Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/similar-posts/languages/en/stemmer.php on line 296

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/similar-posts/languages/en/stemmer.php on line 296

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/similar-posts/languages/en/stemmer.php on line 308

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/similar-posts/languages/en/stemmer.php on line 309

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/similar-posts/languages/en/stemmer.php on line 310
Tip berkaitan Job Di Rumah | Syaisya.com
KOMISEN KE-6 & KE-7 JOB DI RUMAH | KERJA DARI RUMAH YANG BEST

KOMISEN KE-6 & KE-7 JOB DI RUMAH | KERJA DARI RUMAH YANG BEST

Petang tadi, cek akaun bank, terperanjat tiba-tiba tengok duit bertambah. Setahu aku, malam tadi dah keluarkan duit dah. Hehe… Bila cek kat today transaction, ada orang bank in RM 50. Terus syak, ni mesti komisen dari Job Di Rumah ni.

komisen ke-6 & ke-7 dari job di rumah

Cepat-cepat cek emel, ya betul! Job Di Rumah bayar aku komisen lagi. Alhamdulillah. Memang seronok buat kerja dari rumah ni. Siapa yang tengah cari kerja kosong di rumah, boleh lah apply Job Di Rumah ni. Tak susah mana pun kerjanya. Kerja data entri pun ada. Kalau yang ada blog, nak kerja buat blog post pun ada. Yang pandai BI, boleh lah buat kerja-kerja translation.

Actually, ni komisen ke-7 aku terima dari Job Di Rumah setelah menerima komisen ke-6 11 hari yang lalu.

Photo

komisen dari job di rumah kerja kosong di rumah

Job Di Rumah menyediakan banyak peluang pekerjaan dari rumah. Kita sendiri boleh pilih dan apply kerja mana yang kita nak. Untuk maklumat lanjut mengenai Job Di Rumah, boleh lah layari –> Soal Jawab & Senarai Kerja Job Di Rumah

JOB DI RUMAH TIPU TAK BAYAR KOMISEN KE-3, 4, 5

JOB DI RUMAH TIPU TAK BAYAR KOMISEN KE-3, 4, 5

Job di rumah tipu, tak bayar komisen aku yang ke-3, 4 dan 5.

 

Waahhh… Job Di Rumah tipu? Job Di Rumah tak bayar komisen? Betul ke Job Di Rumah penipu?

 

Sebenarnya aku ada terima emel dari Job Di Rumah (JDR) beberapa minggu lepas yang mengatakan bahawa mereka tak dapat nak bayar komisen aku sebab aku tak update lagi personal information. Sebenarnya Job Di Rumah dah upgrade website dan sistem mereka, jadi untuk sistem baru ni aku lambat update informasi personal, so JDR tak dapatlah nak bayar komisen. Bukan mereka tak nak bayar. Boleh baca emel dari Job Di Rumah (sistem sekarang dipanggil agenaffiliate).

 

job di rumah tipu tak bayar komisen ke 3 4 5

Lepas baca emel ni, sepantas kilat aku update personal information, terutama bahagian no akaun bank. Mestilah update cepat-cepat kan. Duit wooo, siapa tak nak, kan?.

Selepas je aku update no akaun, dalam sejam tu, terus dapat emel dari maybank yang menyatakan bahawa  RM 75 telah dipindahkan ke dalam akaun aku. Maksudnya ada 3 komisen aku yang pending sebab tak update informasi. Jadi dengan ini secara rasminya aku dah terima komisen ke-3, ke-4 dan k3-5 dari Job Di Rumah.

komisen ke 3 4 5 job di rumah

Job Di Rumah tipu?. Ish, memang tak lah. Setakat ni memang JDR tak pernah gagal bayar komisen kepada aku. Rakan-rakan lain pun ramai yang dah dapat komisen dari JDR ni. Ada yang dah dapat komisen yang ke 89. Fuuuhhhh.. Dahsyat kawan-kawan aku ni.

Aku mungkin tak berapa concentrate sangat dengan Job Di Rumah  ni, sebab tu lah komisen aku tak banyak masuk. Kalau rajin, memang lagi masyuk lah. Man Jadda Wa Jada lah kan.

