JADUAL BOLA SEPAK MALAYSIA VS MYANMAR SEPARUH AKHIR SUKAN SEA 2011

Perlawanan terakhir bola sepak kumpulan A, Malaysia vs Indonesia baru sahaja berakhir dengan Malaysia mara ke separuh akhir selaku juara kumpulan A dengan rekod tanpa kalah, setelah menewaskan Indonesia dengan jaringan tunggal oleh Syahrul Azwari Ibrahim pada minit ke 18.

Perlawanan yang sangat tegang pada separuh masa ke-2 menyebabkan ramai penonton di Malaysia yang dah rasa sakit jantung, hipertensi dan kencing manis (haha..ni status dan komen-komen kat FB lah). Jelas membayangkan betapa perlawanan tu memang tragis. Bukan senang nak menang tu.

Video Best Gol Lagenda Bola Sepak Mokhtar Dahari

Malaysia akan bertemu Myanmar selaku naib juara kumpulan B 2 hari lagi. Berikut adalah jadual perlawanan.

Malaysia vs Myanmar

19 November 2011

5 petang

Stadium Gelora Bung Karno

Siaran langsung di tv1, tv3 dan Astro Arena.

Keputusan Malaysia vs Myanmar Separuh Akhir

Teruskan tingkatkan prestasi wahai skuad harimau! You can do it!. Tahniah kerana berjaya ke peringkat separuh akhir.

 Jika anda boleh bertanya peguam apa sahaja, apa yang akan anda tanya?

Kongsi jadual perlawanan Malaysia vs Myanmar separuh akhir Sukan Sea 2011 ini dengan rakan-rakan anda yang lain di Facebook dengan menekan butang share ini.

KEPUTUSAN BOLA SEPAK MALAYSIA SUKAN SEA 2011 (KE-26) PALEMBANG

KEPUTUSAN BOLA SEPAK MALAYSIA SUKAN SEA 2011 (KE-26) PALEMBANG

jadual perlawanan bola sepak seagame 2011 logo rasmi

Keputusan bola sepak Malaysia di Sukan Sea ke-26:

Peringkat Kumpulan A:

Malaysia vs Singapore: 0-0

Malaysia vs Thailand: 2-1

( Baddrol Bahtiar, 24″ dan Izzaq Faris Ramlan, 85″)

 

Malaysia vs Kemboja: (4-1)

Izzaq Faris Ramlan, 10″ – tanduk

Baddrol, 40″ – sepakan jauh, 44″ – penalti

Wan, 90″

Malaysia vs Indonesia: (1-0)

Syahrul Azwari Ibrahim – 18″

Malaysia mara ke separuh akhir selaku juara kumpulan A dengan rekod tanpa kalah.

Peringkat Separuh Akhir:

Malaysia vs Myanmar: (1-0)

Fakri Saarani – 85″

Malaysia mara ke peringkat akhir. Pasukan manakah yang akan menentang Malaysia final nanti? Vietnam atau Indonesia?.

 Jika anda boleh bertanya peguam apa sahaja, apa yang akan anda tanya?

Keputusan Indonesia vs Vietnam.

Peringkat Akhir:

Malaysia vs Indonesia: (1 -1)

Asraruddin Putra Omar – 34″

Penalti:

Mahali Jasuli – 1

Fandi Osman – 1

Fakri – 0

Fadhli – 1

Baddrul – 1

Keputusan penalti Malaysia 4-3 Indonesia

Tahniah, Harimau Muda. Akhirnya, kejuaraan dapat dipertahanlan!. Perlawanan yang sememangnya meletihkan para pemain 😀 Semoga pasukan ini dapat memulihkan tenaga untuk berhadapan dengan Syria Rabu ini.

Video penalti Malaysia 4-3 Indonesia 

Tips mohon personal loan online. 

Semak Jadual Perlawanan Bola Sepak Malaysia Sukan Sea ke-26 di SINI.

Video Best Goal Mokhtar Dahari (SuperMokh)- Lagenda Bola Sepak Negara

Kongsi keputusan bola sepak Malaysia Sukan Sea ke-26 ini dengan rakan-rakan anda yang lain di Facebook dengan menekan butang share ini.

error: Content is protected !!