

Kegagalan menjawab semua soalan boleh menjejaskan markah keseluruhan calon.

Tujuan Seksyen A – Pengetahuan Am ini adalah untuk menguji tahap kesedaran calon terhadap perkara yang berlaku di Malaysia mahupun di luar Malaysia (seluruh dunia).

Contoh Soalan Pengetahuan Am Penguasa Kastam Gred W41

contoh%2520soalan%2520peperiksaan%2520online%2520peguasa%2520kastam%2520w41%2520soalan%2520pengetahuan%2520am%25201 CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENGUASA KASTAM W41

Contoh Soalan Pengetahuan Am Penguasa Kastam W41

contoh%2520soalan%2520peperiksaan%2520online%2520peguasa%2520kastam%2520gred%2520w41%2520soalan%2520pengetahuan%2520am%25202 CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENGUASA KASTAM W41

Contoh soalan pengetahuan am Penguasa Kastam Gred W41

Peperiksaan Penguasa Kastam Seksyen B – Daya Menyelesaikan Masalah

Seksyen B pula adalah berkaitan dengan daya menyelesaikan masalah yang perlu dijawab dalam masa 45 minit, sebanyak 40 soalan. Kebanyakan calon mengeluh kerana masa yang diberikan sama sekali tidak mencukupi.

 Tempoh: 45 minit
 Jumlah Soalan: 40 soalan

Soalan-soalan yang diajukan dalam seksyen ini adalah berkenaan kemahiran logik, interpretasi dan analisis data serta konsep Matematik yang hanya merangkumi silibus SPM.

Soalan dalam seksyen B ini terbahagi kepada 4 bahagian utama iaitu;

 Penyelesaian Masalah
 Menginterpretasi Data
 Soalan Matematik
 Pemerhatian dan Logik (lebih kurang IQ test)

Untuk sesi bemula 2009 sehingga Februari 2014, anda tidak dibenarkan membawa kalkulator semasa peperiksaan ini, jadi kemahiran pengiraan cepat dan congak anda amat diperlukan di sini.

Tetapi untuk peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 ini, tiada pengawas mengawasi anda. Jadi, anda boleh letak kalkulator di sebelah anda untuk mengira!. Tiada masalah! Hehe… ^_^

Contoh Soalan Daya Menyelesaikan Masalah (Matematik dan IQ) Peperiksaan Penguasa Kastam W41

contoh%2520soalan%2520peperiksaan%2520online%2520peguasa%2520kastam%2520gred%2520w41%2520soalan%2520IQ%25202 CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENGUASA KASTAM W41

Contoh soalan IQ Penguasa Kastam W41

contoh%2520soalan%2520peperiksaan%2520online%2520peguasa%2520kastam%2520gred%2520w41%2520soalan%2520iq%25201 CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENGUASA KASTAM W41

Contoh soalan IQ Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

Contoh Soalan Matematik Penguasa Kastam W41

contoh%2520soalan%2520peperiksaan%2520online%2520peguasa%2520kastam%2520gred%2520w41%2520soalan%2520matematik%25201 CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENGUASA KASTAM W41

Contoh soalan matematik Peperiksaan Penguasa Kastam W41

contoh%2520soalan%2520peperiksaan%2520online%2520peguasa%2520kastam%2520gred%2520w41%2520soalan%2520matematik%25202 CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENGUASA KASTAM W41

Contoh soalan matematik Penguasa Kastam W41

Peperiksaan Penguasa Kastam Seksyen C – Ujian Psikometrik

Seksyen C pula adalah berkaitan dengan Ujian Psikometrik dan perlu dijawab dalam masa 60 minit, sebanyak 200 soalan. Wow! Banyaknya!.

Nampak seperti banyak soalan dan terma ‘Psikometrik’ menggerunkan, tetapi percayalah seksyen ini pasti bakal menjadi seksyen yang paling mudah bagi anda pada 6 September ini nanti.

Ya, mudah pada hari peperiksaan sahaja tetapi ada jerat besar untuk anda pada seksyen ini. Format ujian Psikometrik :

 Tempoh: 60 minit
 Jumlah Soalan: 200 soalan

Calon-calon dikehendaki menjawab item-item yang mengukur gagasan personaliti calon iaitu kepimpinan, kebolehan sosial, komunikasi, toleransi, kerjasama, kestabilan emosi, integriti, disiplin dan kejujuran.

Sebenarnya seksyen ini adalah olahan semula dari seksyen yang lama iaitu Seksyen Sahsia dan Minat.