Dengan tarif elektrif yang makin naik, kadar interest bank pun akan turut naik, jadi bagi aku, buat kerja di rumah part time adalah satu langkah yang dapat mengurangkan tekanan tak cukup duit akibat keperluan hidup yang semakin mahal sekarang ni. Banyak jawatan  kosong  kerja di rumah yang ditawarkan oleh Job Di Rumah ni. Kerja-kerjanya pun mudah seperti kerja data entry yang sememangnya boleh dilakukan hanya dari rumah.

Kalau nak tahu lebih lanjut tentang Job Di Rumah ni, boleh rujuk pada artikel ini –> Kerja Di Rumah – Trend Kerja Part time Masa Kini

Jika anda tengah cari peluang  kerja di rumah dan nak tambah pendapatan sampingan, boleh lah join Job Di Rumah ni. Klik je link ini ini untuk mendaftar –> http://syaisya.com/JobDiRumah

KOMISEN KE-2 JOB DI RUMAH

KOMISEN KE-2 JOB DI RUMAH

Alhamdulillah, hari ni aku berpeluang untuk update ringkas tentang Komisen Ke-2 Job Di Rumah yang aku terima bulan September lalu. Hehe… baru nak buat entri. Buat masa sekarang ni aku giat membaiki prestasi blog ini. Jadi, kurang sikit masa diperuntukkan untuk buat entri.

Selepas komisen pertama dari program Job Di Rumah ni, komisen ke-2 pula menyusul :

 

komisen ke 2 job di rumah

RM20 yang diterima boleh membuatkan aku tersenyum. Siapa tak suka dapat duit, kan. Walau berapa pun amount, kecil atau besar, ia tetap duit dan ia berharga. Duduk kat rumah je dapat duit, mestilah suka, kan. Siapa nak kasi?.

Setakat ni aku berpuas hati dengan Program Job Di Rumah ni. Ia memberi peluang untuk kita menjana pendapatan sampingan hanya dari rumah. Bukan aku je yang dah dapat komisen. Ramai yang dah dapat komisen dari Job Di Rumah ni.

Pengalaman buat kerja dari rumah memang seronok. Kalau nak duit dari rumah, boleh lah join Program Job Di Rumah ni. Klik je link ini –> http://syaisya.com/JobDiRumah

SUMBER PENDAPATAN SELEPAS BERSARA

SUMBER PENDAPATAN SELEPAS BERSARA

Ketika menyertai Worksyop Pelaburan Ahad lepas, aku telah ditanya oleh seorang speaker “Apa perancangan awak untuk bersara nanti?”. Erk… Aku memang tak ada jawapannya sebab memang aku tidak pernah buat pelan rancangan persaraan aku. Haa.. Nampak di situ aku dah kantoi yang aku tak ada set matlamat. Tak ada planning hidup yang teratur. Kita kena merancang. Rancang pelan persaraan kita nanti. Adakah nanti selepas bersara kita terpaksa bekerja semula sebab tiada sumber pendapatan selepas bersara.

Sememangnya salah satu cara untuk bersara dengan aman ialah dengan membuat pelaburan. Jika telah bermula sejak usia muda lagi, 30 tahun akan dating nanti apabila dah bersara, boleh lah duduk goyang kaki, tapi duit masuk. Sebab dah sedia ada pasif income.

Tapi, bagaimana pula dengan yang tiada pasif income. Terpaksa mendapatkan aktif income. Bekerja untuk mendapatkan duit. Tapi dah tua, apa sangat kerja yang boleh dilakukan. Masih mahu bekerja keras?. Bak kata speaker tu, saya kesian tengok orang tua yang bekerja jaga. Ada juga yang masih terpaksa membanting tulang empat kerat.

sumber pendapatan selepas bersara orang tua job di rumah

Dunia sekarang dunia tanpa sempadan. Maklumat di hujung jari. Duit juga dihujung jari. Duit pun dah tak berpindah tangan lagi dah, tapi sebaliknya cuma berpindah akaun bank je. Maybank2u, CIMBClicks dan sewaktu dengannya. Perbankan online je kan. Duit tak tengok, tak pegang, tapi tengok angka je dekat skrin. Skrin laptop, skrin computer, skrin handset, skrin ATM…

Dengan kecanggihan teknologi masa kini juga sebenarnya boleh membantu kita buat duit di hujung jari. Sekarang ni dah semakin menular trend bekerja di rumah. Duduk di rumah, hadap laptop, boleh dah dapat jana pendapatan. Macam-macam cara boleh buat duit dengan internet. Asalkan ada talian internet di rumah, boleh lah buat kerja dari rumah. Lagi jimat sebenarnya. Tak payah lah keluar duit minyak. Minyak pun semakin naik harga kan.

