Baju Kurung Moden Batik Pucci PMC

Baju Kurung Moden Batik Pucci PMC

Oh My Pucci 🙂

Pucci cantik kan?. Ramai yang suka pucci sekarang ni.

Yeah, ni ada koleksi terbaru Baju Kurung Pucci Batik koleksi terbaru 2017 dari As Syahid Collection untuk anda gayakan ke mana jua majlis. 

Nak jadikan untuk baju raya 2017 pun boleh. Sebab pucci memang tengah in sangat sekarang ni kan 🙂

Keistimewaan Baju Kurung Moden Batik Pucci PALOMA MYSTIQUE COLLECTION (PMC)

  • Lengan baju bercorak batik pucci menyerlahkan penampilan anda. 
  • Cutting : Baju Kurung Malaysia. 
  • Design KHAS dan Unik dengan Kain Lipat Batik depan/selisih batik. Tak nampak kaki (patut syariah). Kain tak terbelah ye dear 🙂 As Syahid Collections memang takde jual kain terbelah. Don’t worry ^_^
  • Baju Polos dari kain jenis Twill Paloma yang bermutu tinggi– HOT SELLING FABRIC!
  • Tak mudah kedut
  • Senang iron 
  • Senang nak jaga baju ni 
  • Material jenis lembut, sedap dan selesa dipakai.  
  • Kain dari jenis galaxy printed creepe dengan corak yang memukau mata yang memandang. WOW! 
  • Saiz : S, M, L dan XXL
  • READY STOCK! – Dapat baju boleh terus pakai 🙂
  • Didatangkan dengan 5 warna cantik yang sentiasa mendapat permintaan ramai.
baju-kurung-malaysia-batik-terkini-2017-online-ungu-gelap-dark-purple-PMC-122

PMC-122 Dark Purple – XL

.
baju-kurung-moden-malaysia-terkini-ungu-violet-purple-PMC-126

PMC-126 Violet – M, XL

.
baju-kurung-moden-malaysia-terkini-dark-grey-kelabu-gelap-PMC-128

PMC-128 Dark Grey – M, L, XXL

.

baju-kurung-moden-malaysia-terkini-dark-maroon-gelap-PMC-129

PMC-129 Dark Maroon – S, L, XL

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran PMC

===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Batik (Kurung Pahang) Koleksi ABL

Baju Kurung Batik (Kurung Pahang) Koleksi ABL

Baju kurung batik sentiasa dicari. Terutama untuk anda yang bekerja kerajaan atau yang aktif berpersatuan.

Baju kurung batik sangat sinonim dengan majlis-majlis rasmi.

Mana nak cari baju batik yang bukan setakat cantik, tapi selesa, tak mudah renyuk. Paling penting, rasa sejuk. Almaklum, cuaca di Malaysia ni kan semakin panas. Hanya di As Syahid Collections, menyediakan baju yang cantik selesa untuk anda pakai ke mana jua. 

 Corak Printed Lace bertone senada koleksi terbaru kali ini akan menjadikan anda tampil elegan di majlis rasmi yang memerlukan anda pakai baju batik.  

Keistimewaan Baju Kurung Batik Koleksi ABL – ADORIA BERIL LACE COLLECTION 

  • Design Lace Printed bertone color menyerlahkan penampilan anda yang memakainya.
  • Exclusive limited edition lace printed
  • Baju diperbuat dari Kain jenis Walili Creepe yg berkualiti tinggi. Sejuk dan sedap dipakai di mana jua.
  • Lembut
  • Tak mudah renyuk. 
  • Senang dijaga
  • Corak batik yang sangat sesuai untuk digayakan ke majlis-majlis rasmi
  • LIMITED edition.  
  • Cutting : Baju Kurung  Pahang, berleher baju kurung dan berpesak
  • Kain Susun Tepi
  • Saiz:  SS, S, M, L, XL dan XXL
  • 7 warna pilihan yang cantik menarik untuk anda pilih dan gayakan dengan penuh yakin 🙂

.

baju-kurung-batik-pahang-terkini-2016-online-coklat-ABL-131

ABL-131 coklat – SS, XXL

.

baju-kurung-batik-pahang-terkini-2016-online-dark-red-merah-gelap-ABL-134

ABL-134 Merah Gelap – SS, S

.

baju-kurung-pahang-batik-terkini-2017-hijau-green-ABL-135

ABL-135 Hijau – S, XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran ABL

.