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Penguasa Kastam W41

contoh%2520soalan%2520ujian%2520psikometrik%2520peperiksaan%2520online%2520peguasa%2520kastam%2520gred%2520w41%25201 CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENGUASA KASTAM W41

Contoh soalan ujian Psikometrik Penguasa Kastam W41

contoh%2520soalan%2520ujian%2520psikometrik%2520peperiksaan%2520online%2520peguasa%2520kastam%2520gred%2520w41%25202 CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENGUASA KASTAM W41

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Penguasa Kastam

contoh%2520soalan%2520ujian%2520psikometrik%2520peperiksaan%2520online%2520peguasa%2520kastam%2520gred%2520w41%25203 CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENGUASA KASTAM W41

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Penguasa Kastam

Ini adalah beberapa contoh soalan yang dapat saya upload di blog ini. Anda boleh download 40 contoh soalan peperiksaan Penguasa Kastam W41 di sini –> www.PanduanPeperiksaan.com/RujukanPenguasaKastam.

Good luck!.

Peringatan : Soalan-soalan yang terdapat di sini hanyalah sebagai contoh dan panduan untuk calon membuat persediaan untuk menghadapi peperiksaan pada 6 September ini, bukan soalan bocor peperiksaan Penguasa Kastam W41. Tiada soalan bocor dikeluarkan kerana soalan-soalan peperiksaan adalah SULIT dan hak milik SPA dan ia dijaga rapi oleh pihak SPA. Soalan sebenar peperiksaan Penguasa Kastam W41 HANYA akan diketahui pada hari dan masa peperiksaan sahaja. Harap maklum.

Jika anda rasakan artikel ini bermanfaat, Klik Like dan share artikel ini. Mungkin ada rakan-rakan anda di FB yang turut dipanggil ke exam Penguasa Kastam 6 September ini. Jadi, anda telah membantu mereka secara tak langsung icon biggrin CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENGUASA KASTAM W41

1 comment

JUBAH MODEN NURSING FRIENDLY LAVENZI COTTON MURAH ONLINE

jubah nursing breast feeding jubah menyusu ibu mengandung murah online terkini terbaru 300x225 JUBAH MODEN NURSING FRIENDLY LAVENZI COTTON MURAH ONLINE

Jubah Moden Menyusu Nursing Friendly (Breast Feed) Lavenzi Cotton Terkini

Untuk ibu ibu yang sedang menyusukan anak, ramai yang nak bergaya dengan jubah, tapi, kalau pakai jubah, susah pula nak breast feed kan. Kalau pakai baju, boleh lah selak. Kalau pakai jubah?.

Atas permintaan ramai, kami di As Syahid Collections mereka jubah KHAS untuk ibu-ibu yang sedang menyusukan bayi.

Jubah ni nursing friendly, atau ada juga yang panggil breast feeding (bf) friendly.

Untuk memudahkan ibu-ibu menyusukan, jubah ini direka dengan zip 12 inchi di bahagian depan. Leher jubah ini pula berleher bulat.

Jadi, sekarang anda tak perlu risau jika mahu bergaya dengan jubah, tetapi anda sedang menyusukan anak anda!.

Antara ciri-ciri menarik jubah ini ialah :

✔ JUBAH Muslimah Moden dengan Kombinasi Color yang menarik.

✔ Cutting Princess Cut ( Kembang Kebawah ) yang menawan.

✔ Jubah ini diperbuat dari material Kain Lavenzi Cotton yang berkualiti TINGGI, TIDAK Panas, Tidak Mudah Renyuk.

✔ Kain yang lembut dan “flow” yang cantik dengan tampak kain yang ‘Terjatuh’ kemas.

✔ Hampir Tidak Perlu di Gosok!. Senang dan mudah sebab tak perlu buang masa iron baju icon biggrin JUBAH MODEN NURSING FRIENDLY LAVENZI COTTON MURAH ONLINE

✔ Kainnya TIDAK licin dan TIDAK jarang.

✔ Ada “caft” dan satu butang di bahagian pergelangan tangan.

✔ Kombinasi 2 color yang padan dan menawan si pemakai.

✔ Pilihan yang tepat untuk koleksi Jubah Elegant anda.

jsz%2520101%2520jubah%2520nursing%2520breast%2520feeding%2520jubah%2520menyusu%2520hijau%2520kuning%2520ibu%2520mengandung%2520murah%2520online%2520terkini%2520terbaru JUBAH MODEN NURSING FRIENDLY LAVENZI COTTON MURAH ONLINE

JSZ-101 Hijau – Kuning

jsz%2520101%2520jubah%2520nursing%2520breast%2520feeding%2520jubah%2520menyusu%2520ibu%2520mengandung%2520murah%2520online%2520terkini%2520terbaru JUBAH MODEN NURSING FRIENDLY LAVENZI COTTON MURAH ONLINE

