T-SHIRT BLOGGING WOOTMEDIA PERCUMA

tshirt%2520blogging%2520wootmedia T SHIRT BLOGGING WOOTMEDIA PERCUMA

 

Smart tak t-shirt kat atas ni?. Ni t-shirt blogging dari wootmedia. Sekarang ni wootmedia ada buat GA, nak bagi 20 helai t-shirt secara percuma kepada 20 orang blogger yang bertuah.

Disebabkan t-shirt ni smart + aku memang suka join contest dan GA ni, so aku turut mengambil bahagian. Kalau ada rezeki aku, ada lah kan. Takdelah mengharap sangat. Tapi kalau dapat, best lah. hehe.

Ok, hari ni tarikh tutup. Semalam macam nak buat entri ni. Tapi nak buat camne kan, mood aku berblogging sekarang ni memang down sangat. Blog asyik problem je, memang aku pun down lah. Huhu icon sad T SHIRT BLOGGING WOOTMEDIA PERCUMA Hopefully lepas ni blog stabil. Kalau tak, memang aku fed up lah.

Nak join GA ni? Klik je >> WOOTMEDIA BLOGGING SHIRTS GIVEAWAY <<

7 comments

KAD KAHWIN FASHA SANDHA DAN JEJAI 27 APRIL 2012

Kad kahwin Fasha Sandha dan Jejai dah siap dan akan mula diedarkan. Akhirnya, Fasha Sandha dan Jejai atau nama sebenarnya Rizal Ashram Ramli akan berkahwin pada 27 April ini, disebuah hotel di ibu kota. Namun begitu, nama hotel tempat pernikahan mereka masih dirahsiakan atas permintaan pihak ibu bapa Fasha dan  Jejai.

>> Robot wanita pertama yang paling hebat <<

Gambar kad kahwin Fasha Sandha dan Jejai

kad%2520kahwin%2520fasha%2520sandha%2520dan%2520jejai KAD KAHWIN FASHA SANDHA DAN JEJAI 27 APRIL 2012

Gambar kad kahwin Fasha Sandha diambil dari Nurizspace.

p/s: Lama dah tak update blog. Lagi-lagi selepas blog kena suspend 2 kali dalam tempoh 3 hari. Huhu icon sad KAD KAHWIN FASHA SANDHA DAN JEJAI 27 APRIL 2012 Terus rasa malas dan takut nak update blog lagi dah.

6 comments

SINOPSIS & PELAKON PAAN PAIZ TV3

Drama Paan Paiz merupakan drama komedi terbaru di TV3. Drama terbitan Radius One Sdn Bhd sebanyak 13 episod ini mula disiarkan pada 11 April 2012 setiap hari Rabu jam 10 malam. Drama arahan Shahrulezad Mohameddin ni memang lawak dan mampu buat Sya Isya tergelak jugalah masa tonton drama Paan Paiz episod 1 tadi. icon biggrin SINOPSIS & PELAKON PAAN PAIZ TV3   Shamsull Hashim pula merupakan penulis skrip drama komedi terbaru tv3 ni.

Ada yang nak bagi tiket VIP percutian percuma ke Italy. Klik kalau nak. 

PELAKON PAAN PAIZ

Zahiril Adzim (Paiz)

Zalif Sidek (Paan)

Sari Yanti (Dira)

Norhayati Taib (Kak Leha)

Razak Ahmad

Yang ni sesuai untuk anda yang bercitarasa tinggi terhadap fesyen.

drama%2520paan%2520paiz%2520tv3%2520komedi SINOPSIS & PELAKON PAAN PAIZ TV3

SINOPSIS PAAN PAIZ

Drama Paan Paiz  mengisahkan 2 orang sahabat karib yang berkawan rapat sejak zaman kanak-kanak. Mungkin agak janggal melihat 2 orang lelaki yang sudah tiba usianya untuk berumah tangga asyik ‘berkepit’ ke sana sini tetapi perhubungan Paan dan Paiz memang seperti magnet dengan besi yang sukar dipisahkan.

