Baju Kurung Pahang Songket Bali Koleksi Gemersik Hawa

Baju Kurung Pahang Songket Bali Koleksi Gemersik Hawa

Khas untuk anda yang sukakan design yang simple tapi cantik.¬†Baju Kurung Pahang Songket Bali Koleksi Gemersik Hawa ini sangat sesuai untuk anda. Boleh dipakai ke majlis rasmi yang bertemakan songket atau tema tradisional. ūüôā
Cutting : Baju Kurung Pahang 
 
Kain Lipat Batik 
Material Baju : Paloma / Tessa / Valentino Soluna
Material Kain : Cotton Bali
Saiz : S, M, L, XL
 
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-biru-steel-blue-KGH-860

KGH-860 Steel Blue – M

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-red-heart-merah-hati-KGH-861

KGH-861 Red Heart –¬†S, L, XL

 .
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-coklat-burnt-lamber-KGH-862

KGH-862 Burnt Lamber –¬†S, M, L, XL

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-red-heart-merah-hati-KGH-863

KGH-863 Merah Hati – M, L

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-coklat-burnt-lamber-KGH-864

KGH-864 Burnt Lamber –¬†S, L

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-red-chilli-merah-cili-KGH-865

KGH-865 Red Chilli –¬†M, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

UKURAN_KGH

===
HARGA
===
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Pahang Koleksi Songket Adinda Mahsuri Songket 2017

Baju Kurung Pahang Koleksi Songket Adinda Mahsuri Songket 2017

Baju kurung songket sentiasa mendapat permintaan ramai. Lebih-lebih lagi dibuat cutting baju kurung pahang. Memang ramai lah yang suka.  

Koleksi Baju Kurung Pagang ADINDA MAHSURI SONGKET ini didatangkan dengan 17 warna-warna gojes kegemaran ramai yang sweet-sweet.

Yang pastinya, warna-warna ini insyaAllah boleh buat sis kelihatan ekslusif dan mewah ketika memakainya. Mana nak dapat baju yang ekslusif dengan harga yang rendah macam ni lagi?

.Apa yang best kebabomm ADINDA MAHSURI SONGKET ni?

Baju Kurung Pahang 

Kain Lipat Batik

Material : SONGKET INDIA yang digabungkan dengan kain plain dari material DZARRA HEAVY VALENTINO yang superb quality!  

Songket India ni best sangat tau, serap peluh..tak gatal. 

19 pilihan warna yang manis gojes!

 Available in various sizes : SS,S, M, L, XL, XL,  XXL, XXL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-ungu-cerah-light-purple-redstone-AMS-771

AMS-771 Light ¬†Purple –¬†SS, L, XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-merah-redstone-AMS-772

AMS-772 Redstone – SS

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-hijau-jeruk-pickle-green-AMS-773

AMS-773 ¬†Pickle Green –¬†SS

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-hijau-forest-green-AMS-775

AMS-775 Forest Green – SS, S

.

baju-raya-2017-kurung-pahang-songket-deep-indigo-purple-ams-777

AMS-777 Deep Indigo –¬†S, 3XL

.

baju-raya-2017-kurung-pahang-songket-ungu-purple-plum-ams-778

AMS-778 Purple Plum –¬†L

.

baju-kurung-pahang-songket-merah-rasberry-red-ams-882

AMS-882 Rasberry Red¬†–¬†S, M, L, XL, XXL

.

AMS-883 Medium Sea Green - XL,

AMS-883 Medium Sea Green¬†–¬†XL

.

baju-kurung-pahang-songket-blue-black-dark-purple-biru-gelap-ams-884

AMS-884 Blue Black (Baju) Dark Purple (Kain)¬†–¬†L, XL, XXL

.

baju-kurung-pahang-songket-biru-turqoise-blue-ams-885

AMS-885 Turqoise Blue¬†–¬†M, L, XL

.

baju-kurung-2017-kurung-pahang-songket-turqoise-ams-887

AMS-887 Turqoise¬†–¬†L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===

JADUAL UKURAN SAIZ 

===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran AMS

===

HARGA

===

RM 180  (Semenanjung)

RM 185 (Sabah / Sarawak)

*Saiz XXL Tambah RM 20

**Saiz 3XL Tambah RM 30

===

CARA ORDER

 ===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

Baju Kurung Batik Pucci Terkini 2017 Kain Duyung Koleksi SME

Baju Kurung Batik Pucci Terkini 2017 Kain Duyung Koleksi SME

Baju Kurung Batik Pucci Terkini 2017 Kain Duyung Koleksi SME
 .
Ramai yang suka dengan Baju Kurung Pucci Batik Koleksi PMC¬†sebelum ini. Syukur Alhamdulillah ūüôā
 .
Oleh kerana ramai yang suka, jadi untuk menepati citarasa anda, koleksi kali ini kami bawakan Koleksi Seroja Mermaid Exclusive dengan corak pucci yang lebih anggun, dipadankan dengan kain duyung.
 .
?Jatuh cinta¬†terus dengan baju kurung Malaysia koleksi¬†‚ÄúSEROJA MERMAID EXCLUSIVE‚ÄĚ.¬†
 .
Jawapan pada semua soalan penggayaan dapat diselesaikan dengan corak yang mempersona dan menggamit rasa selesa kepada anda yang memakainya ūüôā Hanya yang pakai sahaja yang tahu keselesaan baju ini.¬†
.