JSZ-101, Hijau- Kuning

jsz%2520101%2520jubah%2520nursing%2520breast%2520feeding%2520jubah%2520menyusu%2520kuning%2520hijau%2520ibu%2520mengandung%2520murah%2520online%2520terkini%2520terbaru JUBAH MODEN NURSING FRIENDLY LAVENZI COTTON MURAH ONLINE

JSZ-102, Kuning – Hijau

jsz%2520102%2520jubah%2520nursing%2520breast%2520feeding%2520jubah%2520menyusu%2520hijau%2520kuning%2520ibu%2520mengandung%2520murah%2520online%2520terkini%2520terbaru JUBAH MODEN NURSING FRIENDLY LAVENZI COTTON MURAH ONLINE

JSZ-102, Kuning – Hijau

jsz%2520103%2520jubah%2520nursing%2520breast%2520feeding%2520jubah%2520menyusu%2520biru%2520purple%2520pink%2520ibu%2520mengandung%2520murah%2520online%2520terkini%2520terbaru JUBAH MODEN NURSING FRIENDLY LAVENZI COTTON MURAH ONLINE

JSK-103, Biru – Purple – Pink

jsz%2520104%2520jubah%2520nursing%2520breast%2520feeding%2520jubah%2520menyusu%2520biru%2520purple%2520pink%2520ibu%2520mengandung%2520murah%2520online%2520terkini%2520terbaru JUBAH MODEN NURSING FRIENDLY LAVENZI COTTON MURAH ONLINE

JSZ-104, Purple Pink – Blue

jsz%2520104%2520jubah%2520nursing%2520breast%2520feeding%2520jubah%2520menyusu%2520biru%2520ungu%2520merah%2520jambu%2520ibu%2520mengandung%2520murah%2520online%2520terkini%2520terbaru JUBAH MODEN NURSING FRIENDLY LAVENZI COTTON MURAH ONLINE

JSZ-104, Purple Pink – Blue

jsz%2520105%2520jubah%2520nursing%2520breast%2520feeding%2520jubah%2520menyusu%2520oren%2520kelabu%2520ibu%2520mengandung%2520murah%2520online%2520terkini%2520terbaru JUBAH MODEN NURSING FRIENDLY LAVENZI COTTON MURAH ONLINE

JSK-105, Oren – Kelabu


===
Saiz
===

SS, S, M, L

===
Ukuran Saiz
===

Rujuk jadual ukuran ini untuk menentukan saiz jubah anda ==>

ukuran%2520jubah%2520nursing%2520breast%2520feeding%2520jubah%2520menyusu%2520ibu%2520mengandung%2520murah%2520online%2520terkini%2520terbaru JUBAH MODEN NURSING FRIENDLY LAVENZI COTTON MURAH ONLINE

Ukuran saiz jubah nursing friendly (breast feeding friendly)

====
Harga
===

RM169 (sm) / 174 (ss) sahaja

===
Cara Order
===

SMS / WhatsApp ke 019 – 626 3820

Perhatian: Warna Pakaian akan mungkin/akan berbeza sedikit dari yang sebenar kerana faktor Pencahayaan.

Klik Butang di Bawah Untuk Melihat Koleksi Terkini Jubah dan Baju Kurung :

klik butang di bawah untuk melihat koleksi terkini baju kurung 300x104 JUBAH MODEN NURSING FRIENDLY LAVENZI COTTON MURAH ONLINE

0 comments

Penguasa Kastam W41 | Bidang Tugas, Syarat Kelayakan & Cara Memohon

Tip Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Dengan Mudah Tanpa Menggunakan Kabel

Masukkan nama dan emel anda di bawah. Tip akan dihantar melalui emel.
NamaEmail Address


3185624 orig Penguasa Kastam W41 | Bidang Tugas, Syarat Kelayakan & Cara Memohon

PENGUASA KASTAM GRED W41

Jawatan Penguasa Kastam merupakan salah satu jawatan yang terdapat dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional yang diletakkan di bawah Jabatan Kastam dan Eksais DiRaja Malaysia.

Bidang Tugas Penguasa Kastam Gred W41

Bidang tugas seorang Penguasa Kastam adalah luas, merangkumi tugasan berikut :

