JUARA EURO 2012

Sekarang ni ramai lelaki kacak yang dilanda penyakit tidur lewat pagi. Bukan tidur lewat malam, tapi tidur lewat pagi sebab bersengkang mata melayan perlawanan bola Euro 2012.

Wanita cantik yang menjadi pasangan lelaki kacak ni pula terpaksa bersabar dengan kerenah suami mereka yang kacak tu. Kalau tak sabar pinggan mangkuk boleh melayang, gamaknya.

Siapakah juara Euro 2012 pilihan kebanyakan lelaki kacak?. Oleh kerana aku ni bukanlah lelaki kacak, tetapi wanita cantik (hehe :D), maka aku bertanya kepada 2 orang adik lelaki kacak aku yang memang ada satu perasaan yang ekstreme terhadap bola sepak ni.

Soalan yang sama ditanya kepada kedua-duanya “Pasukan mana juara Euro 2012?” melalui khidmat pesanan ringkas, SMS.  Surprisingly, aku dapat balasan jawapan yang sama dari kedua-duanya. Walaupun sorang jawab Germany, sorang lagi jawab Jerman, tapi aku tau, tu pasukan yang sama, kan.

So, pilihan aku juga: pasukan Jerman yang akan menjadi juara Euro 2012.  Follow je lah jawapan adik-adik aku yang kacak tu.

Bila aku tanya mereka kenapa Jerman, dengan penuh keyakinan, adik aku menjawab “dah study dah”. Cewah, apa yang dia study aku pun tak tahu lah. Tapi dah diorang ni memang kaki bola, kan. So, aku pun iyo kan je lah. Yang sorang penyokong tegar Arsenal, sorang lagi penyokong tegar Liverpool, tapi dua-dua pun pilih Jerman sebagai juara Euro 2012. Aku pasti mereka ada alasan mereka tersendiri untuk memilih pasukan Jerman ni icon biggrin JUARA EURO 2012

Benar atau tidak Jerman akan menjadi juara Euro 2012?. Sama-sama kita nantikan. Fuuuhhh! Minta-minta lah pasukan Jerman menang. Boleh aku dapat 10,000 trafik blog dan T-shirt ekslusif ni. icon biggrin JUARA EURO 2012

p/s: Aku kalau Harimau Malaya lawan, aku layan lah. Tapi, kalau pi kafe, ada ulang tayang Euro 2012, aku layan juga lah sambil menjamu selera. Best pe layan bola. Tapi aku tahu, tak semua lelaki kacak yang layan bola. Ada je lelaki kacak yang tak suka layan bola ni. Oleh kerana adik-adik aku fanatik dengan bola sepak, so aku memang takde masalah deal dengan lelaki kacak peminat sukan bola sepak  ni :D. Layannnnn!

14 comments

JADUAL PERLAWANAN EURO 2012 (WAKTU MALAYSIA)

EURO datang lagi. Perlawanan EURO 2012 akan bermula 8 Jun, dimulakan dengan pasukan Poland vs Greece. Lepas ni mesti ramai lelaki kacak yang tidur awal malam, tapi lepas tu bangun semula sepertiga malam untuk tonton perlawanan bola sepak EURO 2012 ni. Lepas tu, ngantuk kat tempat kerja. Hehe.. icon biggrin JADUAL PERLAWANAN EURO 2012 (WAKTU MALAYSIA)

Berikut adalah jadual perlawanan EURO 2102 peringkat kumpulan (waktu Malaysia):

JADUAL PERLAWANAN EURO 2012 PERINGKAT KUMPULAN:

Jadual Kumpulan A – EURO 2012

8 Jun – 11:55 pm : POLAND vs GREECE
9 Jun – 02:45 am : RUSSIA vs REP CZECH
13 Jun – 02:45 pm : POLAND vs RUSSIA
13 Jun – 11:55 pm : GREECE vs REP CZECH
17 Jun – 02:45 am : GREECE vs RUSSIA
17 Jun – 02:45 am : REP CZECH vs POLAND

Cuba buat macam ni masa trafik jam. Confirm hilang bosan!

