Baju Kurung Batik Terkini Koleksi ECE

Baju Kurung Batik Terkini Koleksi ECE

Khas untuk anda yang mencari baju kurung batik terkini untuk digayakan ke mana jua majlis rasmi. 

Nak pakai untuk ke pejabat / ke tempat kerja pun boleh dear ūüôā

Sebab design batik ni catchy dan tak terlalu formal. 

Batik Рsentiasa mendapat tempat di hati peminatnya yang tersendiri. 

Keistimewaan Baju Kurung Pahang Batik Eliza Caruso Exclusive  SPECIAL SERIES (ECE ) 

  • Cutting¬†Baju Kurung Pahang, Kain¬†Lipat batik¬†¬†yang exclusive.
  • Baju diperbuat dari Material Kain Korean Valentino Silk ( Plain ) .
  • Dipadankan dengan ‘panel batik‘ di lengan dan kain bawah ( dari jenis material Galaxy Silk ) menaikkan seri anggun anda yang memakainya.¬† ¬† ¬†¬†
  • READY STOCK.¬†
  • LIMITED SIZE: SS, S, M , L, XL, XXL
baju-kurung-batik-terkini-online-ungu-purple-passion-ECE-662

ECE-662 Purple PassionSS, S

baju-kurung-batik-terkini-online-hijau-lumut-olive-green-ECE-663

ECE-663 Olive Green SS

.
baju-kurung-batik-terkini-gold-brown-emas-coklat-ECE-664

ECE-664 Gold Brown – S

.
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran ECE
===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
  .
Baju Kurung Batik Terkini 2016 | Koleksi Bella D Zarra

Baju Kurung Batik Terkini 2016 | Koleksi Bella D Zarra

Baju Kurung Batik Terkini 2016 Koleksi Bella D Zarra

Koleksi Bella D Zarra?. Eh, nama dah macam Zara Batrisya je, heroin Cinta Si Wedding Planner. Ehehe… ūüôā Almaklum sekarang ni demam Drama Cinta Si Wedding Planner kan. Bila sebut Zara je mesti ramai yang terfikirkan Zara Batrisya tu kan. Lembut je Mira Filzah dalam cerita tu.
 
Kalau sebelum-sebelum ni dah banyak koleksi songket yang kami hasilkan, kali ini, design batik pula ye.
 
Ramai yang nak pakai baju batik terutama untuk majlis-majlis rasmi. Tak kiralah, sama ada majlis itu di sekolah, di pejabat atau apa jua majlis rasmi.
 
Batik juga menyerlahkan ciri-ciri keMelayuan.
 
Walaupun Indonesia juga ada batik, tetapi batik dari Malaysia berbeza dari Indonesia.
 
Batik Malaysia berasaskan corak flora (bunga), manakala batik Indonesia berasaskan corak fauna (haiwan).
 
Jadi, untuk Koleksi terbaru dari As Syahid Collections, kami tampilkan Koleksi Baju Kurung Malaysia berasaskan batik yang dinamakan Koleksi Bella D Zarra.
 
Baju kurung batik ni, selain dari sangat sesuai untuk anda gayakan ke majlis-majlis rasmi, ia juga sesuai dipakai untuk ke pejabat. Biar  anda tampil ekslusif bagaikan eksekutif gitu.
 
Material : Baju diperbuat daripada kain Korean Creepe berkualiti Gred A++ dipadankan dengan kain bercorak abstrak dengan gabungan seni ukir lukis BATIK yang berwarna terang dan menyerlah.
 
READY STOK.
 
Stok TERHAD. Kalau dah habis, tiada restock ye dear.
 
Siapa cepat, dia dapat.
 
Untuk koleksi batik kali ini, kami tampilkan 5 warna terang untuk menyerlahkan penampilan anda. Sebenarnya, memakai baju berwarna terang dan ceria ke tempat kerja boleh memberikan anda mood ceria. Jika anda selalu dilanda sindrom Monday Blues, cer try pakai baju color terang dan ceria. Ceria-ceriakanlah diri anda ^_^ InsyaAllah.
.

 

baju-kurung-batik-terkini-biru-blue-murah-online-bdz-305.jpg

BDZ-305 Biru – SS, L, XL

.

baju-kurung-malaysia-terkini-online-merah-bata-baju-plain-kain-bercorak-BDZ-401.jpg

BDZ-401 Merah Bata –¬†XXL

.

baju-kurung-malaysia-terkini-online-biru-baju-plain-kain-bercorak-BDZ-403.jpg

BDZ-403 Dazzling Blue – M

.

baju-kurung-batik-malaysia-terkini-online-merah-red-bdz-404

BDZ-404 Merah – S

.

baju-kurung-batik-malaysia-terkini-online-2016-pink-magenta-merah-jambu-bdz-406

BDZ-406 Pink Magenta – SS, S, L, XL, XXL

.

baju-kurung-batik-malaysia-terkini-online-turqoise-bdz-408

BDZ-408 Turqoise –¬†L

 
 
.
PERHATIAN : Warna baju gambar adalah 90% REAL COLOR. Perbezaan color kerana faktor pencahayaan kamera dan resolusi laptop/handphone anda.
 
 
===
UKURAN SAIZ BAJU
===

 

Rujuk jadual saiz di bawah ini untuk tentukan saiz baju anda :

ukuran bdz

 
 
===
HARGA
===
 
RM 145  (Semenanjung)
RM 150 (Sabah / Sarawak)
 
Saiz XXL tambah RM 20
 
 
===
CARA ORDER
 ===
 
¬†SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
 
SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
 
¬†SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
error: Content is protected !!