===
HARGA
===
RM 100  (Semenanjung)
RM 105 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===

.

Baju Kurung Batik : Kurung Pahang Heritage Batik Series

Baju Kurung Batik : Kurung Pahang Heritage Batik Series

Koleksi Heritage Batik Series merupakan koleksi Ekslusif, berkonsepkan batik dengan cutting baju kurung  pahang. Baju kurung ini sangat sesuai untuk anda gayakan di majlis-majlis rasmi yang memerlukan anda memakai baju tema batik.

Bukan itu sahaja. Baju Kurung Pahang Batik ini juga sangat sesuai digayakan ke mana jua. Nak pakai untuk ke pejabat, ke sekolah, ke majlis perkahwinan pun boleh juga. 

Nak dijadikan sebagai baju raya pun boleh. No problem. Boleh saja 🙂 

 

Baju Kurung Batik Koleksi Heritage Batik Exclusive (HBE)

    • Cutting :  Baju Kurung Pahang 

    • Kain : Lipat batik  (tidak terbelah)

    • Material : Baju diperbuat dari Material Kain Korean Valentino Silk ( Plain ) .

    • Dipadankan dengan ‘panel batik ‘ di lengan dan kain bawah (dari jenis material Galaxy Silk ) menaikkan seri anggun si pemakai .      

    • READY STOCK. 

    • LIMITED SIZE: S, M , L, XL  

    • 4 Pilihan warna untuk anda gayakan. 

       

KOLEKSI INI DAH SOLD OUT 

KLIK SINI untuk PILIH KOLEKSI BAJU KURUNG TERBARU

===

HARGA

===

RM 150  (Semenanjung)

RM 155 (Sabah / Sarawak)

===

CARA ORDER

 ===

 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

Baju Kurung Batik Sarawak Terkini 2016 Koleksi Vida Vaganza

Bagi anda yang minat dengan batik sarawak, kali ini As Syahid Collections membawakan KOLEKSI BAJU KURUNG BATIK SARAWAK VIDA VAGANZA, khas untuk menepati citarasa anda 🙂
Koleksi Vida Vaganza – Special Edition ini menyerlahkan ciri-ciri kehalusan Seni Melayu dengan padanan kain batik Sarawak bercorak songket. Ia memberikan anda rasa klasik dan tradisional. 
Sangat sesuai untuk digayakan ke apa jua majlis. Nak pakai untuk pergi kerja pun boleh, kerana designnya yang simple dan tidak keterlaluan. 
Nak jadikan sebagai baju raya pun boleh juga ^_^. 
 

MATERIAL BAJU : Lavenzi Cotton. Kain yang lembut dan “flow” yang cantik dengan tampak baju yang ‘Terjatuh’ kemas.

MATERIAL KAIN : Crepe Silk Printed Songket Sarawak dengan texture rasa yang lembut.

CUTTING : Kurung PAHANG

KAIN : LIPAT BATIK.

Saiz : SS, S, M, L, XXL

Warna : Ada 16 gabungan warna baju dan kain yang menarik untuk anda pilih dan gayakan. 