Jadual Kumpulan B – EURO 2012

9 Jun – 11:55 pm : BELANDA vs DENMARK
10 Jun – 02:45 am : JERMAN vs PORTUGAL
13 Jun – 11.55 pm : DENMARK VS PORTUGAL
13 Jun – 02:45 am : BELANDA vs JERMAN
17 Jun – 02.45 am : PORTUGAL VS BELANDA
17 Jun – 02.45 am : DENMARK vs JERMAN

Cara untuk dapatkan worldwide privilages ketika travel

Jadual Kumpulan C – EURO 2012

10 Jun – 11:55 pm : SEPANYOL vs ITALI
11 Jun – 02:45 am : IRELAND vs CROATIA
14 Jun – 02:45 am : SEPANYOL vs IRELAND
14 Jun – 11:55 pm : ITALI vs CROATIA
18 Jun – 02:45 am : CROATIA vs SEPANYOL
18 Jun – 02:45 am : ITALI vs IRELAND

10 Perkara yang anda perlu lakukan sebelum travel

Jadual Kumpulan D – EURO 2012

11 Jun – 11:55 pm : PERANCIS vs ENGLAND
12 Jun – 02:45 am : UKRAINE vs SWEDEN
15 Jun – 11:55 pm : SWEDEN vs ENGLAND
16 Jun – 02:45 am : UKRAINE vs PERANCIS
20 Jun – 02:45 am : ENGLAND vs UKRAINE
20 Jun – 02:45 am : SWEDEN vs PERANCIS

Pasukan mana yang layak ke perlawanan akhir EURO 2012?.

Siapakah bakal juara EURO 2012?.

Pasukan yang mana satu pilihan anda?. 

p/s: Teringat dulu masa aku praktikal, kat office siap ada jadual carta perlawanan lagi tu. Huhu.. Biasalah time tu diorang bating. Siapa juara EURO kali ni?. Erm.. rasa cam nak pilih Perancis atau Sepanyo. Haha.. ada pula atau, ek! icon biggrin JADUAL PERLAWANAN EURO 2012 (WAKTU MALAYSIA)

Jadual di ambil dari blog Denaihati:

Kongsi jadual perlawanan EURO 2012 ini dengan rakan-rakan anda di FB dengan menekan butang share ini.

3 comments

BICARA HATI | SINOPSIS, NOVEL ONLINE, TONTON DRAMA ONLINE, DOWNLOAD, PELAKON

Baru-baru ni aku berada di kampung selama seminggu. Kali ni balik kampung, terlebih lama sikit. Tangan mak aku sakit, so banyak kerja dia tak boleh nak buat. Uruskan itu ini, tolong mak aku macam-macam lah kat kampung, last-last seminggu juga aku melepak kat kampung.

Lepak jugalah, menguruskan segala macam hal rumah, bukan 1 rumah tetapi 2. Huhu… Walau bagaimanapun, masa dok kat kampung tu, aku ada buat marathon tonton drama Bicara Hati secara online. Fuhh… dah lama tak buat marathon tengok drama Melayu. Selalu aku marathon drama Korea atau Jepun. icon biggrin BICARA HATI | SINOPSIS, NOVEL ONLINE, TONTON DRAMA ONLINE, DOWNLOAD, PELAKON

Selepas aku download drama Seindah Sakura, aku pun tertarik hati nak tengok drama Bicara Hati ni. Dah lama juga aku tahu pasal drama Bicara Hati yang juga merupakan drama yang diadaptasi dari novel Bicara Hati hasil tulisan Damya Hanna ni. Tapi, disebabkan aku tak menonton rancangan di Astro, so terlupalah pasal drama ni.

Novel Bicara Hati ni dah lama aku baca. Ketika aku buat ijazah dulu. Masa aku 1st year kalau tak silap, aku khatamkan novel ni. Memang best pun novel Bicara Hati ni. Asyik… Jom baca Sinopsis Bicara Hati yang ada kat belakang novel ni:

Sinopsis Bicara Hati

Dalam satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan, Tengku Syahran dan Zahlia bertemu. Ketika itu, Tengku Syahran sedang buntu memikirkan cadangan emaknya ingin menjodohkan dia dengan Linda, seorang wanita yang tidak pernah dicintai.

Seminggu mengenali Zahlia, Tengku Syahran menyatakan hasratnya untuk memperisterikan Zahlia untuk mengelak dirinya dikahwinkan dengan Linda. Zahlia terkejut dengan permintaan Tengku Syahran. Tengku Syahran tidak dikenali dan tidak mungkin Zahlia boleh jatuh dengan pemuda itu. Zahlia serba salah untuk menerima lamaran itu. Pelbagai cara dilakukan oleh Tengku Syahran untuk memenagi hati Zahlia. Akhirnya Zahlia akur tetapi dengan syarat, iaitu hak – hak peribadi Zahlia tidak akan diganggu.

Setelah diijabkabul, Tengku Syahran mula berubah. Egonya terlalu tinggi dan dia tidak mengikut perjajian yang telah ditetapkan. Zahlia rasa tertipu. Tengku Syahran telah mengingkari. Kini timbul pelbagi konflik dalam rumah tangganya.

Benarkah hakikat bahawa perkahwinan yang berdasarkan kontrak tidak dapat mengundang rasa cinta, kasih, sayang dan kerinduan?