  • Memproses permohonan lesen gudang-gudang eksais, gudang-gudang berlesen, gudang-gudang pengilangan berlesen.
  • Memperjeniskan barang-barang mengikut tarif-tarif, membuat taksiran harga bagi pungutan duti kastam/cukai jualan, memproses serta meluluskan permohonan pengimportan/pengeksportan barang-barang berduti tertakluk kepada larangan-larangan import/eksport di pintu-pintu masuk/keluar negara, Zon-zon Bebas Cukai dan Gudang-gudang Berlesen.
  • Penguasa Kastam juga turut memproses permohonan pengecualian cukai jualan, memeriksa stok dan penggunaan barang-barang berduti syarikat-syarikat yang mendapatkan pengecualian duti kastam, memproses permohonan remisi cukai, menyelia tugas pemeriksaan penumpang dan menjalankan siasatan ke atas syarikat/individu yang melakukan penyelewengan/penyeludupan dan bertindak sebagai Pegawai Pendakwa bagi kes-kes kastam di Mahkamah dan menjalankan lain-lain tugas penguat kuasaan.
  • Selain dari itu, Penguasa Kastam juga bertanggungjawab untuk mengaudit akaun syarikat-syarikat yang dilesenkan di bawah akta-akta Cukai Jualan dan Cukai Perkhidmatan untuk pungutan cukai jualan/perkhidmatan.
  • PEPERIKSAAN PENGUASA KASTAM DAN PENOLONG PENGUASA KASTAM CONTOH SOALAN 300x220 Penguasa Kastam W41 | Bidang Tugas, Syarat Kelayakan & Cara Memohon
    Syarat Lantikan / Kelayakan Penguasa Kastam Gred W41

    Jika anda berhasrat untuk memohon jawatan Penguasa Kastam ini, berikut adalah syarat kelayakan yang perlu dipenuhi :

    • Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
    [ Gaji Permulaan : RM1,925.00 ] atau

    • Ijazah Sarjana Muda Kepujian yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
    [ Gaji Permulaan : RM2,131.73 ] atau

    • Ijazah Sarjana Muda Undang-undang yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
    [ Gaji Permulaan : RM2,235.51 ] atau

    • Ijazah Sarjana Muda Perakaunan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
    [ Gaji Permulaan : RM2,650.63 ] atau

    • Ahli Penuh Badan-badan Ikhtisas Perakaunan yang diiktiraf oleh Kerajaan;
    [ Gaji Permulaan : RM2,650.63 ] atau

    • Ijazah Sarjana Muda Perakaunan yang diiktiraf oleh Kerajaan serta menjadi Ahli Penuh Badan-badan Ikhtisas Perakaunan yang diiktiraf oleh kerajaan;
    [ Gaji Permulaan : RM2,754.41 ] atau

    • Ahli Penuh Institut Akauntan Malaysia;
    [ Gaji Permulaan : RM2,858.19 ] dan
    • lulus B.M. (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

    Syarat Peningkatan Secara Lantikan (PSL):

    Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Penolong Penguasa Kastam adalah layak dipertimbang untuk PSL ke jawatan Penguasa Kastam Gred W41 tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan:

    • mempunyai kelayakan di atas; atau
    • lulus Peperiksaan Khas; dan
    • berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan.

    Cara Memohon Jawatan Penguasa Kastam W41

    Permohonan boleh dibuat dengan mengisi borang secara online di Laman Web Rasmi SPA (Suruhanjaya Perkhidmatan Awam) di www.spa.gov.my.

    PEPERIKSAAN ONLINE PENGUASA KASTAM W41

    Tidak seperti sebelum ini, peperiksaan untuk jawatan Penguasa Kastam dilakukan secara bertulis. Tetapi, mulai tahun ini, SPA telah membuat pembaharuan, di mana, peperiksaan Penguasa Kastam kali ini akan diadakan secara online, sama seperti 5 peperiksaan SPA sebelum ini.

    Sebelum dilantik sebagai Penguasa Kastam, calon perlulah lulus dalam peperiksaan khas, lulus Assesment Center dan juga lulus temuduga.

    FORMAT PEPERIKSAAN ONLINE PENGUASA KASTAM GRED W41

    Peperiksaan Penguasa Kastam diadakan bertujuan untuk mengukur daya pemikiran serta kebolehan calon mengaplikasikan maklumat yang diperolehi melalui latihan akademik, bacaan dan pengalaman.

    Secara umumnya, soalan-soalan peperiksaan online Penguasa Kastam Gred W41 merangkumi 3 Seksyen Utama, iaitu :

    1) Seksyen A : Pengetahuan Am
    2) Seksyen B : Daya Menyelesaikan Masalah
    3) Seksyen C : Ujian Psikometrik

    Download 40 Contoh Soalan Peperiksaan Penguasa Kastam W41 di sini –> www.PanduanPeperiksaan.com/RujukanPenguasaKastam


    1 comment

    DISKAUN 18% BAJU KURUNG PAHANG PESAK GANTUNG

    Diskaun 18% KURUNG PAHANG PESAK GANTUNG (KOLEKSI BATIK JUWITA)
    ==============

    Material :

    Baju – Creepe Jepun – HOT SELLING !!
    Kain – Kain Batik 100% Cotton di tempah KHAS dari Jogjakarta

    ✔ LIMITED EDITION
    ✔ SEMENTARA STOK MASIH ADA!
    ✔ NO MORE RESTOCK !!

