Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/similar-posts/languages/en/stemmer.php on line 296

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/similar-posts/languages/en/stemmer.php on line 296

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/similar-posts/languages/en/stemmer.php on line 308

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/similar-posts/languages/en/stemmer.php on line 309

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/similar-posts/languages/en/stemmer.php on line 310
Tip berkaitan iklan raya petronas | Syaisya.com

IKLAN RAYA PETRONAS 1 MINIT TAPI PENUH BERMAKNA

Dari dulu sampai sekarang, setiap kali menjelang raya, aku selalu menantikan iklan raya Petronas. Sebabnya, bagi aku, Petronas tak pernah mengecewakan aku dalam menghasilkan iklan raya yang penuh bermakna. Mempunyai maksud yang tersirat dan mendalam melalui iklan yang dipaparkan.

Aku jarang tengok tv bulan Ramadhan ni kecuali drama Ramadhan Terakhir. Drama ni memang best dan menyentuh hati.  Melalui Facebook Saya Suka Malaysia, aku tonton iklan raya merdeka dari Petronas ni. Jom layan:

Ni versi English:

Ni pula versi Bahasa Malaysia:

Walaupun iklan hanya 1 minit, tapi ada maksud yang sangat mendalam untuk disampaikan. Setelah aku melihat iklan ni, terdetik dihatiku “Semuanya kerana tangan”. Ya. Dengan tangan kita boleh melakukan macam-macam pekerjaan. Dengan tangan juga kita boleh membantu mereka yang memerlukan.

Untuk iklan ni, aku lebih suka iklan versi English tu, sebab guna suara budak. More touching lah kiranya, kan. Apa pula pendapat anda?.

Lebih 300 rakyat Malaysia meluahkan pendapat mereka mengenai Malaysia. 

Kongsi iklan raya Petronas ini dengan rakan-rakan anda di Facebook dengan menekan butang share ini.

error: Content is protected !!