Baju Kurung Pucci – Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

Baju Kurung Pucci – Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

BAJU KURUNG PUCCI UOLS ? ? ?
 
Yang ni memang latest.
Baju kurung terkini
Design Pucci pula. Memang tengah fenomena sekarang ni ūüôā
Mesti anda ada atau kawan-kawan ada pakai tudung pucci.  
Haa… boleh lah matchingkan tudung pucci anda tu dengan koleksi Baju Kurung Pucci – PDE ni ?
Kalau tak de tudung pucci pun, boleh juga pakai baju ni. Sebab banyak tudung boleh matching dengan baju ni. 
 

Keistimewaan Baju Kurung Malaysia Pucci Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

 
Terus jatuh cinta dengan koleksi baju kurung pucci terkini Koleksi ‚ÄúPESONA DIRGAHAYU EKSKLUSIF‚ÄĚ ni.

Diilhamkan dari design  Pucci terkini yang memang tengah HOT sekarang ni.  
 
 Baju depan plain, belakang corak penuh.
 
 Kombinasi warna terang untuk membangkitkan aura menarik dan seri apabila anda memakainya. Warna terang dapat menaikkan lagi semangat anda.  

Diperbuat dari kain Valentino Creepe yang tidak melekap dibadan. Ya, saya faham, anda tak suka pakai baju fit-fit ni. Jadi, kami sediakan baju yang longgar dan yang paling penting, patuh syariah. Kita nak berfesyen sampai menjaga aurat, kan ? 

Potongan Baju Kurung Malaysia yang longgar dan selesa. Cutting yang digemari ramai.

Fabrik baju ini less iron, lembut dan flowy. Terletak cantik kemas di badan anda apabila menggayakannya. Tak perlu iron sangat. Iron sikit-sikit pun dah ok. 

Pinggang kain separuh getah. Boleh meregang sehingga 2 inch. 

Kain lipat batik. Tidak terbelah, tak nampak kaki. Jangan risau, baju ini memang patuh syariat. 

Terdapat dalam saiz S, M,L,XL, 2XL dan 3XL РYeay, koleksi terbaru kali ini ada sehingga 3XL. Ramai yang minta saya adakan saiz ni. Jadi, baju ni memang untuk anda. Grab cepat-cepat ye, sebab stok terhad. Kalau dah habis, memang takde restok ye. 
 
KOLEKSI INI SUDAH SOLD OUT 
 
 

CARA ORDER BAJU KURUNG PUCCI YANG CANTIK INI :

 
Baju Kurung Pahang Koleksi Songket Adinda Mahsuri Songket 2017

Baju Kurung Pahang Koleksi Songket Adinda Mahsuri Songket 2017

Baju kurung songket sentiasa mendapat permintaan ramai. Lebih-lebih lagi dibuat cutting baju kurung pahang. Memang ramai lah yang suka.   Koleksi Baju Kurung Pagang ADINDA MAHSURI SONGKET ini didatangkan dengan 17 warna-warna gojes kegemaran ramai yang sweet-sweet....

read more
Baju Kurung Pucci – Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

Baju Kurung Pucci – Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

BAJU KURUNG PUCCI UOLS ? ? ? ¬† Yang ni memang latest. Baju kurung terkini Design Pucci pula. Memang tengah fenomena sekarang ni ūüôā Mesti anda ada atau kawan-kawan ada pakai tudung pucci.¬†¬† Haa... boleh lah matchingkan tudung pucci anda tu dengan koleksi Baju Kurung...

read more

EDISI TERHAD BAJU RAYA BAJU KURUNG MODEN VVS

Koleksi Baju Raya Terkini 2016 telah dilancarkan. 

Koleksi kali ini, bertemakan : Baju Kurung Moden dengan konsep ‘cutting bertingkat’.

Details baju kurung moden Edisi TERHAD RAYA 2016 Koleksi Baju Kurung Moden VVS :

  • ¬†Design Kain : Cutting Duyung potong 6 panel

  • ¬†Material Baju : Fabric Valensia Galaxy Printed Silk –¬†Corak abstract yang unik dan menarik

  • ¬†LIMITED EDITION Aidilfitri 2016 .

