Baju Kurung Malaysia Corak Bunga Terkini Koleksi PMC

Baju Kurung Malaysia Corak Bunga Terkini Koleksi PMC

Koleksi baju kurung terkini kurung Malaysia Design Special Rich and Elegant Color untuk anda gayakan ke mana jua – Koleksi Paloma Mystique (PMC)

Keistimewaan Baju Kurung Malaysia PALOMA MYSTIQUE COLLECTION (PMC)

  • Lengan baju bercorak bunga raya dengan 2 kombinasi warna senada yang mampu memberi kelainan dan menyerlahkan penampilan anda. 
  • Cutting : Baju Kurung Malaysia. 
  • Design KHAS dan Unik dengan Kain Lipat Batik depan/selisih batik. Tak nampak kaki (patut syariah). Kain tak terbelah ye dear 🙂 As Syahid Collections memang takde jual kain terbelah. Don’t worry ^_^
  • Baju Polos dari kain jenis Twill Paloma yang bermutu tinggi– HOT SELLING FABRIC!
  • Tak mudah kedut
  • Senang iron 
  • Senang nak jaga baju ni 
  • Material jenis lembut, sedap dan selesa dipakai.  
  • Kain dari jenis galaxy printed creepe dengan corak yang memukau mata yang memandang. WOW! 
  • Saiz : SS, S, M, L dan XXL
  • READY STOCK!

KOLEKSI INI SOLD OUT

KLIK SINI UNTUK KOLEKSI BAJU KURUNG TERBARU

.
PERHATIAN :
Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
 ukuran-pmc
===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Moden Songket Terbaru Adora Rose Cavelli

Baju Kurung Moden Songket Terbaru Adora Rose Cavelli

Tengah cari fesyen baju raya terkini 2016?. Baju Kurung Songket Moden Terbaru dari As Syahid Collections iaitu Koleksi Adora Rose Cavelli sangat sesuai dijadikan sebagai baju raya anda. Pakai pada hari raya pertama, pasti anda akan nampak WOW!.

Koleksi kali ini menampilkan corak baru songket bertemakan corak Chek Pua. 

Keistimewaan Baju Kurung Moden Songket Adora Rose Cavalli

.

  • Cutting : Baju Kurung Moden, Kain Duyung (kembang Payung) 
  • Material : PolySilk dengan kain bawah ‘Printed Songket’ bertemakan corak Chek Pua
  • Lembut & selesa . Gurantee Puas Hati !!!
  • Mudah dibasuh & mudah digosok
  • Ringkas & praktikal untuk kemana-mana sahaja
  • Saiz : S, M, L, Xl (Tiada SS dan XXl)
  • 5 Warna cantik gojes untuk anda gayakan. Pilih je mana yang berkenan dihati, ye 🙂

.

Baju-kurung-moden-songket-terkini-baju-raya-merah-hati-ARC-475.jpg

ARC-475 Merah Hati – S dan L

PERHATIAN : Warna baju pada patung adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
 ukuran ARC
===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
Fesyen Baju Kurung Pahang Pelikat Terkini – Koleksi Mahsuri

Fesyen Baju Kurung Pahang Pelikat Terkini – Koleksi Mahsuri

.
Fesyen Baju Kurung Pahang Pelikat Terkini 2016 kali ini sangat sesuai untuk anda yang mahukan sentuhan rasa tradisional atau Kesultanan Melayu.  Terutama, jika anda mencari-cari baju kurung tema tradisional atau Kesultanan Melayu untuk digayakan ke majlis makan malam atau majlis rasmi. 
Baju ini sesuai juga untuk anda pakai ke tempat kerja.  Jika anda cikgu, nak pakai baju ni untuk ke sekolah, mengajar pun boleh. 
.

Keistimewaan Baju Kurung Pahang Pelikat Terkini – Koleksi MAHSURI 

.
 
✔ Material : Pelikat benang 5000++
✔ Potongan : Baju Kurung Pahang, Kain selisih batik (tidak terbelah)
✔ Baju Kurung Pahang Pelikat Mahsuri direka dengan mengggabungkan 5 warna cantik yang berwarna-warni – memberikan kesan ceria kepada anda yang memakainya.
✔ Corak menegak menjadikan anda kelihatan lebih langsing. Sangat sesuai untuk anda yang badan berisi. 
✔ Sesuai digayakan dalam semua majlis – Majlis perkahwinan, majlis pertunangan, ke pejabat, mahupun ke majlis makan malam atau majlis rasmi yang bertemakan Kesultanan Melayu atau Tema Tradisional. Nak pakai sebagai baju raya pun cantik. You will look different!
✔ Saiz : SS, S, M, L dan XL. Untuk koleksi ini tiada saiz XXL. 
✔ Muslimah compliance – Patuh Syariah. Labuh, tidak nipis, tidak jarang, tidak ikut bentuk badan.
✔ Wajib ada dalam wardrobe anda jika anda wanita muslimah moden yang sukakan kelainan! ?
✔ VERY LIMITED EDITION.  Dah habis, tak restok ye. Nak baju ni, meh wasap saya laju-laju.  Siapa lambat,melepas lah…
✔ Pilih color mana yang anda nak sekarang sebelum orang lain grab baju-baju ni :
 .
baju-kurung-pahang-pelikat-tradisional-kesultanan-melayu-pink-merah-jambu-murah-terkini-online-M-02

