CARA SEMAK PLKN 2013 ONLINE DAN SMS

CARA SEMAK PLKN 2013 ONLINE DAN SMS

cara semak PLKN 2013 online dan SMS

Cara semak PLKN 2013 online dan SMS

PLKN datang lagi. ūüėÄ Ada yang suka, ada yang tak suka PLKN ni. Biasanya orang yang nak sangat dapat PLKN ni tak dapat, tapi yang tak nak pergi PLKN tu yang dapat. Haha… memandai je aku ni, ek. Takdelah, selalu sangat aku baca, budak yang namanya tersenarai dalam calon PLKN ni berseloroh. Setakat ni dalam family aku, adik yang bongsu je dapat PLKN ni. Adik yang second last nak PLKN ni tapi tak dapat. Tapi adik aku yang bongsu tu OK je pergi PLKN ni. Siap sempat dapat awek lagi tu kat PLKN. So, OK what masuk PLKN. Pengalaman yang berharga tu. Zaman aku dulu, belum wujud PLKN lagi, tapi ada PKSN. Aku pun join lah. Best!. Best!. Kalau boleh nak join lagi. Ada orang sampai 2 kali join PKSN tu. Best punya pasal.

Ok, terbaca kat blog Kak Yan mengenai cara semak PLKN 2013 secara online dan SMS. So, ni aku nak share juga kat sini.

SEMAKAN NAMA CALON PROGRAM KHIDMAT SOSIAL NEGARA  SECARA ONLINE

Semakan PLKN 2013 secara online boleh dilakukan melalui 3 laman sesawang dibawah:  

Server 1:  http://apps1.khidmatnegara.gov.my/terpilih.html

Server 2:  http://apps2.khidmatnegara.gov.my/terpilih.html

Server 3:  http://apps3.mod.gov.my/terpilih.html

 

SEMAKAN NAMA CALON PROGRAM KHIDMAT SOSIAL NEGARA  SECARA SMS

Cara semak PLKN 2013 SMS: 

Taip PLKN SEMAK [Nombor IC]  hantarkan ke 15888.

Taip PLKN KEM [Nombor IC]  hantarkan ke 15888.

*semakan juga boleh dibuat dengan menghubungi talian 03-40274747, dan untuk keterangan lanjut layari laman web rasmi Program Khidmat Negara: http://www.khidmatnegara.gov.my/

– Semoga berjaya!

Kongsi entri ini dengan rakan-rakan anda di FB dengan klik Like / share di bawah.

error: Content is protected !!