Baju Kurung Batik Pucci Terkini 2017 Kain Duyung Koleksi SME

Baju Kurung Batik Pucci Terkini 2017 Kain Duyung Koleksi SME

Baju Kurung Batik Pucci Terkini 2017 Kain Duyung Koleksi SME
 .
Ramai yang suka dengan Baju Kurung Pucci Batik Koleksi PMC sebelum ini. Syukur Alhamdulillah 🙂
 .
Oleh kerana ramai yang suka, jadi untuk menepati citarasa anda, koleksi kali ini kami bawakan Koleksi Seroja Mermaid Exclusive dengan corak pucci yang lebih anggun, dipadankan dengan kain duyung.
 .
?Jatuh cinta terus dengan baju kurung Malaysia koleksi “SEROJA MERMAID EXCLUSIVE”
 .
Jawapan pada semua soalan penggayaan dapat diselesaikan dengan corak yang mempersona dan menggamit rasa selesa kepada anda yang memakainya 🙂 Hanya yang pakai sahaja yang tahu keselesaan baju ini. 
.

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG BATIK PUCCI KOLEKSI SEROJA MERMAID EXCLUSIVE

  • pucci batik latest design baju kurung Malaysia yang longgar dan selesa-potongan yg sentiasa mendapat permintaan ramai
  • kombinasi warna yang membangkitkan aura si pemakai
  • jenis kain-valentino creepe yang tidak melekap di badan, selesa dipakai dan sejuk
  • material less iron, lembut dan flowy
  • baju depan plain, bahagian belakang baju bercorak penuh
  • pinggang kain separa getah
  • kain duyung – mengikut syariat-tidak menampakkan kaki
  • Saiz :  S, M, L, XL, XXL 
 .
baju-kurung-moden-labuh-malaysia-pucci-batik-coklat-gelap-dark-coklat-SME-140

SME-140 Coklat Gelap – S, M, L, XL dan XXL

.

baju-kurung-moden-labuh-malaysia-pucci-batik-coklat-gelap-dark-coklat-SME-141

SME-141 Coklat Gelap – S, M, XL dan XXL

.

baju-kurung-moden-labuh-malaysia-pucci-batik-ungu-gelap-dark-purple-SME-142

SME-142 Dark Purple – M, XXL

.

baju-kurung-moden-labuh-malaysia-pucci-batik-coklat-gelap-dark-coklat-SME-143

SME-143 Coklat Gelap – S, M, L, XL, XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran SME baru
===
HARGA
===
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

.

Baju Kurung Moden Batik Pucci PMC

Baju Kurung Moden Batik Pucci PMC

Oh My Pucci 🙂

Pucci cantik kan?. Ramai yang suka pucci sekarang ni.

Yeah, ni ada koleksi terbaru Baju Kurung Pucci Batik koleksi terbaru 2017 dari As Syahid Collection untuk anda gayakan ke mana jua majlis. 

Nak jadikan untuk baju raya 2017 pun boleh. Sebab pucci memang tengah in sangat sekarang ni kan 🙂

Keistimewaan Baju Kurung Moden Batik Pucci PALOMA MYSTIQUE COLLECTION (PMC)

  • Lengan baju bercorak batik pucci menyerlahkan penampilan anda. 
  • Cutting : Baju Kurung Malaysia. 
  • Design KHAS dan Unik dengan Kain Lipat Batik depan/selisih batik. Tak nampak kaki (patut syariah). Kain tak terbelah ye dear 🙂 As Syahid Collections memang takde jual kain terbelah. Don’t worry ^_^
  • Baju Polos dari kain jenis Twill Paloma yang bermutu tinggi– HOT SELLING FABRIC!
  • Tak mudah kedut
  • Senang iron 
  • Senang nak jaga baju ni 
  • Material jenis lembut, sedap dan selesa dipakai.  
  • Kain dari jenis galaxy printed creepe dengan corak yang memukau mata yang memandang. WOW! 
  • Saiz : S, M, L dan XXL
  • READY STOCK! – Dapat baju boleh terus pakai 🙂
  • Didatangkan dengan 5 warna cantik yang sentiasa mendapat permintaan ramai.
baju-kurung-malaysia-batik-terkini-2017-online-ungu-gelap-dark-purple-PMC-122