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG BATIK PUCCI KOLEKSI SEROJA MERMAID EXCLUSIVE

  • pucci batik¬†latest design baju kurung Malaysia¬†yang longgar dan selesa-potongan yg sentiasa mendapat permintaan ramai
  • kombinasi warna¬†yang membangkitkan aura si pemakai
  • jenis kain-valentino creepe yang tidak melekap di badan, selesa dipakai dan sejuk
  • material less iron, lembut dan flowy
  • baju depan plain,¬†bahagian belakang baju bercorak penuh
  • pinggang kain separa getah
  • kain duyung – mengikut syariat-tidak menampakkan kaki
  • Saiz : ¬†S, M, L, XL, XXL¬†
 .
baju-kurung-moden-labuh-malaysia-pucci-batik-coklat-gelap-dark-coklat-SME-140

SME-140 Coklat Gelap РS, M, L, XL dan XXL

.

baju-kurung-moden-labuh-malaysia-pucci-batik-coklat-gelap-dark-coklat-SME-141

SME-141 Coklat Gelap – S, M, XL dan XXL

.

baju-kurung-moden-labuh-malaysia-pucci-batik-ungu-gelap-dark-purple-SME-142

SME-142 Dark Purple – M, XXL

.

baju-kurung-moden-labuh-malaysia-pucci-batik-coklat-gelap-dark-coklat-SME-143

SME-143 Coklat Gelap – S, M, L, XL, XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran SME baru
===
HARGA
===
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

.

Baju Kurung Songket Sarawak Terkini 2016 Koleksi Fiona Blocking Songket

KOLEKSI BAJU KURUNG SONGKET SARAWAK FIONA BLOCKING SONGKET

¬†Koleksi Fiona Blocking Songket –¬†Special & Exclusive menyerlahkan lambang kehalusan Seni Melayu.


MATERIAL BAJU :¬†Valentro Korean. Kain yang lembut dan “flow” yang cantik dengan tampak kain yang ‘Terjatuh’ kemas.

MATERIAL KAIN : Batik Sarawak.

CUTTING : Kurung PAHANG


KAIN : LIPAT BATIK. 

KOLEKSI INI DAH SOLD OUT 

KLIK SINI untuk PILIH KOLEKSI BAJU KURUNG TERBARU

.
PERHATIAN : Gambar/color baju di patung adalah 95% real color. Perbezaan disebabkan faktor pencahayaan.

 
===
HARGA
===
 
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
 
*Saiz XXL tambah RM 20 
 
 
===
CARA ORDER
 ===
 
¬†SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
 
SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
 
¬†SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820

 

Baju Kurung Pelikat Terkini 2016 – 2 Koleksi Warna Warni Klasik

Jika sebelum ini kami banyak keluarkan design songket yang diminati ramai, kali ini kami lancarkan 2 Koleksi Baju Kurung Pelikat khas untuk peminat fanatik design pelikat yang sentiasa cantik dipakai dalam apa jua majlis. 

Jika anda mencari-cari Baju Kurung bertemakan tradisional, klasik atau Kesultanan Melayu Melaka, 2 Koleksi baju kurung pelikat ini sangat sesuai untuk anda gayakan. 

Ia juga sesuai untuk dipakai ke mana jua majlis. Nak pakai untuk hari raya atau ke pejabat pun boleh. 

Pilih sahaja dari 2 Koleksi Terkini berikut untuk kelihatan klasik :
 

1. KOLEKSI BAJU KURUNG PELIKAT COLOR OF LOVE

 
Koleksi Color of Love dengan kombinasi pelikat tenun ala benang emas memberikan impak mewah kepada anda yang menggayakan baju ini kerana Emas sememangnya mempunyai auranya yang tersendiri. Anda pasti tahu perkara ini, kan ūüėČ
Potongan kurung pahang yang ringkas dan sopan, tetap memberikan anda rasa anggun dan bergaya.

 

Nak bergaya tak semestinya kena pakai vogue-vogue, sarat dengan aksesori sana sini. Ada orang panggil “Pokok Krismas Bergerak”. Ops!
Zaman sekarang ni, baju yang ringkas tapi menarik, itu yang lebih digemari ūüôā

Keistimewaan Baju Kurung Pelikat Color of Love

  • Potongan Kurung Pahang
  • Kain selisih batik (Tidak terbelah)
  • Mudah diGosok, Tak Panas, Tak Jarang.
  • Machine wash friendly
  • Material : Kain pelikat benang 5000
  • Saiz : SS, M, L, Xl
  • Ada 5 Kombinasi warna menarik untuk anda pilih dan gayakan dengan gembira

 


2. KOLEKSI BAJU KURUNG PELIKAT DANG ANUM

Dang Anum sinonim dengan namanya yang klasik. Tampak anggun lagi tradisi bak jelitawan di zaman silam.
Walaupun hanya dari kain pelikat, tapi siapa sangka Koleksi Baju Kurung Pelikat Dang Anum memberi aura luarbiasa dan nampak menawan.
Dang Anum dengan kombinasi pelikat tenun campuran benang emas menjadikan anda kelihatan kerlass menggayakan koleksi ini dalam semua majlis.
Sangat sesuai untuk anda gayakan pada majlis yang bertemakan “Klasik” atau “Kesultanan Melayu Melaka” atau tema “Tradisional“.
Walaupun design Koleksi Dang Anum ini ringkas dan sopan, namun ia tetap memberikan impak anggun dan bergaya dengan potongan kurung pahang.

Keistimewaan Baju Kurung Pelikat Dang Anum : 

  • Potongan Kurung Pahang
  • Kain selisih batik (tak terbelah)
  • Mudah digosok, Tak panas, Tak jarang
  • Machine wash friendly
  • Material :¬†Kain pelikat benang 5000
  • 5 Warna-warni pilihan untuk anda gayakan.
  • Saiz : SS, S, M, L, XL
===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
¬†SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
¬†SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820

 

Nak tengok lebih banyak koleksi? Klik pautan ini >> As Syahid Collections <<

 

error: Content is protected !!