Drama Bicara Hati, sebanyak 26 episod ni mula ditayangkan di Astro Prima 3 Januari lalu. Tapi baru ni aku nak tengok. Tu yang marathon tu. Hehe.. lagipun kat kampung je lah aku boleh tengok drama atau movie secara online tanpa terputus-putus sebab laju je loading. Kalau kat universiti ni, Wifi uni kadang ok, kadang tak. Kalau nak tonton menggunakan broadband pula, cepatlah habis bandwith. Huhu… Tapi baru sempat tengok sampai episod 15 je.

Best tonton drama ni kat ohumedia.com. Memang updated lah blog tu. Bukan setakat drama Bicara Hati ni je ada kat situ, banyak lagi drama-drama bersiri lain yang ditayangkan di Astro, tv3, tv9 dan RTM pun ada juga di blog ni. Nak download boleh, nak tonton online pun boleh. Best betul. Mana yang tak boleh download, terpaksalah aku tonton online. Huhu.. Tonton online kat ohumedia ni takde part-part, so senang, boleh layan 1 episod sampai habis. Ada juga aku jumpa link download drama Bicara Hati ni, tapi rasa malas pula nak download sebab ada 2 part setiap episod.

PELAKON BICARA HATI

Sharnaaz Ahmad (Tengku Syahran)
Christina Suzanne Stockstill / Kris Cempaka (Zahlia)
Marsha Milan Londoh (Linda)
Josiah Hogan (Razif)
Zaidi Omar (Tengku Ismail – bapa Tengku Syahran)
Mislina Mustafa (Puan Azizah – ibu Zahlia)
Azizah Mahzan (Tengku Badariah)
Abby Nazri (Fatimah)
Lash Mokhtar (Adli)

NOVEL BICARA HATI ONLINE

Terjumpa pula novel Bicara Hati online ni kat blog encik nakal. So, sesiapa yang berhajat nak baca novel Bicara Hati ni secara online, boleh lah baca ni:

Bicara Hati
Kesimpulannya, novel best. Drama pun best. Drama memang lebih dramatik lah dari novel icon biggrin BICARA HATI | SINOPSIS, NOVEL ONLINE, TONTON DRAMA ONLINE, DOWNLOAD, PELAKON

p/s: Drama bersiri Korea pun ada juga kat ohumedia ni. Tapi tak banyak sangat lah. Drama Melayu yang banyak. Filem pun banyak juga. Kalau yang suka layan anime, pun ada juga icon biggrin BICARA HATI | SINOPSIS, NOVEL ONLINE, TONTON DRAMA ONLINE, DOWNLOAD, PELAKON

p/s/s: Kenapalah dia tayang kat Astro ek?.

Kongsi maklumat ini dengan rakan-rakan anda di FB dengan menekan butang share ini.

2 comments

OST SEINDAH SAKURA – HARAPAN (HYPER ACT) LIRIK LAGU DAN VIDEO KLIP

Gambar%2520band%2520kumpulan%2520Hyper%2520Act%2520penyanyi%2520lagu%2520Harapan%2520OST%2520Seindah%2520Sakura OST SEINDAH SAKURA   HARAPAN (HYPER ACT) LIRIK LAGU DAN VIDEO KLIP

Hyper Act Harapan Seindah Sakura

>> 5 Perkara yang boleh dilakukan ketika traffic jam <<

Lagu Harapan, OST Seindah Sakura. Ramai yang suka lagu ni sebab lagu ni best. Ni ada lirik lagu dan video klip lagu Harapan yang dinyanyikan oleh kumpulan Hyper Act. Layan..

>> SINOPSIS SEINDAH SAKURA <<

LIRIK LAGU HARAPAN OST SEINDAH SAKURA

Bicara mimpi itu,
Mengheret ku ke dasar,
Gelap tangannya menggapai tangan ku.
Dan munculnya dirimu,
Dipinggir laman itu,
Hangatmu menyambut ku kembali,

Dan ku mengerti,
Mengapa masih berdiri,
Hadirnya siang berteman mentari,
Dan ku bersama,
Bintang malam mu mencari kasih ku Ooo..

Harapan..
Harapan menjadi layu,
Ingin ku bahgia bersama,
Menjadi kenangan,
Memburu impian masa kita
Selamanya..

Dan angin kan memanggil,
Bagai ada musafir
Hadirnya pergi tiada berjanji,
Mungkin seketika,
Ku merasa cintanya,
Bagai dibelai mimpi sempurna

Dan taman ini,
Tak bererti dan bersemi,
Tiada indah tanpamu disini.
Dan ku jejaki,
Walaupun hanya secebis rindumu Ooo..