PMC-122 Dark Purple – XL

.
baju-kurung-moden-malaysia-terkini-ungu-violet-purple-PMC-126

PMC-126 Violet – M, XL

.
baju-kurung-moden-malaysia-terkini-dark-grey-kelabu-gelap-PMC-128

PMC-128 Dark Grey – M, L, XXL

.

baju-kurung-moden-malaysia-terkini-dark-maroon-gelap-PMC-129

PMC-129 Dark Maroon – S, L, XL

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran PMC

===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Pucci – Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

Baju Kurung Pucci – Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

BAJU KURUNG PUCCI UOLS ? ? ?
 
Yang ni memang latest.
Baju kurung terkini
Design Pucci pula. Memang tengah fenomena sekarang ni 🙂
Mesti anda ada atau kawan-kawan ada pakai tudung pucci.  
Haa… boleh lah matchingkan tudung pucci anda tu dengan koleksi Baju Kurung Pucci – PDE ni ?
Kalau tak de tudung pucci pun, boleh juga pakai baju ni. Sebab banyak tudung boleh matching dengan baju ni. 
 

Keistimewaan Baju Kurung Malaysia Pucci Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

 
Terus jatuh cinta dengan koleksi baju kurung pucci terkini Koleksi “PESONA DIRGAHAYU EKSKLUSIF” ni.

Diilhamkan dari design  Pucci terkini yang memang tengah HOT sekarang ni.  
 
 Baju depan plain, belakang corak penuh.
 
 Kombinasi warna terang untuk membangkitkan aura menarik dan seri apabila anda memakainya. Warna terang dapat menaikkan lagi semangat anda.  

Diperbuat dari kain Valentino Creepe yang tidak melekap dibadan. Ya, saya faham, anda tak suka pakai baju fit-fit ni. Jadi, kami sediakan baju yang longgar dan yang paling penting, patuh syariah. Kita nak berfesyen sampai menjaga aurat, kan ? 

Potongan Baju Kurung Malaysia yang longgar dan selesa. Cutting yang digemari ramai.

Fabrik baju ini less iron, lembut dan flowy. Terletak cantik kemas di badan anda apabila menggayakannya. Tak perlu iron sangat. Iron sikit-sikit pun dah ok. 

Pinggang kain separuh getah. Boleh meregang sehingga 2 inch. 

Kain lipat batik. Tidak terbelah, tak nampak kaki. Jangan risau, baju ini memang patuh syariat. 

Terdapat dalam saiz S, M,L,XL, 2XL dan 3XL – Yeay, koleksi terbaru kali ini ada sehingga 3XL. Ramai yang minta saya adakan saiz ni. Jadi, baju ni memang untuk anda. Grab cepat-cepat ye, sebab stok terhad. Kalau dah habis, memang takde restok ye. 
 
KOLEKSI INI SUDAH SOLD OUT 
 
 

CARA ORDER BAJU KURUNG PUCCI YANG CANTIK INI :

 
Baju Kurung Pucci – Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

Baju Kurung Pucci – Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

BAJU KURUNG PUCCI UOLS ? ? ?   Yang ni memang latest. Baju kurung terkini Design Pucci pula. Memang tengah fenomena sekarang ni 🙂 Mesti anda ada atau kawan-kawan ada pakai tudung pucci.   Haa... boleh lah matchingkan tudung pucci anda tu dengan koleksi Baju Kurung...

read more
Baju Kurung Malaysia Corak Bunga Terkini Koleksi PMC

Baju Kurung Malaysia Corak Bunga Terkini Koleksi PMC

Koleksi baju kurung terkini kurung Malaysia Design Special Rich and Elegant Color untuk anda gayakan ke mana jua – Koleksi Paloma Mystique (PMC)

Keistimewaan Baju Kurung Malaysia PALOMA MYSTIQUE COLLECTION (PMC)