Paan seorang yang pemalas, loyar buruk dan suka menjawab manakala Paiz seorang yang kacak, bergaya dan rajin. Paiz memulakan kerjayanya sebagai seorang arkitek tetapi Paan masih tidak mempunyai pekerjaan yang tetap. Mereka tinggal bersama dan sering melakukan aktiviti bersama pada waktu lapang. Paan terkejut apabila Paiz bercadang untuk kahwin. Paan menjadi marah kerana Paiz telah berahsia dengannya.

Siapakah bakal isteri Paiz itu? Paan mula menyiasat. Satu kejutan demi satu kejutan berlaku dan kejutan akhir adalah yang paling mengejutkan Paan! Dia tidak menyangka bahawa wanita yang akan ‘merampas’ kawan baiknya ialah adik perempuannya sendiri, Dira.

Gambar rumah atas pokok tertinggi 10 tingkat.

Bimbang akan kehilangan kawan karibnya selepas Paiz berumah tangga, Paan sengaja menimbulkan pelbagai masalah walaupun Paiz bakal memperisterikan adiknya. Namun, kerisauan Paan tidak berpanjangan kerana Paiz tidak bercadang untuk berpindah keluar daripada rumah tersebut selepas kahwin.

Dira mula rimas dengan abangnya yang asyik memerap di rumah tanpa membuat apa-apa. Paiz asyik bersama Paan dengan aktiviti harian mereka dan jarang meluangkan masa untuk Dira. Bagi mendapatkan kembali suaminya, Dira telah mengikut nasihat Kak Leha untuk mencari jodoh untuk Paan dengan harapan Paan cepat kahwin dan pindah dari sana. Apakah rancangan Dira akan berhasil?.

Tengok episod 1 tadi memang kelakar lah cerita ni. Sya suka juga tengok cerita kelakar-kelakar ni. Sekurang-kurangnya hilang sikit kebosanan. Lately ni drama kat tv3 kurang sikit menarik minat aku untuk follow selepas drama Vanila Coklat tu. Drama Cinta Buat Emelda pula aku tengok alahai, slow nya plot ceritanya. Huhu…

Sumber maklumat dari Press Release tv3.com.my

Kongsi info mengenai Paan Paiz ini dengan rakan-rakan anda yang lain di FB dengan menekan butang share ini.

3 comments

EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

Sila scroll ke bawah untuk baca mengenai Buku Malaysia Kita icon smile EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF


Anda Dipanggil Menduduki Peperiksaan Pegawai Pembangunan Masyarakat 27 Mei ini?

Idea EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

Rujukan ini dapat membantu anda membuat persiapan untuk study!

Klik Download Sekarang untuk dapatkan contoh soalan dan jawapan!

 






NAK RUJUKAN LENGKAP Peperiksaan Penolong Pegawai Arkib 12 Mei ini?

 

Masukkan nama dan emel anda untuk download rujukan peperiksaan ini! 

 EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

order EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF
 

Anda Terpilih Untuk Menduduki

Exam Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29

8 Mar 2014 ini?

 

 

Jika ya, anda perlu membuat persediaan.
Kalau tak ada rujukan susah, tau.

Jangan risau, ada rujukan khas untuk anda LULUS.

Masukkan nama dan alamat emel anda di bawah dan klik “Saya Nak Lulus!”

untuk dapatkan Rujukan Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29

down red05 EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF


 

First Name:
Email address:

 

 

 

RUJUKAN KHAS UNTUK CALON PEPERIKSAAN PEGAWAI PENERANGAN S41 1 MARCH INI (KLIK GAMBAR DI BAWAH :