    Saiz Available
    =====

    Rujuk setiap gambar untuk saiz yang masih ada.

    bj101 baju kurung pahang kain batik lipat purple ungu 134x300 DISKAUN 18% BAJU KURUNG PAHANG PESAK GANTUNG

    BJ-101, Ungu – Saiz SS, S

    bj102 baju kurung pahang kain batik lipat biru blue 150x300 DISKAUN 18% BAJU KURUNG PAHANG PESAK GANTUNG

    BJ-102, Biru – Saiz SS, S, M, L

    bj103 baju kurung pahang kain batik lipat biru royal blue 153x300 DISKAUN 18% BAJU KURUNG PAHANG PESAK GANTUNG

    BJ-103, Royal Biru – Saiz SS, S, L

    bj104 baju kurung pahang kain batik lipat hijau 136x300 DISKAUN 18% BAJU KURUNG PAHANG PESAK GANTUNG

    BJ-104, Hijau – Saiz SS

    bj105 baju kurung pahang kain batik lipat kuning yellow 140x300 DISKAUN 18% BAJU KURUNG PAHANG PESAK GANTUNG

    BJ-105, Kuning – Saiz S, M

    bj106 baju kurung pahang kain batik lipat merah red 157x300 DISKAUN 18% BAJU KURUNG PAHANG PESAK GANTUNG

    BJ-106, Merah – Saiz S

    bj116 baju kurung pahang kain batik lipat yellow gold kuning emas 199x300 DISKAUN 18% BAJU KURUNG PAHANG PESAK GANTUNG

    BJ-115, Gold Brown- Saiz SS, S, M, L

    bj117 baju kurung pahang kain batik lipat purple ungu 199x300 DISKAUN 18% BAJU KURUNG PAHANG PESAK GANTUNG

    BJ-117, Ungu – Saiz S, SS, M

    bj118 baju kurung pahang kain batik lipat purple ungu manggis 199x300 DISKAUN 18% BAJU KURUNG PAHANG PESAK GANTUNG

    BJ-118, Ungu – Saiz S, SS, M

    bj119 baju kurung pahang kain batik lipat purple ungu manggis 199x300 DISKAUN 18% BAJU KURUNG PAHANG PESAK GANTUNG

    BJ-119, Ungu – Saiz S, SS, M

    bj120 baju kurung pahang kain batik lipat purple ungu manggis 199x300 DISKAUN 18% BAJU KURUNG PAHANG PESAK GANTUNG

    BJ-120, Ungu – Saiz S, M, L

    bj121 baju kurung pahang kain batik lipat maroon online murah 199x300 DISKAUN 18% BAJU KURUNG PAHANG PESAK GANTUNG

    BJ-121, Maroon – Saiz S, SS, L

    bj122 baju kurung pahang kain batik lipat maroon online murah 199x300 DISKAUN 18% BAJU KURUNG PAHANG PESAK GANTUNG

    BJ-122, Maroon – Saiz S, SS,

    Ukuran Saiz
    ====

    Rujuk jadual ukuran saiz ini untuk tentuan saiz anda. Baju kami biasanya cutting lebih besar dari saiz yang biasanya. Maksudnya, kalau anda biasa pakai saiz L, untuk baju kami, mungkin saiz M muat untuk anda. Rujuk jadual ukuran saiz di bawah dan tentukan saiz anda :

    UKURAN KURUNG PAHANG batik juwita 300x225 DISKAUN 18% BAJU KURUNG PAHANG PESAK GANTUNG

    Harga
    ====

    Harga Asal :

    RM 159 (Semenanjung); RM 165 (Sabah/Sarawak)

    Harga Selepas Diskaun :

    RM 129 (Semenanjung); RM 135 (Sabah/Sarawak)

    ✔ Stok terhad!.
    ✔ Sementara Stok Masih Ada!
    ✔ Dapatkan sekarang!.