  • Lengan baju bercorak bunga raya dengan 2 kombinasi warna senada yang mampu memberi kelainan dan menyerlahkan penampilan anda. 
  • Cutting : Baju Kurung Malaysia. 
  • Design KHAS dan Unik dengan Kain Lipat Batik depan/selisih batik. Tak nampak kaki (patut syariah). Kain tak terbelah ye dear 🙂 As Syahid Collections memang takde jual kain terbelah. Don’t worry ^_^
  • Baju Polos dari kain jenis Twill Paloma yang bermutu tinggi– HOT SELLING FABRIC!
  • Tak mudah kedut
  • Senang iron 
  • Senang nak jaga baju ni 
  • Material jenis lembut, sedap dan selesa dipakai.  
  • Kain dari jenis galaxy printed creepe dengan corak yang memukau mata yang memandang. WOW! 
  • Saiz : SS, S, M, L dan XXL
  • READY STOCK!

KOLEKSI INI SOLD OUT

KLIK SINI UNTUK KOLEKSI BAJU KURUNG TERBARU

.
PERHATIAN :
Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
 ukuran-pmc
===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Batik Terkini 2016 | Koleksi Bella D Zarra

Baju Kurung Batik Terkini 2016 | Koleksi Bella D Zarra

Baju Kurung Batik Terkini 2016 Koleksi Bella D Zarra

Koleksi Bella D Zarra?. Eh, nama dah macam Zara Batrisya je, heroin Cinta Si Wedding Planner. Ehehe… 🙂 Almaklum sekarang ni demam Drama Cinta Si Wedding Planner kan. Bila sebut Zara je mesti ramai yang terfikirkan Zara Batrisya tu kan. Lembut je Mira Filzah dalam cerita tu.
 
Kalau sebelum-sebelum ni dah banyak koleksi songket yang kami hasilkan, kali ini, design batik pula ye.
 
Ramai yang nak pakai baju batik terutama untuk majlis-majlis rasmi. Tak kiralah, sama ada majlis itu di sekolah, di pejabat atau apa jua majlis rasmi.
 
Batik juga menyerlahkan ciri-ciri keMelayuan.
 
Walaupun Indonesia juga ada batik, tetapi batik dari Malaysia berbeza dari Indonesia.
 
Batik Malaysia berasaskan corak flora (bunga), manakala batik Indonesia berasaskan corak fauna (haiwan).
 
Jadi, untuk Koleksi terbaru dari As Syahid Collections, kami tampilkan Koleksi Baju Kurung Malaysia berasaskan batik yang dinamakan Koleksi Bella D Zarra.
 
Baju kurung batik ni, selain dari sangat sesuai untuk anda gayakan ke majlis-majlis rasmi, ia juga sesuai dipakai untuk ke pejabat. Biar  anda tampil ekslusif bagaikan eksekutif gitu.
 
Material : Baju diperbuat daripada kain Korean Creepe berkualiti Gred A++ dipadankan dengan kain bercorak abstrak dengan gabungan seni ukir lukis BATIK yang berwarna terang dan menyerlah.
 
READY STOK.
 
Stok TERHAD. Kalau dah habis, tiada restock ye dear.
 
Siapa cepat, dia dapat.
 
Untuk koleksi batik kali ini, kami tampilkan 5 warna terang untuk menyerlahkan penampilan anda. Sebenarnya, memakai baju berwarna terang dan ceria ke tempat kerja boleh memberikan anda mood ceria. Jika anda selalu dilanda sindrom Monday Blues, cer try pakai baju color terang dan ceria. Ceria-ceriakanlah diri anda ^_^ InsyaAllah.
.

