Sewaktu aku berjalan-jalan membuat lawatan tak rasmi dari satu blog ke satu blog, terjumpa 1 entri mengenai pertandingan review blog Reezluv.com yang menawarkan hadiah yang amat menarik dan mengujakan. Berpeluang memenangi domain selama setahun dan pengiklanan percuma di Reezluv.com selama setahun jika berjaya menjuarai pertandingan ini. Tiba-tiba terdetik di hati kecil ini untuk menyertainya. Manalah tahu, kalau ada rezeki aku di sini. Belum cuba belum tahu, kan? Jadi ni aku nak mencubalah. Tak pernah lagi aku sertai pertandingan review ni. Ni lah pertama kali. Apapun, aku ni memang masih amatur lagi dalam dunia blog ni. Nak review blog yang ditulis oleh blogger tegar yang sudah mempunyai lebih dari 4 domain dan juga blog, terasa kerdil pula diri ini. Tapi, tak mengapalah. Setiap orang punya pendapat dan pandangan yang tersendiri, tidak kiralah orang baru atau orang lama kerana setiap mata memandang pada persepsi dan sudut yang berbeza.
Aku juga baru sahaja kenal dengan Reezluv.com ni. Baru di sini, tak bermaksud baru menjumpai blog ini hanya untuk menyertai pertandingan ini. Sebelum pertandingan ini dianjurkan lagi, aku sudah mengenali blog ini. Pertama kali aku tiba di blog ini, aku teruja melihat dinding rumah ini yang sangat harmoni warnannya. “Wah! Cantiknya”. Hati kecilku bersuara.

Orang kata 1st impression itu penting. Aku setuju dengan kenyataan itu. Apabila mata dah sedap memandang, tak dapat dinafikan, kita akan berasa selesa untuk berada di situ lama-lama. Mata pula tak rasa letih untuk menatap blog itu dan jari pula mudah lah nak merayap, klik dari satu entri ke satu entri yang lain, mencari dan terus mencari tajuk-tajuk lain yang berkenan di hati untuk diapplikasikan dalam blog sendiri. 
Best Sangat Ke Contact Form di Blog? Inilah entri pertama yang aku baca di Reezluv.com. Entri ini dipublish pada 19 Jun 2010. Iya, inilah kali pertama aku datang ke blog ini dan aku merupakan pengomen ke-2 di entri ini. Memang baru je, kan, aku kenal dengan blog ini. Komen aku tu dibalas dengan cepat oleh Reez. Ini menunjukkan yang Reez memang mesra dengan pembacanya dan sudi berinteraksi dengan pengomen-pengomen di blognya. Blog yang ada interaksi antara pembaca dan penulis akan memberikan ‘kehidupan’ kepada blog itu sendiri. Inilah antara ciri istimewa yang terdapat di Reezluv.com.
Selain dari itu, banyak ilmu yang boleh didapati dari Reezluv.com, terutama sekali ilmu berkaitan menjana wang melalui blog. Reezluv.com sangat sesuai dibaca untuk mereka yang berminat untuk menjana pendapatan dengan blog secara serius. Ada banyak entri yang menceritakan tentang langkah-langkah dan ciri-ciri yang perlu ada pada sesebuah blog untuk menjana pendapatan.  
Kalau ada yang berminat untuk membuat template blog sendiri, Reezluv.com ada menyediakan tutorial untuk design web layout hanya dengan menggunakan Phostoshop. Reezluv.com juga ada membuat service design minisite, ecover dan juga logo design bagi web yang lebih menumpukan kepada pasaran online sahaja dan lebih kepada pasaran tempatan. Memanng skill design yang dimiliki digunakan sepenuhnya untuk menjana pendapatan melalui blog.
Terdapat pelbagai lagi maklumat yang berguna di Reezluv.com. Antaranya maklumat mengenai program Affliate dan cara set up busines online di rumah. Pendek kata, macam-macam ada dalam blog Reezluv.com ni. Nak tahu lebih lanjut? Boleh lah usyar sendiri blog ini.  

error: Content is protected !!