Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/similar-posts/languages/en/stemmer.php on line 296

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/similar-posts/languages/en/stemmer.php on line 296

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/similar-posts/languages/en/stemmer.php on line 308

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/similar-posts/languages/en/stemmer.php on line 309

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/similar-posts/languages/en/stemmer.php on line 310
Tip berkaitan EXAM JURUAUDIT 2012 | Syaisya.com
SOALAN PEPERIKSAAN SPA JURUAUDIT W41

SOALAN PEPERIKSAAN SPA JURUAUDIT W41

SOALAN PEPERIKSAAN JURUAUDIT

Apa agaknya soalan yang akan keluar untuk peperiksaan JURUAUDIT nanti?. Tinggal beberapa hari je lagi untuk menjawab soalan peperiksaan ini. Calon-calon semua dah cukup bersedia?.

Ada soalan bocor tak?. Soalan Exam SPA adalah sulit dan tak ada soalan bocor!. Jika ada yang jual soalan bocor, abaikan saja.  Itu cuma TIPU!

Anda pening? Tertekan? Tension? Tak tahu nak baca apa?

Jangan risau, ada penyelesaiannya.

.

NOTA, CONTOH SOALAN & TIP LULUS EXAM JURUAUDIT W41

Daftar PERCUMA nama, emel dan no. telefon anda untuk terima maklumat mengenai Panduan Lengkap Exam W41. Maklumat ini hanya diberikan kepada yang berdaftar sahaja. Maklumat akan dihantar terus ke emel anda.

.

Team Infokerjaya adalah satu team yang mengkaji trend soalan peperiksaan perkhidmatan awam SPA. Sedikit perkongsian daripada Team Infokerjaya yang mengkaji soalan peperiksaan sebelum ni untuk exam SPA gred 41 Penguasa Kastam  dan Pegawai Antidadah sebelum ini, jelas ada beberapa perkara baru yang dapat disimpulkan. Mereka lihat dan kaji TREND observation soalan yang ditanya kepada calon sejak tahun 2009 lagi.

Trend soalan peperiksaan perkhidmatan awam SPA

TIADA soalan berkaitan SEJARAH dalam Seksyen A yang mana merupakan komponen WAJIB untuk tahun 2008-2010 dan sebahagian 2011.

– ADA soalan khusus berkaitan jawatan dan isu semasa khusus berkaitan jawatan Kastam dan Antidadah

…semuanya menggunakan teras rujukan yang dikeluarkan oleh Team Tipsptd ini dan telah dikongsikan segala panduan ini dalam  Ebook Tips dan Panduan menjawab Soalan Peperiksaan Juruaudit W41.

Ramai yang dah berjaya dengan menggunakan garis panduan ini. Anda boleh lihat ‘live’ testimoni pembeli ebook sebelum ini di laman Tips PTD di SINI.

Mereka sudah berjaya, mungkin giliran anda pula untuk berjaya nanti. Siapa tahu? Belum cuba belum tahu dan tak perlu mengalah sebelum berjuang.

Ebook tersebut sememangnya bukan percuma. Tapi berbaloi lah untuk dibeli daripada anda tercari-cari tak tahu nak baca apa, nak buat persediaan macam mana dan mulalah nak guna konsep ‘kamikaze’ je masa jawab soalan kat dalam dewan peperiksaan tu nanti. Soalan bukan senang, sebab memang exam bertulis ni lah tempat SPA nak singkirkan calon yang ramai.

Sebab apa ramai yang gagal?.

contoh soalan peperiksaan spa

3 sebab utama calon peperiksaan awam gagal:

=============================
Masalah 1 – Tak tahu format
=============================

Ini memang masalah utama calon, tak tahu bentuk soalan yang nak ditanya! Masuk exam, terkedu..

Walaupun tak tahu apa soalan yang akan keluar, tapi alangkah baiknya jika calon tahu bentuk soalan, sekurang-kurangnya akan memberi lebih keyakinan untuk menjawab kan?. Keyakinan itu kan penting! 😀

=========================================
Masalah 2 – Tak cukup masa untuk study!
=========================================

Untuk yang dah bekerja memang ini masalah buat mereka. Anda bagaimana?. Saya sendiri pernah mengalami situasi ini ketika perlu menduduki peperiksaan PTD dan pada masa yang sama, perlu beri komitmen pada kerja. Balik kerja dah penat. Ada masa ke nak study?.

Jika anda membaca akhbar setiap hari (bukan cerita artis!), dan selalu menulis esei dan buat ujian matematik di masa lapang mesti tak ada masalah buat anda!

Tahniah untuk anda!

Tapi jika anda tak melakukan semua itu… hampir confirm anda ‘bakal’ terkedu 14 April ini!

====================================
Masalah 3 – Tak tahu apa nak study!
====================================

Banyak sangat benda nak kena baca, masa suntuk! Tempoh antara surat panggilan tiba dengan tarikh peperiksaan sangat singkat. Ada masa ke nak baca buku tebal-tebal?. Sama kes seperti ini juga, anda ada dengar tip yang menyuruh anda baca buku ‘Malaysia Kita’ yang sangat tebal itu.

Buku itu sangat bagus, tapi anda nak baca semua? Kenapa tak fokus sahaja kepada beberapa bab sahaja yang berkemungkinan besar akan keluar?

Soalan peperiksaan SPA yang lepas ada mengenai ‘Teknologi Hijau’ dan ‘1 Malaysia’, ada isu itu dalam buku ‘Malaysia Kita’? Jawapannya “Tiada..”

Ianya macam anda menembak ke langit dengan harapan ‘terkena’ burung. Berapa % untuk kena agak2?

===============
SOLUSI
===============

Ambil sahaja pengalaman Tipsptd yang telah membantu calon menduduki peperiksaan bertulis perkhidmatan awam sejak tahun 2009 lagi.

Team Tipsptd tahu apa yang diperlukan oleh calon untuk persediaan calon menduduki peperiksaan SPA ini. 3 tahun lebih mereka bantu calon SPA dan ramai yang dah berjaya!.

STUDY HARD OR SMART? 

PILIHAN DI TANGAN ANDA!

soalan peperiksaan spa juruaudit w41

Terus dapatkan Ebook Tips dan Panduan menjawab Soalan Peperiksaan Juruaudit W41 sekarang. Anggap sebagai modal dalam usaha anda mencapai pekerjaan yang anda idamkan. Tak salah kan, berusaha. Satu modal kecil yang berbaloi apabila memberikan hasil yang lumayan, iaitu anda lulus dengan mudah peperiksaan penjawat awam ni.

.

NOTA, CONTOH SOALAN & TIP LULUS EXAM JURUAUDIT W41

Daftar PERCUMA nama, emel dan no. telefon anda untuk terima maklumat mengenai Panduan Lengkap Exam W41. Maklumat ini hanya diberikan kepada yang berdaftar sahaja. Maklumat akan dihantar terus ke emel anda.

.

Semoga anda  berjaya sebab sangat sedih bila gagal dalam peperiksaan SPA ini.

Tekan share agar rakan-rakan anda di FB dapat juga tips dan contoh soalan peperiksaan Juruaudit ini.

Like FB Page syaisya.com untuk sentiasa mendapatkan info-info akan datang.

error: Content is protected !!