  • ¬†Material Kain :¬† Valentino Crepe Polos berkualiti Tinggi¬†

  • ¬†Kurung ¬†yang dijahit sempurna dengan jaminan kualiti demi kepuasan dan keselesaan anda.

  • ¬†SIZE : S, M, L, XL, XXL

 KESTIMEWAAN BAJU KURUNG MODEN KOLEKSI VVS

 Corak sepenuhnya di bahagian belakang baju 


¬†Di bahagian depan baju, ada lapisan kain plain di bahagian bawah baju untuk memberikan impak ‘bertingkat’, memberikan keunikan terhadap design baju ini.¬†

¬†Kombinasi corak ‘moden abstrak’ dan cutting kurung moden¬† memberikan anda penampilan sebagai wanita moden masa kini. Stay Up to date and trendy!

 Kain cutting duyung, menambahkan sifat anggun anda sebagai seorang wanita. 

 Kain yang dipotong 6 panel, memberikan anda keselesaan ketika duduk mahupun berjalan.

 Sesuai digayakan untuk semua majlis. 

” Keselesaan dan keanggunan anda, keutamaan kami ”¬†

Pilih je warna yang anda berkenan, dan tampil moden bergaya anggun di hari raya!

KOLEKSI INI DAH SOLD OUT 

KLIK SINI untuk PILIH KOLEKSI BAJU KURUNG TERBARU

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===

HARGA

===

RM 180 (Semenanjung)

RM 185 (Sabah / Sarawak)

*Saiz XXL Tambah RM 20

===

CARA ORDER

 ===

¬†SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

¬†SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

Baju Kurung Pelikat Terkini 2016 – 2 Koleksi Warna Warni Klasik

Jika sebelum ini kami banyak keluarkan design songket yang diminati ramai, kali ini kami lancarkan 2 Koleksi Baju Kurung Pelikat khas untuk peminat fanatik design pelikat yang sentiasa cantik dipakai dalam apa jua majlis. 

Jika anda mencari-cari Baju Kurung bertemakan tradisional, klasik atau Kesultanan Melayu Melaka, 2 Koleksi baju kurung pelikat ini sangat sesuai untuk anda gayakan. 

Ia juga sesuai untuk dipakai ke mana jua majlis. Nak pakai untuk hari raya atau ke pejabat pun boleh. 

Pilih sahaja dari 2 Koleksi Terkini berikut untuk kelihatan klasik :
 

1. KOLEKSI BAJU KURUNG PELIKAT COLOR OF LOVE

 
Koleksi Color of Love dengan kombinasi pelikat tenun ala benang emas memberikan impak mewah kepada anda yang menggayakan baju ini kerana Emas sememangnya mempunyai auranya yang tersendiri. Anda pasti tahu perkara ini, kan ūüėČ
Potongan kurung pahang yang ringkas dan sopan, tetap memberikan anda rasa anggun dan bergaya.

 

Nak bergaya tak semestinya kena pakai vogue-vogue, sarat dengan aksesori sana sini. Ada orang panggil “Pokok Krismas Bergerak”. Ops!
Zaman sekarang ni, baju yang ringkas tapi menarik, itu yang lebih digemari ūüôā

Keistimewaan Baju Kurung Pelikat Color of Love

  • Potongan Kurung Pahang
  • Kain selisih batik (Tidak terbelah)
  • Mudah diGosok, Tak Panas, Tak Jarang.
  • Machine wash friendly
  • Material : Kain pelikat benang 5000
  • Saiz : SS, M, L, Xl
  • Ada 5 Kombinasi warna menarik untuk anda pilih dan gayakan dengan gembira

 


2. KOLEKSI BAJU KURUNG PELIKAT DANG ANUM

Dang Anum sinonim dengan namanya yang klasik. Tampak anggun lagi tradisi bak jelitawan di zaman silam.
Walaupun hanya dari kain pelikat, tapi siapa sangka Koleksi Baju Kurung Pelikat Dang Anum memberi aura luarbiasa dan nampak menawan.
Dang Anum dengan kombinasi pelikat tenun campuran benang emas menjadikan anda kelihatan kerlass menggayakan koleksi ini dalam semua majlis.
Sangat sesuai untuk anda gayakan pada majlis yang bertemakan “Klasik” atau “Kesultanan Melayu Melaka” atau tema “Tradisional“.
Walaupun design Koleksi Dang Anum ini ringkas dan sopan, namun ia tetap memberikan impak anggun dan bergaya dengan potongan kurung pahang.