 

baju-kurung-batik-terkini-biru-blue-murah-online-bdz-305.jpg

BDZ-305 Biru – SS, L, XL

.

baju-kurung-malaysia-terkini-online-merah-bata-baju-plain-kain-bercorak-BDZ-401.jpg

BDZ-401 Merah Bata – XXL

.

baju-kurung-malaysia-terkini-online-biru-baju-plain-kain-bercorak-BDZ-403.jpg

BDZ-403 Dazzling Blue – M

.

baju-kurung-batik-malaysia-terkini-online-merah-red-bdz-404

BDZ-404 Merah – S

.

baju-kurung-batik-malaysia-terkini-online-2016-pink-magenta-merah-jambu-bdz-406

BDZ-406 Pink Magenta – SS, S, L, XL, XXL

.

baju-kurung-batik-malaysia-terkini-online-turqoise-bdz-408

BDZ-408 Turqoise – L

 
 
.
PERHATIAN : Warna baju gambar adalah 90% REAL COLOR. Perbezaan color kerana faktor pencahayaan kamera dan resolusi laptop/handphone anda.
 
 
===
UKURAN SAIZ BAJU
===

 

Rujuk jadual saiz di bawah ini untuk tentukan saiz baju anda :

ukuran bdz

 
 
===
HARGA
===
 
RM 145  (Semenanjung)
RM 150 (Sabah / Sarawak)
 
Saiz XXL tambah RM 20
 
 
===
CARA ORDER
 ===
 
 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
 
SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
 
 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014

Koleksi Baju Kurung Malaysia (Mini Kurung) 2014 raya terkini

Koleksi Baju Kurung Malaysia (Mini Kurung) 2014

 

Kurang dari sebulan kita akan berpuasa dan selepas itu kita akan meraikan perayaan Aidilfitri. Jadi, hari raya sudah semakin dekat. Just around the corner, kata orang putih. Eceh….

Dah ada baju raya?. Ramai yang dah ada baju raya kan. Rasanya bermula bulan April, ramai dah shopping baju raya.

Bagi yang masih mencari baju raya dan inginkan kelainan dari baju kurung atau baju kurung pahang, boleh lah gayakan Baju Kurung Malaysia ni pula. Ada juga orang panggil baju ni Mini Kurung.

 Koleksi Mini Kurung ini diperbuat dari Kain Evo Silk (plain) dari Korea dan dipadankan dengan kain corak dari jenis Cotton Silk yang berkualiti Tinggi

Labuh baju ini adalah antara 29 hingga 30 inci.

Untuk kain, kain bercorak dipotong kepada 6 panel dan dicantum untuk potongan punggung agar nampak “flow” kain cantik dan kemas.

Koleksi baju kurung Malaysia ini mempunyai saiz SS, S, M & L. Sila rujuk pada jadual saiz di bawah untuk menentukan saiz anda. Cutting baju keluaran kami lebih besar berbanding saiz biasa.

Baju Raya 2014 Mini Kurung Malaysia Pink Merah Jambu

BS-408 – SOLD OUT

.

baju raya 2014 baju kurung online murah baju mini malaysia biru

BS 407 – SOLD OUT

.

baju raya 2014 baju kurung online murah biru baju kurung mini malaysia

BS-405 – SOLD OUT

.

baju kurung malaysia mini kurung fesyen baju raya 2014 terkini pink ungu

BS 302 – SOLD OUT

.

Mini Kurung Kuning Mustard Fesyen Raya terkini 2014

BS-303 (SOLD OUT)

.

Mini Kurung Baju Kurung Malaysia Biru Turqoise Terkini 2014 Raya

BS-304 – SOLD OUT

.

Baju Kurung Mini Malaysia biru turqoise raya 2014 fesyen terkini

Bs-306 – SOLD OUT

.

Baju Kurung Mini Baju Kurung Malaysia biru turqoise online murah 2014

BS-307 – SOLD OUT

.

mini kurung baju kurung malaysia cantik online murah raya 2014 terkini

BS-308 – SOLD OUT

.

mini kurung murah online terkini 2014 maroon merah hati

BS-309 – SOLD OUT

p/s: Perhatian: Warna Pakaian akan mungkin/akan berbeza sedikit dari yang sebenar kerana faktor pencahayaan.

Nak lebih banyak pilihan baju kurung dan jubah terkini? KLIK SINI 🙂

Saiz ukuran mini kurung / baju kurung Malaysia :

Ukuran baju kurung Malaysia (Mini Kurung)

Ukuran baju kurung Malaysia (Mini Kurung)

.