Cubalah dulu job di rumah ni.  Bayaran pun best sebab dibayar dalam USD. Kos? Hanya kos talian internet je. Try tengok laman web jobdirumah ni. Ramai yang dah berjaya buat duit dengan Job Di Rumah. Anda bila lagi?

Sumber gambar : Bangjo

KERJA DI RUMAH – TREND KERJA PART TIME MASA KINI

KERJA DI RUMAH – TREND KERJA PART TIME MASA KINI

Jika dilihat dengan kenaikan taraf hidup sekarang ini, ramai yang mengeluh. Duit gaji ciput, harga barang makin mahal. Dulu RM 100 boleh beli macam-macam. Sekarang RM 100, kalau belanja barang dapur, berapa barang je dapat. Troli pun tak penuh.

Keadaan ini menyebabkan ramai yang mencari kerja sambilan / part time sebagai pendapatan sampingan demi untuk menambah pendapatan bulanan untuk menampung keperluan hidup seharian. Tekanan ini menyebabkan kerja sambilan di rumah telah menjadi trend masa kini.

Beberapa bulan yang lalu, aku terbaca mengenai ramai yang telah berjaya menjana pendapatan sampingan hanya bekerja di rumah, waktu kerja pula bebas mengikut masa kita sendiri. Kebanyakan mereka mendapat kerja dari menyertai Job Di Rumah (JDR).

buat duit sampingan kerja part time di rumah job di rumah

Setiap bulan, Job Di Rumah akan hantar antara 150-300 tawaran kerja baru dengan percuma kepada ahli Job Di Rumah. Kerja di rumah ini tidak ada kena mengena dengan sebarang jenis perniagaan. Kita akan dibayar untuk bekerja oleh syarikat atau individu yang memerlukan pekerja dari rumah.

Berapa Banyak Upah Yang Akan Dibayar?

Secara realistik upah untuk setiap tugasan adalah antara $10 – $50. Ada upah yang lebih tinggi tetapi memerlukan kemahiran tinggi.

Tugasan di sekitar harga ini adalah mudah dan kebanyakan oleh dilakukan boleh sesiapa pun yang mempunyai pengetahuan asas komputer.

Walaupun upah hanya $10 – $50 sahaja ia di bayar dalam nilai US Dolar. Nilai terkini semasa saya menulis artikel ini adalah $1.00 = RM3.16. Paling kurang tukaran adalah RM3.00 untuk setiap 1 US Dolar.

Berapa banyak tugasan yang anda boleh dan mampu ambil, itu terpulang kepada anda. Banyak tugasan bermaksud lebih banyak upah yang akan di terima.

awatan kosong kerja part time di rumah

Jawatan kosong kerja part time di rumah

Antara contoh-contoh kerja kosong yang ada di Job Di Rumah:

  • Memasukkan maklumat ke dalam pengkalan data (data entry)
  • Mengumpul maklumat
  • Menulis Laporan
  • Menulis Artikel
  • Menulis Proposal
  • Pembantu Maya
  • Kerja Pengkeranian
  • Pengiklanan
  • Penterjemahan
  • Mereka bentuk grafik
  • Membina laman web
  • Facebook & twitter manager
  • Komen page dan group facebook
  • Pekerja kaji selidik dalam talian
  • Penulis blog part time
  • Pelbagai jenis kerja lagi.

Anda boleh pilih mana kerja yang bersesuaian dengan anda, fahamkan kehendak majikan dan mula memohon kerja tersebut.