Keistimewaan Baju Kurung Pelikat Dang Anum : 

  • Potongan Kurung Pahang
  • Kain selisih batik (tak terbelah)
  • Mudah digosok, Tak panas, Tak jarang
  • Machine wash friendly
  • Material :¬†Kain pelikat benang 5000
  • 5 Warna-warni pilihan untuk anda gayakan.
  • Saiz : SS, S, M, L, XL
===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
¬†SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
¬†SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820

 

Nak tengok lebih banyak koleksi? Klik pautan ini >> As Syahid Collections <<

 

Baju Kurung Batik Terkini 2016 | Koleksi Bella D Zarra

Baju Kurung Batik Terkini 2016 | Koleksi Bella D Zarra

Baju Kurung Batik Terkini 2016 Koleksi Bella D Zarra

Koleksi Bella D Zarra?. Eh, nama dah macam Zara Batrisya je, heroin Cinta Si Wedding Planner. Ehehe… ūüôā Almaklum sekarang ni demam Drama Cinta Si Wedding Planner kan. Bila sebut Zara je mesti ramai yang terfikirkan Zara Batrisya tu kan. Lembut je Mira Filzah dalam cerita tu.
 
Kalau sebelum-sebelum ni dah banyak koleksi songket yang kami hasilkan, kali ini, design batik pula ye.
 
Ramai yang nak pakai baju batik terutama untuk majlis-majlis rasmi. Tak kiralah, sama ada majlis itu di sekolah, di pejabat atau apa jua majlis rasmi.
 
Batik juga menyerlahkan ciri-ciri keMelayuan.
 
Walaupun Indonesia juga ada batik, tetapi batik dari Malaysia berbeza dari Indonesia.
 
Batik Malaysia berasaskan corak flora (bunga), manakala batik Indonesia berasaskan corak fauna (haiwan).
 
Jadi, untuk Koleksi terbaru dari As Syahid Collections, kami tampilkan Koleksi Baju Kurung Malaysia berasaskan batik yang dinamakan Koleksi Bella D Zarra.
 
Baju kurung batik ni, selain dari sangat sesuai untuk anda gayakan ke majlis-majlis rasmi, ia juga sesuai dipakai untuk ke pejabat. Biar  anda tampil ekslusif bagaikan eksekutif gitu.
 
Material : Baju diperbuat daripada kain Korean Creepe berkualiti Gred A++ dipadankan dengan kain bercorak abstrak dengan gabungan seni ukir lukis BATIK yang berwarna terang dan menyerlah.
 
READY STOK.
 
Stok TERHAD. Kalau dah habis, tiada restock ye dear.
 
Siapa cepat, dia dapat.
 
Untuk koleksi batik kali ini, kami tampilkan 5 warna terang untuk menyerlahkan penampilan anda. Sebenarnya, memakai baju berwarna terang dan ceria ke tempat kerja boleh memberikan anda mood ceria. Jika anda selalu dilanda sindrom Monday Blues, cer try pakai baju color terang dan ceria. Ceria-ceriakanlah diri anda ^_^ InsyaAllah.
.