BAJU RAYA 2014 LIMITED EDITION

Setiap design baju, hanya mempunyai 2 helai sahaja, setiap saiz!.

Baju Raya 2014 baju kurung moden turqoise murah online

BS-501 – SOLD OUT

.

Baju Raya 2014 Baju Kurung Moden Baju Kurung Malaysia Oren Online Murah

BS-502 – SOLD OUT

.

Baju kurung malaysia baju raya 2014 terkini pink merah jambu murah online

BS-504 – SOLD OUT

.

baju raya 2014 naju kurung malaysia moden mini kurung purple ungu murah online

BS-503 – SOLD OUT

RM 139 (Semenanjung), RM 145 (Sabah/Sarawak)

Dapatkan segera sebelum kehabisan stok.

Setiap saiz ada stock 5 pasang sahaja. Untuk Raya 2014 Limited Edition, setiap baju hanya ada 2 pasang sahaja setiap saiz.

Stok terhad, kerana kami sentiasa keluarkan pattern baju yang terkini.

Untuk menggayakan Mini Kurung yang cantik ini,

WhatsApp / SMS <Kod Baju> <Saiz> ke 019 – 776 3820

Nak lebih banyak pilihan baju kurung dan jubah terkini?. KLIK SINI 🙂

Update ASC
KOLEKSI BAJU RAYA 2014 | BAJU KURUNG MALAYSIA (MINI KURUNG) CANTIK

KOLEKSI BAJU RAYA 2014 | BAJU KURUNG MALAYSIA (MINI KURUNG) CANTIK

Koleksi baju raya 2014 mempersembahkan baju kurung Malaysia rekaan terkini.

Ramai dah mula cari baju kurung raya. Ehe… Raya dah nak dekat dah kan. Sebelum raya, puasa dulu 😀

Tapi tak kisah lah, tak salah pun kalau prepare awal untuk raya ni kan. Ye lah, banyak nak kena sediakan untuk raya. Jadi, buat persediaan raya awal-awal adalah satu langkah yang bijak. Jadi, tak adalah duit keluar selepuk masa bulan Ramadhan, kan. Lepas tu, lepas raya, pokai. Huhu…

Ok, meh tengok Koleksi Baju Kurung Malaysia (Mini Kurung), princess cut ni.

 Ada 5 warna. Terdapat untuk saiz SS, S, M dan L je. Untuk saiz besar belum keluar lagi. Hehe.. 😀 Ukuran saiz ada kat bawah. Sila skroll ye, jangan malas 🙂

baju kurung malaysia

SOLD OUT

 

Baju Kurung Malaysia Moden Princess Cut Terkini Murah

SOLD OUT

 

Baju Kurung Moden (Baju Kurung Malaysia) Princess Cut Murah Cantik Terkini

SOLD OUT

 

Baju Kurung Malaysia Modern Princess Cut

SOLD OUT

 

Baju Kurung Malaysia Moden Princess Cut

SOLD OUT

Nak lebih banyak pilihan baju kurung dan jubah terkini? KLIK SINI 🙂

Design Baju : Kurung moden pendek “princess cut” ini simple dan elegant.

Material kain : Creepe Jepun yang berkualiti tinggi.

Labuh baju : Antara 29 hingga 30 inci.

Design Kain : Kain corak dipotong kepada 6 panel dan dicantum

untuk potongan punggung dan “flow” kain yang cantik dan kemas.

Saiz : SS, S, M dan L

saiz baju kurung malaysia

Harga Asal : RM 159.00 (Semenanjung) RM 165 (Sabah/Sarawak)

Harga Selepas Diskaun : RM 100.00 (Semenanjung) RM 105 (Sabah/Sarawak)

DAPATKAN SEGERA SEMENTARA STOK MASIH ADA!

Nak bergaya dengan Baju Kurung Malaysia yang cantik ini untuk apa jua majlis?

SMS / Wasap <Kod Baju> <Saiz>  ke 019-776 3820 untuk fast response 🙂

 

error: Content is protected !!