    Cara Order
    =====

    SMS / WhatsApp ke 019 – 626 3820 ^_^

    Klik Butang di Bawah Untuk Melihat Koleksi Terkini Baju Kurung :

    klik butang di bawah untuk melihat koleksi terkini baju kurung 300x104 DISKAUN 18% BAJU KURUNG PAHANG PESAK GANTUNG

    Klik Butang di Bawah Untuk Melihat Koleksi Terkini Baju Kurung :

    klik butang di bawah untuk melihat koleksi terkini baju kurung 300x104 DISKAUN 18% BAJU KURUNG PAHANG PESAK GANTUNG

    0 comments

    PANDUAN LENGKAP PEPERIKSAAN ONLINE PENOLONG PENGUASA KASTAM W27

    Tip Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Dengan Mudah Tanpa Menggunakan Kabel

    Masukkan nama dan emel anda di bawah. Tip akan dihantar melalui emel.
    NamaEmail Address


    PEPERIKSAAN PENOLONG PENGUASA KASTAM W27

    contoh soalan peperiksaan penolong penguasa kastam w27 gambar kastam kdrm PANDUAN LENGKAP PEPERIKSAAN ONLINE PENOLONG PENGUASA KASTAM W27

    Kastam Diraja Malaysia, KDRM

    Baru -baru ini, SPA ada menghantar SMS kepada ramai calon-calon peperiksaan Penolong Penguasa Kastam. Peperiksaan ini akan diadakan pada 5 Ogos 2014. Iaitu selepas cuti raya.

    Yeay!. Tuu dia. Raya, raya juga. Exam, exam juga. Kaann…

    Jika anda dipanggil, ketahuilah , anda seorang yang sangat bertuah dan manfaatkanlah peluang yang diberikan kepada anda ini sebaik mungkin! Kerana, bukan semua pemohon dipanggil untuk peperiksaan Penolong Penguasa Kastam ini.

    Calon-calon yang dipanggil semuanya teruja untuk membuat persiapan peperiksaan ini.

    Yang pastinya, ramai yang telah mengorak langkah awal untuk study!.

     

    PEPERIKSAAN ONLINE PENOLONG PENGUASA KASTAM W27

    Saya anggap anda tidak terkejut dipanggil ke sesi peperiksaan 5 Ogos ini secara ONLINE

    Sebenarnya ianya hanyalah medium sahaja dan tak ada apa yang perlu dirisaukan. Tidak perlu terpaksa ke pusat peperiksaan lagi kerana peperiksaan kali ini secara ONLINE. Anda boleh mengambilnya walau di mana sahaja anda berada, asalkan tempat itu mempunyai talian internet yang sangat laju dan bagus.

    Ia bagi memastikan kelancaran ketika anda menjawab soalan peperiksaan kerana pada peperiksaan yang lalu, calon ramai mengadu ‘system hang’, tak sempat jawab semua soalan, masa dah tamat.

    Tapi, kali ini, saya percaya, pihak SPA telah membuat menambahbaikan sistem peperiksaan online ini. Jadi, jangan risau lebih-lebih, ya. icon smile PANDUAN LENGKAP PEPERIKSAAN ONLINE PENOLONG PENGUASA KASTAM W27

    Apa yang anda perlu dirisaukan adalah format dan bentuk soalan. Untuk exam kali ini serius formatnya sudah berubah.

     

    FORMAT PEPERIKSAAN ONLINE PENOLONG PENGUASA KASTAM W27

    Penilaiaan terbahagi kepada 3 bahagian iaitu :

    Seksyen A – Pengetahuan AM

    Seksyen B – Daya Menyelesaikan Masalah

    Seksyen C – Ujian Priskometrik

     

    TIP & CARA JAWAB SOALAN SEKSYEN A – PENGETAHUAN AM

    contoh soalan peperiksaan penolong penguasa kastam w27 2 300x168 PANDUAN LENGKAP PEPERIKSAAN ONLINE PENOLONG PENGUASA KASTAM W27

    Seksyen ini akan menguji pengetahuan anda secara meluas. Sebenarnya ini seksyen yang paling susah. Jika anda tidak alert dengan isu semasa yang berlaku, memang susah untuk anda jawab soalan -soalan ini.

    Tapi anda jangan risau. Jika anda tak berapa tahu isu semasa, rajin-rajinlah buka suratkhabar untuk isu-isu awal 2014 – 10 JULAI bagi isu semasa.

    Hah?. Nak baca surat khabar setengan tahun punya isu semasa?.

    Biar betul?.

    Ya, memang betul. Sebab itulah seksyen ini adalah seksyen yang paling susah, dan tujuannya memang untuk menyingkirkan calon-calon!.

    Jangan lupa, maklumat berkaitan KASTAM dan yang berkaitan dengan KDRM (Kastam Diraja Malaysia) juga anda perlu tahu.

     

    TIP & CARA JAWAB SOALAN SEKSYEN B – DAYA MENYELESAIKAN MASALAH

    contoh soalan peperiksaan penolong penguasa kastam w27 4 296x300 PANDUAN LENGKAP PEPERIKSAAN ONLINE PENOLONG PENGUASA KASTAM W27

    Dalam Seksyen ini, anda akan diasak dengan penilaian soalan Matematik, kemahiran logik dan cara anda interpretasi data.

    Tip untuk jawab soalan seksyen B, soalan Matematik ini, ambil masa buat latih tubi soalan matematik SPM.