Cara bagaimana untuk memohon pekerjaan ini juga ada diajar dalam panduan yang dibekalkan setelah anda mendaftar. Dalam panduan ini juga ada latihan yang disediakan seperti latihan menaip. Ini kerana, kerja di rumah ini banyak memerlukan kemahiran menaip. Yang penting, anda ada laptop / PC dan ada talian internet di rumah. Tak kira lah menggunakan broadband ke, TM ke, Unifi ke… semua pun boleh. Asalkan boleh melayari internet. Kerana anda perlu memohon pekerjaan secara online sahaja.

Apa Syarat-syarat Untuk Daftar Job Di Rumah?

  • Asas komputer & internet
  • Microsoft Office (Words & Excel)
  • Boleh menulis, membaca & faham Bahasa Inggeris
  • Komputer/Laptop
  • Akses ke talian internet
  • 18 tahun keatas
  • Boleh bekerja tanpa pengawasan
Jangan risau kalau anda tak terror bahasa Inggeris. Saya pun tak terror juga. Hehe…  Sebab dalam tugasan ni. bahasa inggeris yang mudah-mudah sajaha yang anda akan jumpa. Kalau ada kerja yang memerlukan skill bahasa inggeris, anda boleh buat ayat-ayat yang mudah-mudah juga. Kalau ada perkataan yang tak faham, guna google translate je. Don’t worry. Be happy 😀 Buat kerja ni kat rumah dengan gembira. Takde boss nak marah 😀

Macam Mana Nak Dapat Kerja Yang Ada Di Job Di Rumah ni?

1. Daftar di Job Di Rumah

Klik SINI untuk mendaftar Job Di Rumah. Sekarang ini, harga untuk pendaftaran Job Di Rumah ini ialah RM 50.

daftar job di rumah kerja part time kat rumah

Klik untuk mendaftar

2. Selepas mendaftar, username dan password untuk masuk ke laman web ahli akan diberikan kepada anda. Di dalam laman web ahli tu, ada panduan asas untuk minta kerja. Dalam panduan ini, anda perlu mengisikan alamat emel anda terlebih dahulu dalam borang yang disediakan. Tujuannya supaya  anda dapat tahu kerja kosong terbaru yang ada melalui emel. Video tutorial juga ada disediakan bagi memudahkan kita faham.

Setiap hari pada pukul 8 pagi, pihak Jobdirumah akan mengirim senarai kerja-kerja daripada syarikat/ majikan terus ke email anda. Pilih dan mohon je kerja mana yang kita nak. Mudah je kan.

Ya Ke Boleh Dapat Buat Duit Dengan Job Di Rumah Ni?

Kalau was-was, boleh baca testimoni ni. Ramai yang dah dapat buat side income dengan Job Di Rumah ni. Buat kerja dari rumah je pun. Tak perlu modal petrol kereta, bersesak dengan trafik jem, hadap muka bos. Tak perlu. Duduk depan laptop kat rumah je, dan siapkan kerja yang telah berjaya anda perolehi dari Job Di Rumah ni.

testimoni job di rumah

Mereka sudah berjaya jana pendapatan sampingan hanya di rumah. Mereka sudah. Anda bila pula?. Saya?. On the way. Saya dah mendaftar, dah ushar kerja-kerja kosong yang ada. Dah baca dan tonton video tutorial yang disediakan. Cuma belum minta kerja je lagi. Sekarang nak siapkan thesis sarjana saya dulu. Lepas dah siap nanti, dah takde kerja nak buat, baru boleh apply kerja kat JDR ni.

Lagipun, saya pun dah malas nak pi kerja kul 8 pagi, balik kul 5 petang lagi dah. Dah suka buat kerja kat rumah je. Dah ramai dah pun kan, berjaya jana pendapatan dengan hanya buat kerja di rumah je. Lebih-lebih lagi suri rumah. Sambil buat kerja di rumah, sambil boleh jaga anak lagi tu. Kan best tu! 😀

InsyaAllah, kalau dah penat tulis thesis, boleh juga aku apply kerja-kerja yang simple macam like FB, komen kat FB yang ada kat Job Di Rumah ni. Sebab kerja-kerja ni boleh selesai dalam masa 1-5 minit je. Yang penting ada akaun Facebook atau Twitter. Kan simple tu. Senang je nak buat duit dari rumah ni :). Nak duit poket? Klik SINI.

p/s: Klik SINI untuk mula menjana duit dari rumah part time atau full time!.

error: Content is protected !!