Harapan..
Harapan menjadi layu,
Ingin ku bahgia bersama,
Menjadi kenangan,
Memburu impian masa kita
Selamanya..

Solo. C/O

Hati ku..
Meratap setinggi gunung
Pasti ku mencari bintangnya
Menjadi cahaya
Menyinar impian hidup kita
Selamanya.

>> Hadiah pertama: RM 750 untuk blogger. Klik untuk tahu lebih lanjut. <<

VIDEO OST SEINDAH SAKURA – HARAPAN (HYPER ACT)

 

Antara lagu Harapan dan lagu Buatku Di Sana (satu lagi OST Seindah Sakura), Sya Isya lagi suka lagu Buatku Di Sana. icon biggrin OST SEINDAH SAKURA   HARAPAN (HYPER ACT) LIRIK LAGU DAN VIDEO KLIP

p/s: Sebenarnya ni kali ke-2 aku buat entri ni. Sebelum ni ada buat, tapi lupa nak save agaknya. So, hilang. Huhu..

Kongsi lirik lagu Harapan dan Video Klip OST Seindah Sakura ini dengan rakan-rakan anda yang lain di FB dengan menekan butang share ini.

13 comments

NAMA ANAK TOMOK DAN GAMBAR TERBARU ARRIANSHAH AKID

Nama anak sulung Tomok dan Ayu ialah Arrianshah Akid bin Shah Indrawan. Haa.. tuuu dia nama new born baby yang pipinya sangat tembam ni.

akid%2520anak%2520tomok%2520dan%2520ayu%2520baru%2520lahir NAMA ANAK TOMOK DAN GAMBAR TERBARU ARRIANSHAH AKID

Tembam sungguh pipi anak Tomok ni

Arrianshah Akid dilahirkan di Prince Court dengan berat 3.33kg.

gambar%2520anak%2520tomok%2520dan%2520ayu%2520arrianshah%2520akid NAMA ANAK TOMOK DAN GAMBAR TERBARU ARRIANSHAH AKID

40 Tip Jimat Tenaga Elektrik di Rumah dan Pejabat

nama%2520anak%2520tomok%2520dan%2520ayu NAMA ANAK TOMOK DAN GAMBAR TERBARU ARRIANSHAH AKID

Jom baca: Persediaan hadapi krisis tenaga di Malaysia.

Sumber: Beautifulnara

5 comments

GAMBAR MAJLIS AQIQAH CAHAYA MALAIKA (ANAK MAWI DAN EKIN)

Gambar anak Mawi, Cahaya Malaika ketika majlis aqiqah

comelnya%2520cahaya%2520malaika GAMBAR MAJLIS AQIQAH CAHAYA MALAIKA (ANAK MAWI DAN EKIN)

Cahaya Malaika

Ahad lalu, Mawi dan Ekin telah mengadakan majlis aqiqah untuk anak sulung mereka, Cahaya Malaika. Kini, Cahaya Malaika telah berusia 3 bulan.

anak%2520mawi%2520dan%2520ekin%2520di%2520majlis%2520akikah GAMBAR MAJLIS AQIQAH CAHAYA MALAIKA (ANAK MAWI DAN EKIN)

Pandai Cahaya Malaika senyum :D

gambar%2520anak%2520mawi%2520cahaya%2520malaika%25203%2520bulan GAMBAR MAJLIS AQIQAH CAHAYA MALAIKA (ANAK MAWI DAN EKIN)

Cahaya Malaika berusia 3 bulan

Menurut Mawi, majlis ini diadakan untuk tujuan aqiqah Cahaya memandangkan majlis cukur jambul, berzanji dan marhaban dibuat terlebih dulu sempena perkahwinan adiknya di Kulai, Johor, sebelum ini.

gambar%2520majlis%2520aqiqah%2520anak%2520mawi%2520dan%2520ekin%252C%2520cahaya%2520malaika GAMBAR MAJLIS AQIQAH CAHAYA MALAIKA (ANAK MAWI DAN EKIN)

Nama Cahaya Malaika dipilih sendiri oleh Mawi dan Ekin ketika dalam tempoh kehamilan yang membawa maksud Cahaya Permaisuriku.

Perkara yang pengguna patut tahu mengenai tarif elektrik <

p/s: Aqiqah atau akikah?. Sempat aku cari ejaan yang betul untuk buat entri ni. Siap tanya mak. Hehe.. tapi verify kat internet juga lah. icon biggrin GAMBAR MAJLIS AQIQAH CAHAYA MALAIKA (ANAK MAWI DAN EKIN)

Sumber: BeautifulnaraEdisikini dan Kosmo.

Kongsi gambar majlis aqiqah anak Mawi dan Ekin ini dengan rakan-rakan anda yang lain di FB dengan menekan butang share ini.

2 comments