    Yang lain memerlukan anda berfikir dengan cepat dan kritis. Akan ada sedikit kekeliruan pada soalan dan jawapan seksyen ini. Dan itu adalah cabaran yang sengaja dirangka untuk menapis anda dan menyingkirkan calon-calon yang tidak berhati-hati ketika menjawab soalan!.

     

    TIP & CARA JAWAB SOALAN SEKSYEN C – UJIAN PSIKOMETRIK

    contoh soalan ujian psikometrik personaliti peperiksaan penolong penguasa kastam spa 300x70 PANDUAN LENGKAP PEPERIKSAAN ONLINE PENOLONG PENGUASA KASTAM W27

    Namanya sedikit menggerunkan tetapi ketahuilah ini adalah seksyen penilaian yang paling seronok!.

    Anda tidak perlu berfikir untuk soalan ini.

    Tip untuk anda jawab soalan Psikometrik (dulu dikenali sebagai soalan Personaliti) :
    – Jawab dengan pantas
    – Keluarkan nilai positif anda
    – Sembunyikan nilai negatif anda

     

    Banyaknya nak kena tahu!.
    Sempat ke nak study semua benda?.
    Nak beraya lagi!.
    Macam mana, ni?

    Kalau tak Prepare, memang susah nak LULUS!.

    Sebab itu ramai calon dah mula buat persediaan!.

    Mereka dapatkan panduan rujukan lengkap ini, dan study!.

     

    PANDUAN PEPERIKSAAN PENOLONG PENGUASA KASTAM W27

    eco1 PANDUAN LENGKAP PEPERIKSAAN ONLINE PENOLONG PENGUASA KASTAM W27

    Satu panduan lengkap Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam W27
    telah dikeluarkan oleh Tim Infokerjaya.

    Untuk pengetahuan anda, Tip dan Cara Menjawab Soalan setiap seksyen yang baru sahaja anda baca di atas, diambil dari Rujukan Lengkap Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam W27 ini.

    Selain itu, semua perincian, contoh soalan dan jawapan, nota-nota isu semasa, nota isu GST dan informasi mengenai KDRM telah dimuatkan dalam panduan ini.

    Apa yang anda akan dapat jika anda memiliki Panduan Rujukan Lengkap Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam W27 ini?

    Anda akan dapat :

    1. Nota ringkas tajuk-tajuk penting berkaitan tugas dan skop Penolong Penguasa Kastam, W27.
    2. Penerangan format setiap seksyen
    3. Hurai format setiap pecahan untuk setiap seksyen.
    4. Teknik menjawab soalan setiap seksyen dan pecahannya.
    5. Pendedahan ekslusif cara menjawab soalan yang bakal MEMBUNUH anda!.
    6. 60 Contoh soalan dan Jawapan Seksyen A.
    7. 40 Contoh soalan dan Jawapan Seksyen B.
    8. 50 Contoh soalan dan Jawapan Seksyen C.
    9. Soalan Khas GTP – Contoh Soalan dan Jawapan.

     

    Ya, semua ini anda akan dapat dengan hanya memiliki panduan peperiksaan ini. Jadi, anda bolehlah beraya dengan gembira dan dalam masa yang sama membuat persediaan untuk peperiksaan ini.

    BAGAIMANA NAK DAPATKAN PANDUAN PEPERIKSAAN PENOLONG PENGUASA KASTAM INI?

    Untuk pengetahuan anda, panduan ini tidak terdapat di MPH mahupun mana-mana kedai buku.

    Ini kerana, panduan ini berbentuk ebook (dalam bentuk pdf) dan boleh didownload dalam tempoh 24 jam selepas anda membuat pembayaran.

    Masukkan nama dan alamat emel anda di ruangan di bawah untuk mendapatkan Preview Copy panduan ini. Langkah-langkah untuk mendapatkan Panduan Peperiksaan Online Penolong Penguasa Kastam ini ada ditunjukkan secara terperinci dalam Preview Copy ini.

     

    Dipanggil ke sesi peperiksaan ONLINE Penolong Penguasa Kastam 5 Ogos ini?. Kalau tak prepare memang susah nak lulus.

    Masukkan nama & emel anda. Kami akan berikan tip dan Panduan Lengkap Khas untuk peperiksaan ini.

     

    300x300 PANDUAN LENGKAP PEPERIKSAAN ONLINE PENOLONG PENGUASA KASTAM W27

     

    All the best!. Semoga berjaya. Jika ada sebarang pertanyaan, anda boleh emel saya di syahiyasin(at)gmail.com.

