pelakon dan sinopsis drama gemersik kalbu slot akasia tv3 ganti tentang dhiya

Gemersik Kalbu Slot Akasia tv3

Sedang menghitung hari menantikan episod akhir Tentang Dhia, drama yang bagi aku agak dahsyat juga, sebab seorang ibu yang jahat sanggup bagi anak kandung sendiri minum darah kambing hitam. Drama Gemersik Kalbu akan menggantikan Drama Tentang Dhia, bermula 02 Januari 2012, setiap Isnin-Khamis, jam 7 malam. Drama 26 episod ini adalah adaptasi Novel Gemersik Kalbu karya Anis Ayuni. Sekarang ni memang trend drama adaptasi novel, kan?. Takpe, kita layan je 😀

PELAKON GEMERSIK KALBU

Aqasha (Sufian)

Ayu Raudhah (Raihana)

Neelofa

Farahdhiya

Fazreen Rafi (Wan Ariffin)

Anzalna (Tasha)

Zain Saidin (Hisyam)

Dian P.Ramlee (Rahimah – Ibu Raihana)

Azhan Rani (Nazrul)

Watie Sadali (Ashikin)

Yus Khaisar (Zahid)

Rahim Jalani (bapa Raihana)

Khatijah Tan (Umi – Ibu Wan Ariffin)

Ikhwan (Wan Reza)

pelakon gemersik kalbu slot akasia tv3

SINOPSIS GEMERSIK KALBU

Kisah Cikgu Raihana yang bercinta dan bertunang dengan Wan Ariffin. Wan mati lemas kerana menyelamatkan seorang budak. Cikgu Raihana pulak kehilangan seseorang yang sangat rapat dengannya, dia bergantung kasih dengan Wan Ariffin selama ini, dan keluarga Wan sangat baik dan menganggap Raihana macam anak kandung mereka.

Raihana tidak rapat sangat dengan ibu kandungnya sendiri, malah hubungan dia dan ibunya sangat kekok.

Tahukah anda? Apa itu Coral Triangle?

Raihana melanjutkan pelajaran secara sambilan dengan rakan baiknya Kak Shikin, mereka menumpang tinggal di rumah Aunty Zarina, di situlah dia kenal pula dengan Sufian.

Awal perkenalan, Raihana tidak berapa suka dengan penampilan dan tingkah laku Sufian. Tetapi Sufian sudah jatuh hati pada Raihana. Raihana masih lagi tak dapat melupakan cinta pertamanya iaitu Wan Arifin. Raihana yang tak suka kepada Sufian bertekad nak pindah rumah kerana benci kepada Sufian. Sufian mula memasang perangkap supaya Raihana dapat dikahwininya.

aqasha dan neelofa dalam gemersik kalbu

Salah satu babak dalam drama Gemersik Kalbu

Akhirnya Raihana dan Sufian berkahwinlah juga..sepanjang menjadi isteri kepada Sufian, dia melihat kebaikan dan keikhlasan Sufian sebagai suaminya. Mungkin timbul rasa kasih sayang kepada Sufian dan Raihana terpaksa jugak menjaga Sufian di hospital ketika Sufian sakit.

Setelah Sufian sihat, Raihana kena pula jaga ibu kandungnya yang jatuh sakit pulak walaupun ibunya melayan dia dengan kasar. Raihana cuba merapatkan hubungan renggang selama ini dengan ibunya.

Final pertandingan Gatsby Dance 14 Januari ni. Jom RSVP!. 

Sufian sedar Raihana masih lagi teringatkan cinta pertamanya, mampukah Sufian mengalihkan kembali cinta Raihana kepadanya, Sufian cuba menduga cinta dan kasih sayang Raihana.

Klik sini untuk baca SINOPSIS NOVEL GEMERSIK KALBU.

Sumber sinopsis: nurizspace. Sumber gambar: FB Gemersik Kalbu.

Kongsi Sinopsis Drama Gemersik Kalbu ini dengan rakan-rakan anda yang lain di Facebook dengan menekan butang share ini.

BACA JUGA :  SINOPSIS ANNISSA DRAMA TV3 SLOT SAMARINDA
error: Content is protected !!