300x300 EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

RUJUKAN PEPERIKSAAN PENOLONG AKAUNTAN W27 4 JULAI INI

TERKINI!!! Jika anda dipanggil untuk menduduki exam Penolong Akauntan W27 pada 4 Julai ini, saya ada BERITA BAIK untuk anda. Anda boleh mendapatkan Rujukan Lengkap Peperiksaan Penolong Akauntan W27 mulai 26 Jun. Klik SINI untuk medapatkan pakej rujukan yang telah membantu banyak calon berjaya. Baca Contoh Soalan Peperiksaan Peperiksaan Akauntan di >> SINI <<

 
testimoni ebook contoh soalan peperiksaan penolong akauntan EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF
soalan peperiksaan w271 EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF
468x60 EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF
 

PENGUMUMAN! >> JIKA ANDA DIPANGGIL MENDUDUKI PEPERIKSAAN PENOLONG IMIGRESEN 3 NOVEMBER INI, DAPATKAN RUJUKAN LENGKAP CONTOH-CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENOLONG IMIGRESEN UNTUK PEPERIKSAAN 3 NOVEMBER INI DI SINI. KLIK SAHAJA LINK INI UNTUK MENDAPATKANNYA!.
125x125 EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

Baru-baru ini SPA ada buat panggilan peperiksaan Pegawai Pembangunan Masyarakat yang akan diadakan pada 15 September ni. Sebelum ni peperiksaan PTD 12 Mei dan 23 Jun pula ada peperiksaan untuk penolong akauntan. 

Sya ada membuat carian di internet, ada yang bagi tips untuk baca Buku Malaysia Kita sebagai persediaan ujian bertulis PTD ni. Buku ni ada dijual di kedai-kedai buku dan ada juga jual secara online. Tapi ramai juga yang kata dah pusing-pusing satu daerah tak jumpa pun buku ni kat kedai.

Sya sendiri pun dulu masa nak ambil peperiksaan PTD ni, tak jumpa pun buku Malaysia Kita ni kat kedai.  Baru-baru ni baru Sya jumpa buku ni kat kedai buku yang berhampiran. Hari tu tengok ada beberapa buah buku, semalam tengok dah sold out dah buku ni. Huhu.. icon sad EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

Ada juga Sya try google, kot boleh dapat buku Malaysia Kita ni dalam bentuk pdf download percuma secara online, tapi malangnya tak jumpa pun. Ermm… icon sad EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

buku%2520malaysia%2520kita%2520peperiksaan%2520spa%2520ptd%2520juruaudit EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

So, macam mana nak buat ni?. Exam cuma tinggal beberapa hari je lagi. Sempat ke nak study semua?. Soalan peperiksaan PTD banyak keluar soalan pengetahuan am dan soalan isu semasa. Pendek kata perlu berpengetahuan luas. Sebab tu ramai yang fail peperiksaan PTD ni sebab tak cukup ilmu di dada.

Setakat yang Sya dah google, dah baca sana-sini buat kajian, Sya terjumpa lah 1 ebook dari Tips PTD ni.  Ramai betul yang cakap dah berjaya lulus dalam peperiksaan PTD selepas membaca semua nota-nota yang terdapat dalam ebook ini walaupun peperiksaan PTD ini terkenal dengan susah nak lulus.

combineAll EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

Kenapa?. Sebab Ebook ni sangat lengkap dari A-Z, bukan setakat untuk peperiksaan PTD ni je, tapi juga untuk ujian PTD Assessment, iaitu next stage kalau anda lulus peperiksaan bertulis ini. Ramai yang berjaya lulus dan dah selamat jadi PTD setelah membaca ebook ini icon biggrin EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF Pendek kata, memang tak rugi dapatkan ebook ni.

testimoni%2520ebook%2520tip%2520ptd EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

 

Testimoni pembeli ebook tipsptd dari calon peperiksaan 12 Mei nanti

 

Di bawah ini adalah email paling terkini yang diterima dari calon peperiksaan PTD 12 Mei ini yang dah baca nota-nota yang terdapat dalam ebook ni. Jom baca apa kata Puan Azimah mengenai ebook Tips PTD ni.

testimoni%2520pembeli%2520ebook%2520tips%2520ptd%2520terbaru%2520untuk%2520peperiksaan%252012%2520Mei EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

Puan Norazimah dan suami telah membuat persediaan. Anda pula bagaimana. Tinggal lagi beberapa hari sahaja lagi untuk menduduki peperiksaan ini. Sudahkah anda bersedia?. Jangan tunggu lama-lama, masa tak pernah menunggu anda!. Lagi lambat anda dapatkan rujukan lengkap ini, nanti tak sempat nak study.