 

===
HARGA
===
 
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20
 
 
===
CARA ORDER
 ===
 
 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
 
SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
 
 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
Baju Kurung Batik Terkini 2016 | Koleksi Bella D Zarra

Baju Kurung Batik Terkini 2016 | Koleksi Bella D Zarra

Baju Kurung Batik Terkini 2016 Koleksi Bella D Zarra

Koleksi Bella D Zarra?. Eh, nama dah macam Zara Batrisya je, heroin Cinta Si Wedding Planner. Ehehe… 🙂 Almaklum sekarang ni demam Drama Cinta Si Wedding Planner kan. Bila sebut Zara je mesti ramai yang terfikirkan Zara Batrisya tu kan. Lembut je Mira Filzah dalam cerita tu.
 
Kalau sebelum-sebelum ni dah banyak koleksi songket yang kami hasilkan, kali ini, design batik pula ye.
 
Ramai yang nak pakai baju batik terutama untuk majlis-majlis rasmi. Tak kiralah, sama ada majlis itu di sekolah, di pejabat atau apa jua majlis rasmi.
 
Batik juga menyerlahkan ciri-ciri keMelayuan.
 
Walaupun Indonesia juga ada batik, tetapi batik dari Malaysia berbeza dari Indonesia.
 
Batik Malaysia berasaskan corak flora (bunga), manakala batik Indonesia berasaskan corak fauna (haiwan).
 
Jadi, untuk Koleksi terbaru dari As Syahid Collections, kami tampilkan Koleksi Baju Kurung Malaysia berasaskan batik yang dinamakan Koleksi Bella D Zarra.
 
Baju kurung batik ni, selain dari sangat sesuai untuk anda gayakan ke majlis-majlis rasmi, ia juga sesuai dipakai untuk ke pejabat. Biar  anda tampil ekslusif bagaikan eksekutif gitu.
 
Material : Baju diperbuat daripada kain Korean Creepe berkualiti Gred A++ dipadankan dengan kain bercorak abstrak dengan gabungan seni ukir lukis BATIK yang berwarna terang dan menyerlah.
 
READY STOK.
 
Stok TERHAD. Kalau dah habis, tiada restock ye dear.
 
Siapa cepat, dia dapat.
 
Untuk koleksi batik kali ini, kami tampilkan 5 warna terang untuk menyerlahkan penampilan anda. Sebenarnya, memakai baju berwarna terang dan ceria ke tempat kerja boleh memberikan anda mood ceria. Jika anda selalu dilanda sindrom Monday Blues, cer try pakai baju color terang dan ceria. Ceria-ceriakanlah diri anda ^_^ InsyaAllah.
.

 

baju-kurung-batik-terkini-biru-blue-murah-online-bdz-305.jpg

BDZ-305 Biru – SS, L, XL

.

baju-kurung-malaysia-terkini-online-merah-bata-baju-plain-kain-bercorak-BDZ-401.jpg

BDZ-401 Merah Bata – XXL

.

baju-kurung-malaysia-terkini-online-biru-baju-plain-kain-bercorak-BDZ-403.jpg

BDZ-403 Dazzling Blue – M

.

baju-kurung-batik-malaysia-terkini-online-merah-red-bdz-404

BDZ-404 Merah – S

.

baju-kurung-batik-malaysia-terkini-online-2016-pink-magenta-merah-jambu-bdz-406

BDZ-406 Pink Magenta – SS, S, L, XL, XXL

.

baju-kurung-batik-malaysia-terkini-online-turqoise-bdz-408

BDZ-408 Turqoise – L

 
 
.
PERHATIAN : Warna baju gambar adalah 90% REAL COLOR. Perbezaan color kerana faktor pencahayaan kamera dan resolusi laptop/handphone anda.
 
 
===
UKURAN SAIZ BAJU
===

 

Rujuk jadual saiz di bawah ini untuk tentukan saiz baju anda :

ukuran bdz

 
 
===
HARGA
===
 
RM 145  (Semenanjung)
RM 150 (Sabah / Sarawak)
 
Saiz XXL tambah RM 20
 
 
===
CARA ORDER
 ===
 
 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
 
SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
 
 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
error: Content is protected !!