 

baju-kurung-batik-terkini-biru-blue-murah-online-bdz-305.jpg

BDZ-305 Biru – SS, L, XL

.

baju-kurung-malaysia-terkini-online-merah-bata-baju-plain-kain-bercorak-BDZ-401.jpg

BDZ-401 Merah Bata –¬†XXL

.

baju-kurung-malaysia-terkini-online-biru-baju-plain-kain-bercorak-BDZ-403.jpg

BDZ-403 Dazzling Blue – M

.

baju-kurung-batik-malaysia-terkini-online-merah-red-bdz-404

BDZ-404 Merah – S

.

baju-kurung-batik-malaysia-terkini-online-2016-pink-magenta-merah-jambu-bdz-406

BDZ-406 Pink Magenta – SS, S, L, XL, XXL

.

baju-kurung-batik-malaysia-terkini-online-turqoise-bdz-408

BDZ-408 Turqoise –¬†L

 
 
.
PERHATIAN : Warna baju gambar adalah 90% REAL COLOR. Perbezaan color kerana faktor pencahayaan kamera dan resolusi laptop/handphone anda.
 
 
===
UKURAN SAIZ BAJU
===

 

Rujuk jadual saiz di bawah ini untuk tentukan saiz baju anda :

ukuran bdz

 
 
===
HARGA
===
 
RM 145  (Semenanjung)
RM 150 (Sabah / Sarawak)
 
Saiz XXL tambah RM 20
 
 
===
CARA ORDER
 ===
 
¬†SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
 
SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
 
¬†SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
Baju Kurung Pahang Corak Batik Vanda Design Terkini

Baju Kurung Pahang Corak Batik Vanda Design Terkini

Baju Kurung Pahang Corak Batik Vanda Ekslusif

Kini anda boleh tampil ayu, menawan dan ceria dengan Baju Kurung Pahang Corak BATIK DESIGN VANDA yang special dan Ekslusif ini.

VANDA ialah sejenis bunga Orkid yang terkenal dengan warna yang ceria , menyerlah, tahan lasak dan penuh warna warni.

Corak batik ini di design secara abstrak terkini.

MATERIAL Baju dari Jenis Kain Dull Satin berkualiti. Kain lembut terletak, licin, tidak jarang dan tidak mudah berkedut menjanjikan keselesaan kepada anda. Selain itu, baju ini tahan lasak dan tidak panas. Almaklum, cuaca sekarang ni kan, panas nya kemain lagi. Ditambah dengan cuaca yang tak menentu.

CUTTING / UKURAN : Kurung PAHANG, Kain LIPAT BATIK.

LIMITED edition.

==
SAIZ
==

‚úĒ SS, S,M,L,XL sahaja.

9 Design Baju Kurung Pahang Corak Batik Vanda Ekslusif untuk anda pilih :

Baju Kurung Pahang Corak Batik Abstrak Terkini 2015 Online Cantik
MBV-221

Baju Kurung Pahang Corak Batik Abstrak Terkini 2015 Online Cantik
MBV-222

Baju Kurung Pahang Corak Batik Abstrak Terkini 2015 Online Cantik Pink Merah Jambu
MBV-223
Baju Kurung Pahang Corak Batik Abstrak Terkini 2015 Online Cantik Merah
MBV-224
Baju Kurung Pahang Corak Batik Abstrak Terkini 2015 Online Cantik  Kelabu Biru
MBV-225

Baju Kurung Pahang Corak Batik Abstrak Terkini 2015 Online Cantik Pink Merah Jambu
MBV-226

Baju Kurung Pahang Corak Batik Abstrak Terkini 2015 Online Cantik
MBV-227

Baju Kurung Pahang Corak Batik Abstrak Terkini 2015 Online Cantik
MBV-228

Baju Kurung Pahang Corak Batik Abstrak Terkini 2015 Online Cantik Kelabu Biru
MBV-229

** GAMBAR / COLOR BAJU DI PATUNG ADALAH 90% REAL COLOR

Untuk tentukan saiz anda, rujuk jadual ukuran saiz di bawah :


===
HARGA
===

SEMENANJUNG RM130 (TERMASUK POS)

SABAH SARAWAK RM135 (TERMASUK POS)

Untuk order : 

WhatsApp / SMS <Kod Baju, Saiz> ke 019 – 7763 820


Klik Butang di Bawah Untuk Melihat Koleksi Terkini Jubah dan Baju Kurung :



 Klik sini untuk koleksi terkini baju kurung dan jubah



error: Content is protected !!