>> Dapatkan ebook ini sekarangKlik DI SINI <<

Bagaimana mereka boleh berjaya?. Apa yang ada dalam ebook Tips PTD ini?.

  1. Contoh soalan dan jawapan semua seksyen (seksyen A-E) – soalan-soalan termasuk soalan isu semasa, pengetahuan am dan sebagainya berserta jawapan.
  2. 14 Contoh esei – 7 contoh esei bahasa Melayu dan 7 contoh esei bahasa Inggeris. Membantu kita untuk menjawab soalan-soalan esei yang dikemukakan dalam peperiksaan 12 Mei 2012.
  3. Pecahan format setiap seksyen - Tim Tips PTD memberikan maklumat secara terperinci mengenai format untuk setiap seksyen.
  4. 180+ Contoh soalan matematik - Koleksi soalan Matematik Khas Peperiksaan Kerajaan. Harga sebenar untuk pakej ini adalah RM40 jika dibeli secara berasingan.
  5. Nota isu semasa – Nota isu semasa yang terkini yakni versi 2011/2012 yang diperoleh daripada sumber autoriti. Nota ini sangat penting untuk kita lulus dalam peperiksaan PTD 12 Mei 2012 ini.
  6. Kemaskni percuma (Selama 5 tahun) – Ini adalah tawaran gila yang ditawarkan oleh penulisnya, iaitu Tuan Muaz Hadi. Kita akan diberikan nota kemaskini percuma setiap kali peperiksaan PTD yang berlangsung setiap tahun.

Ini bermakna, apabila anda mendapatkan e-book Tips PTD ini, anda sebenarnya telah menjimatkan ratusan ringgit dan berjam-jam masa untuk mendapatkan maklumat, bagi mempelajari cara yang betul supaya lulus dalam peperiksaan PTD.

Jualan ebook ini akan ditutup tepat jam 11.59 malam ini!.

559564 3813764993608 1562049206 33219798 719478147 n EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

405217 3813701792028 1562049206 33219781 11511568 n EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

Selepas jualan ditutup tepat jam 11.59 malam ini, Tiada ESOK untuk anda. Beli sekarang atau rayuan anda DITOLAK! Tiada rayuan selepas itu!. Jangan jadi seperti mereka. Hari ini adalah peluang terakhir untuk anda mendapat ebook panduan lulus peperiksaan PTD yang terbaik ini.

>> Dapatkan ebook ini sekarang. Klik DI SINI<<

E-book Tips PTD – Jaminan Pulang Wang Semula

Mereka sudah membantu lebih 7,000 calon peperiksaan kerajaan sejak tahun 2009. Andai kata kita gagal dan tidak berpuas hati dengan e-book Tips PTD, terus minta semula wang kita serta merta.

Tuan Muaz Hadi dan seluruh team mereka berani membuat jaminan ‘berani mati’ ini. Kerana mereka percaya dengan jaminan “Pakej Sampai Lulus” yang ditawarkan selama 5 tahun. Beserta dengan kemaskini percuma untuk setiap edisi. Maksudnya kalau dah dapatkan sekali, akan dapat update untuk setiap update terbaru selama 5 taun dan kita boleh gunakan lagi ebook ini jika dipanggil lagi untuk peperiksaan gred 41.

>> Dapatkan ebook ini sekarangKlik DI SINI <<

Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik PTD

Klik SINI untuk contoh-contoh soalan PTD.