M-02 – SS

 .
baju-kurung-pahang-pelikat-tradisional-kesultanan-melayu-oren-kuning-murah-terkini-online-M-04.jpg

M-04 – SS, S

.

baju-kurung-pahang-pelikat-tradisional-kesultanan-melayu-kuning-hijau-murah-terkini-online-M-05.jpg

M-05 – SS

 .
PERHATIAN : Warna gambar pada model adalah 90% real color. Perbezaan disebabkan faktor pencahayaan kamera dan resolusi skrin komputer/laptop atau handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju anda (semua ukuran dalam inchi) :
ukuran-baju-kurung-pahang-pelikat-tradisional-kesultanan-melayu-terkini-online-M
===
HARGA
===
RM 160 (Semenanjung)
RM 165 (Sabah/Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===

Baju Kurung Songket Sarawak Terkini 2016 Koleksi Fiona Blocking Songket

KOLEKSI BAJU KURUNG SONGKET SARAWAK FIONA BLOCKING SONGKET

 Koleksi Fiona Blocking Songket – Special & Exclusive menyerlahkan lambang kehalusan Seni Melayu.


MATERIAL BAJU : Valentro Korean. Kain yang lembut dan “flow” yang cantik dengan tampak kain yang ‘Terjatuh’ kemas.

MATERIAL KAIN : Batik Sarawak.

CUTTING : Kurung PAHANG


KAIN : LIPAT BATIK. 

KOLEKSI INI DAH SOLD OUT 

KLIK SINI untuk PILIH KOLEKSI BAJU KURUNG TERBARU

.
PERHATIAN : Gambar/color baju di patung adalah 95% real color. Perbezaan disebabkan faktor pencahayaan.

 
===
HARGA
===
 
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
 
*Saiz XXL tambah RM 20 
 
 
===
CARA ORDER
 ===
 
 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
 
SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
 
 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820

 

Baju Kurung Pelikat Terkini 2016 – 2 Koleksi Warna Warni Klasik

Jika sebelum ini kami banyak keluarkan design songket yang diminati ramai, kali ini kami lancarkan 2 Koleksi Baju Kurung Pelikat khas untuk peminat fanatik design pelikat yang sentiasa cantik dipakai dalam apa jua majlis. 

Jika anda mencari-cari Baju Kurung bertemakan tradisional, klasik atau Kesultanan Melayu Melaka, 2 Koleksi baju kurung pelikat ini sangat sesuai untuk anda gayakan. 

Ia juga sesuai untuk dipakai ke mana jua majlis. Nak pakai untuk hari raya atau ke pejabat pun boleh. 

Pilih sahaja dari 2 Koleksi Terkini berikut untuk kelihatan klasik :
 

1. KOLEKSI BAJU KURUNG PELIKAT COLOR OF LOVE

 
Koleksi Color of Love dengan kombinasi pelikat tenun ala benang emas memberikan impak mewah kepada anda yang menggayakan baju ini kerana Emas sememangnya mempunyai auranya yang tersendiri. Anda pasti tahu perkara ini, kan 😉
Potongan kurung pahang yang ringkas dan sopan, tetap memberikan anda rasa anggun dan bergaya.

 

Nak bergaya tak semestinya kena pakai vogue-vogue, sarat dengan aksesori sana sini. Ada orang panggil “Pokok Krismas Bergerak”. Ops!
Zaman sekarang ni, baju yang ringkas tapi menarik, itu yang lebih digemari 🙂

Keistimewaan Baju Kurung Pelikat Color of Love

  • Potongan Kurung Pahang
  • Kain selisih batik (Tidak terbelah)
  • Mudah diGosok, Tak Panas, Tak Jarang.
  • Machine wash friendly
  • Material : Kain pelikat benang 5000
  • Saiz : SS, M, L, Xl
  • Ada 5 Kombinasi warna menarik untuk anda pilih dan gayakan dengan gembira

 


2. KOLEKSI BAJU KURUNG PELIKAT DANG ANUM

Dang Anum sinonim dengan namanya yang klasik. Tampak anggun lagi tradisi bak jelitawan di zaman silam.
Walaupun hanya dari kain pelikat, tapi siapa sangka Koleksi Baju Kurung Pelikat Dang Anum memberi aura luarbiasa dan nampak menawan.
Dang Anum dengan kombinasi pelikat tenun campuran benang emas menjadikan anda kelihatan kerlass menggayakan koleksi ini dalam semua majlis.
Sangat sesuai untuk anda gayakan pada majlis yang bertemakan “Klasik” atau “Kesultanan Melayu Melaka” atau tema “Tradisional“.
Walaupun design Koleksi Dang Anum ini ringkas dan sopan, namun ia tetap memberikan impak anggun dan bergaya dengan potongan kurung pahang.

Keistimewaan Baju Kurung Pelikat Dang Anum : 

  • Potongan Kurung Pahang
  • Kain selisih batik (tak terbelah)
  • Mudah digosok, Tak panas, Tak jarang
  • Machine wash friendly
  • Material : Kain pelikat benang 5000
  • 5 Warna-warni pilihan untuk anda gayakan.
  • Saiz : SS, S, M, L, XL
===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820

 

Nak tengok lebih banyak koleksi? Klik pautan ini >> As Syahid Collections <<

 

error: Content is protected !!