drama miss octopus tv3

Miss Octopus TV3 9 malam bukan 10 malam

Drama bertajuk Miss Octopus disiarkan di TV3 mulai 24 Jun 2012 menggantikan Mentor 6 yang menyaksikan Carolyne dan mentornya Ella sebagai juara.

Management & Science University (MSU) menjadi lokasi utama penggambaran drama 13 episod terbitan Production PRIMEWORKS.

PELAKON MISS OCTOPUS

Rozita Che Wan (Cik Oktober)

Nabila Dally (Mira)

Fahrin Ahmad (Dr. Shah Reza)

Talha Harith.

SINOPSIS MISS OCTOPUS TV3 

Drama komedi Miss Octopus ini mengisahkan tentang seorang pensyarah perempuan, Cik Oktober yang berusia 35 tahun dan masih bujang. Puas maknya mendesaknya berkahwin, namun dia masih belum mempunyai calon suami dan takut untuk berkahwin hinggakan pinangan yang masuk pun ditolaknya. Kawan-kawanya yang lain semua dah berkahwin dan sedang menambah lagi keluarga. Sebenarnya, Oktobe fobia apabila melihat teman-teman rapatnya seperti Thalia bersalin. Berbeza pula dgn pelajarnya Mira yang sedang belajar dan kemaruk pula nak berkahwin tapi dihalang oleh ibunya. Mira hanya dibenarkan kahwin hanya selepas habis belajar.

Persaingan dan permusuhan diantara Cik Oktober dan Asmira yang berpunca daripada sebuah insiden kecil yang berlarutan menjadi konflik besar bermula apabila Cik Oktober yang juga pensyarah Asmira, sering kali mencari kesalahannya sehinggakan gadis itu hilang sabar dan mengelarkan Oktober sebagai Miss Octopus.

Persengketaa mereka menjadi semakin kelam kabut apabila pensyarah tampan, Dr Shah Reza mula mengajar di fakulti mereka. Cik Oktober yang sebelum ini terkenal dengan sikap panas baran mula berubah setelah jatuh hati pada Dr Shah Reza.

Sikap Cik Oktober kini tidak ubah seperti perigi mencari timba. Malahan, penampilan dan perangainya juga berubah secara mendadak sehingga kelihatan seperti perempuan yang gedik. Namun Dr Shah Reza tidak begitu selesa dengan sikap Cik Oktober kerana lebih tertarik dengan Asmira yang tidak kecoh dan serius dalam pelajaran.

Apakah yang akan terjadi selepas itu? Adakah Asmira juga menyimpan perasaan terhadap Dr Shah Reza atau dia sengaja ingin menyakitkan hati Cik Oktober?

Saksikan kesudahan drama pensyarah dan pelajar merebut jejaka yang sama ini mulai 24 Jun 2012, setiap Ahad jam 9  malam di TV3.

>> download Miss Octopus di sini <<

p/s: Dah terlepas tengok episod pertama. Tapi tengok teaser dia, kelakar juga lah. Boleh lah layan cerita ni nanti 😀

Sumber: CTHoney

Kongsi sinopsis Miss Octopus ini dengan rakan-rakan anda di FB dengan menekan butang share ini.

BACA JUGA :  PELAKON DAN SINOPSIS DRAMA AMUKAN POCONG SLOT SERAM TV3
error: Content is protected !!