PENGALAMAN MENDUDUKI PEPERIKSAAN PTD

3 tahun lepas, Sya pernah ambil exam PTD ni. Tapi masa tu tak tahu pun kewujudan buku ni. Nak baca buku apa untuk dijadikan rujukan pun tak tahu. So, masuk exam, blur je tak tahu jenis soalan yang bagaimana yang akan keluar. Setahun kemudian baru Sya terjumpa buku ini. Alahai… Beruntunglah calon peperiksaan PTD sekarang ni. Ada ebook rujukan lengkap untuk dijadikan panduan. Masa tu Sya rasa rugi juga sebab lambat tahu tentang kewujudan buku ini. icon sad EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF Sya tak nak anda jadi seperti Sya. Jadi, anda dah tahu tentang pakej rujukan lengkap ini, rebutlah peluang yang ada di depan mata. Jika ilmu penuh di dada, anda akan dapat menjawab semua soalan dengan :D.

Klik gambar di bawah ini untuk mendapatkan pakej rujukan yang sangat membantu ini. Memang terbaik dari ladang!. Dapatkan sekarang, atau menyesal kemudian kerana esok, ebook ini sudah tidak dijual lagi. 

Lebih awal anda dapatkannya, lebih banyak masa anda ada untuk membaca, membuat latihan dan lebih tenang dan yakin untuk mengambil peperiksaan ini. Percayalah, berdasarkan pengalaman Sya Isya sendiri, memang banyak nak kena study kalau nak lulus. 

m250x250 EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF
 
************************************************************************
Anda bakal menduduki peperiksaan bertulis Penolong Akauntan W27 pada 4 Julai ini?.
Entri di atas ialah untuk calon peperiksaan PTD bulan lepas. Saya ada tulis satu artikel terbaru khas buat anda, calon peperiksaan 23 Jun lalu.

Klik untuk baca >> Contoh Soalan Penolong Akauntan W27 << 

Pengumuman terkini: Jualan rujukan untuk Penolong Akauntan akan dibuka mulai 26 Jun 2013.

>> Untuk membuat pembelian, Klik DI SINI <<. Masukkan nama dan emel anda dalam ruangan kosong yang disediakan dan tekan butang “Maklumkan Saya Apabila Jualan Dibuka”. Kami akan memaklumkan anda melalui emel sebaik sahaja jualan dibuka. Ini kerana lagi cepat anda dapatkan rujukan ini, lebih banyak masa anda ada untuk study exam ni.

125x125 EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF
****************************************************************

Team Tips PTD juga ada menyediaan rujukan panduan lengkap untuk calon peperiksaan PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT 15 September ini. KLIK SINI untuk dapatkan ebook tersebut. Ramai pembeli berpuas hati dengan ebook dari Team Tips PTD ini. Mereka dah berjaya, anda juga boleh berjaya!.

m140x400 EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

Good luck kepada semua calon peperiksaan! Mulakan persediaan anda dengan icon biggrin EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF dan jawab soalan peperiksaan PTD masa exam nanti dengan icon biggrin EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF .

Like FB page syaisya.com untuk update-update akan datang.

 

38 comments

BLOGLIST BLOG RILEK-RILEK APRIL 2012

Segmen Bloglist Rilek-rilek untuk bulan April 2012. Hoho.. aku jumpa segmen best ni masa blogwalking sana sini. So, apa lagi, pastinya aku join.

header%2Bicon BLOGLIST BLOG RILEK RILEK APRIL 2012

 

Harap masih diterima lagi sebab tarikh tutup dia hari ni. Tapi since aku tak tahu waktu tepat last untuk hantar penyertaan, so aku buat juga entri ni. icon biggrin BLOGLIST BLOG RILEK RILEK APRIL 2012

Url blog rilek-rilek telah diletakkan di sidebar.