    0 comments

    BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION | KOLEKSI RAINBOW SONGKET

    baju raya 2014 limited edition fesyen terkini baju kurung kain songket online murah 2 BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    Baju Raya 2014 Limited Edition

    Baju Raya 2014 Limited Edition ni direka khas untuk anda yang nak menggayakan baju yang lain dari yang lain di hari raya Aidilfitri 2014 ini.

    Koleksi Baju Kurung Rainbow Songket ini, setiap warna, hanya ada 2 pasang sahaja setiap saiz!.

    Ia benar-benar special limited edition!. Jadi, anda takkan pakai baju yang sama macam orang lain pakai raya nanti!. icon smile BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    ✔ LIMITED EDITION !! Setiap warna hanya ada 2 pasang sahaja untuk setiap saiz!

    ✔ Warna-warni Aidilfitri ..Ada 14 warna kesemuanya.

    ✔ Rainbow Cotton 3D dipadankan dengan kain dari Vietnam Silk – songket design

    ✔ Design baju kurung pesak gantung

    ✔ Material baju – Cotton 3d

    ✔ Material kain – Vietnam silk – SONGKET DESIGN

    ✔ Kain lipat batik

    ✔ Saiz : SS, S, M, L, XL (ukuran baju ada di bawah)

    RS 101+baju+raya+2014+terkini+baju+kurung+pesak+gantung+coklat+songket BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    RS-101

    RS 102+baju+raya+2014+terkini+baju+kurung+pesak+gantung+kuning+kain+songket BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    Mustard, RS-102

    RS 103+baju+raya+2014+terkini+baju+kurung+pesak+gantung+oren+kain+songket BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    Oren, RS-103

    RS 104+baju+raya+2014+terkini+baju+kurung+pesak+gantung+merah+kain+songket BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    Merah, RS-104

    RS 105+baju+raya+2014+terkini+baju+kurung+pesak+gantung+biru+turqoise+kain+songket BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    Biru, RS-105

    RS 106+baju+raya+2014+terkini+baju+kurung+pesak+gantung+biru+kain+songket BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    Biru, RS-106

    RS 107+baju+raya+2014+terkini+baju+kurung+pesak+gantung+kuning+gold+kain+songket BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    Kuning, RS-107

    RS 108+baju+raya+2014+terkini+baju+kurung+pesak+gantung+ungu+purple+kain+songket BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    Ungu, RS-108

    RS 109+baju+raya+2014+terkini+baju+kurung+pesak+gantung+hijau+kain+songket BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    Hijau, RS-109

    RS 110+baju+raya+2014+terkini+baju+kurung+pesak+gantung+pink+kain+songket BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    Pink, RS-110

    RS 111+baju+raya+2014+terkini+baju+kurung+pesak+gantung+biru+kain+songket BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    Biru, RS-111

    RS 112+baju+raya+2014+terkini+baju+kurung+pesak+gantung+oren+kain+songket BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    Oren, RS-112

    RS 113+baju+raya+2014+terkini+baju+kurung+pesak+gantung+biru+kain+songket BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    Biru, RS-113

    RS 114+baju+raya+2014+terkini+baju+kurung+pesak+gantung+purple+ungu+kain+songket BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    Ungu, RS-114

    ukuran+pesak+gantung BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    Ukuran saiz baju dan kain koleksi Rainbow Songket Baju Raya 2014 Limited Edition

    testimoni wawa 640x1024 BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    === Harga ===

    Sepasang : RM 139 (Semenanjung) ; RM 145 (Sabah / Sarawak)

    2 pasang : RM 250 (Semenanjung); RM 256 (Sabah / Sarawak)

    PERCUMA kos penghantaran.
    PERCUMA kerongsang besar untuk pembelian 2 pasang ke atas.

    === Cara Order ===

    Berminat untuk tampil istimewa lain dari yang lain di hara raya nanti?.

    SMS / WhatsApp Kod Baju, Saiz, Nama Anda ke 019 – 626 3820 ^_^

    Untuk lebih banyak koleksi baju kurung menarik dan terkini, layari >> As Syahid Collections <<

    Klik link di bawah untuk melihat Koleksi Baju Kurung dan Jubah dari As Syahid Collections yang lain :

    >> Baju Kurung Moden Slim Cut <<

    >> Baju Kurung Pahang Cotton 3D <<

    >> Baju Kurung Malaysia Terkini <<

    >> Fesyen Jubah Muslimah Terkini <<

    >> Baju Kurung Pahang Koleksi Mya Sofea <<

    >> Baju Kurung Moden Fesyen Terkini <<

    Klik Butang di Bawah Untuk Melihat Koleksi Terkini Baju Kurung :

    klik butang di bawah untuk melihat koleksi terkini baju kurung 300x104 BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION KOLEKSI TERKINI BAJU KURUNG

    3 comments