2 comments

HADIAH DARI 2 ORANG BLOGGER LELAKI KACAK

2 orang blogger lelaki kacak bagi aku hadiah dan aku rasa nak abadikan kenangan dapat hadiah ni kat blog ini.

pos%2520ekspress%2520dari%2520lelaki%2520kacak HADIAH DARI 2 ORANG BLOGGER LELAKI KACAK

Balik kampung bulan lepas, 1 bungkusan pos laju dan 1 lagi surat sudah menunggu aku. Hehe.. Akhirnya sampai juga hadiah dari lelaki kacak maskulin yang dinanti-nantikan ni.  icon biggrin HADIAH DARI 2 ORANG BLOGGER LELAKI KACAK

Dalam bungkusan pos laju tu, ada ni:

lelaki%2520kacak%2520maskulin%2520bagi%2520tas%2520tangan%2520merah HADIAH DARI 2 ORANG BLOGGER LELAKI KACAK

Hadiah tas tangan merah ni sebab aku menang sebagai top referral Giveaway by Darkbatman. Huish, rasa cam best je juga, bila lelaki kacak maskulin ni bagi aku tas tangan merah ni. Tak pernah aku ada tas tangan merah. Biasanya hand bag aku warna coklat. So, ni dapat juga merasa guna tas tangan merah. Hehe..

Actually, masa tengok senarai nama pemenang, aku tengok takde pun nama aku sebagai pemenang cabutan bertuah tu, sekali masa aku nak tekan ‘x’, terperasan pula nama Sya Isya kat bawah perkataan top referral. Hu… memang tak sangka. First time ni aku jadi no. 1 top referral.

Yang dalam sampul surat tu, cek dari Exabytes untuk program Ads 100 Blogger. Tak pasti sekarang ni masih terbuka lagi tak program tu. Tak tahulah sama ada kuota dah penuh, atau masih ada lagi ruang kosong. Aku pun berjaya dapat ads ni masa bulan 1 lagi. Ni kali kedua aku dapat cek dari Exabytes untuk program ni.

Dua minggu setelah hadiah tas tangan dan cek tu sampai, hadiah dari lelaki kacak dan kreatif ni pula sampai. Memang best lah rasa, asal balik kampung je, ada bungkusan hadiah untuk aku. Kalau setiap minggu macam ni kan best. Hehe.. tapi mana mungkin.

lelaki%2520kacak%2520kreatif%2520kraftangan%2520bagi%2520hadiah%2520kraftangan%2520kayu%2520dan%2520capal%2520kulit HADIAH DARI 2 ORANG BLOGGER LELAKI KACAK

Replika motor Heli dan juga capal kanak-kanak yang diperbuat dari kulit kerbau ni aku dapat dari Contest Kraftangan dan Aku sebab aku peserta terakhir yang menyertai contest ni. Memang aku tak pernah jumpa lagi lah orang bagi hadiah kat peserta terakhir. Selalunya hadiah kat peserta terawal. icon biggrin HADIAH DARI 2 ORANG BLOGGER LELAKI KACAK Terima kasih kepada lelaki kacak yang kreatif ni. Memang kacak lah! icon biggrin HADIAH DARI 2 ORANG BLOGGER LELAKI KACAK

Sya Isya memang suka join contest. Dah jadi hobi. Bukan setakat hobi je, dah addicted dah dengan contest-contest ni. Pantang jumpa contest, walau aku tahu ada sesetengah contest tu yang aku tahu tak boleh menang atau peluang untuk menang tipis pun aku join juga. Kecuali kalau contest Award, macam Digi Wow dan MSMW tu, memang aku tak join lah. icon biggrin HADIAH DARI 2 ORANG BLOGGER LELAKI KACAK

Masih menunggu hadiah dari Kozumiro (Budak Nakal), Shakiddo dan buku Khalifah Jadi Superman, cenderahati dari Denaihati. icon biggrin HADIAH DARI 2 ORANG BLOGGER LELAKI KACAK Takpe, sabar menanti. Oh ya, Denaihati dah ada Aplikasi Android. Esok aku nak download, InshaAllah. Nak tahu juga macam mana ghupanya applikasi android ni. Hehe icon biggrin HADIAH DARI 2 ORANG BLOGGER LELAKI KACAK

7 comments