CARA SEMAK ONLINE PEPERIKSAAN PTD M41 SESI MEI 2012

CARA SEMAK ONLINE PEPERIKSAAN PTD M41 SESI MEI 2012

contoh soalan peperiksaan PTD
Kepada mereka yang pernah memohon jawatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41, semakan panggilan untuk peperiksaan PTD sesi Mei 2012 boleh dilakukan secara online di laman web SPA Semakan Jadual Peperiksaan ini:
Peperiksaan bertulis PTD M41 ini akan diadakan pada 12 Mei 2012.
Menurut satu sumber tidak rasmi, dianggarkan hampir 40 ribu orang calon dipanggil untuk menduduki peperiksaan SPA Pegawai Tadbir dan Diplomatik gred M41 ini. Satu angka yang cukup besar, kan?. Sememangnya jawatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik ini merupakan jawatan yang direbut oleh ramai orang, tapi bilangan yang berjaya menjawat jawatan ini cukup sikit. 92.68% Gagal Dalam Peperiksaan Bertulis M41.

Buku rujukan peperiksaan PTD M41

Ebook rujukan lengkap peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik PTD M41

 

“Bahan bacaan ini ini adalah maklumat yang dijamin dapat membantu mereka yang mahu lulus peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik. Apabila ia dibaca, dan praktiskan terus”.

Ini adalah kata-kata yang dihimpunkan daripada para pembaca yang telah mengaplikasikan segala maklumat yang dikongsikan dalam e-book Tips PTD yang lepas.

Buat pengetahuan umum, e-book ini telah membantu orang ramai untuk tampil lebih berkeyakinan dan berilmu, semasa menduduki peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik yang akan berlangsung pada 12 Mei 2012.

testimoni pembeli ebook tipsptd

Di bawah ini pula emel yang baru diterima dari calon peperiksaan PTD 12 Mei 2012 ini yang telah membeli dan membaca ebook Tips PTD ini :

testimoni pembeli ebook tipsptd calon peperiksaan 12 Mei nanti

E-book Tips PTD – Hanya Untuk Mereka yang Serius Mahu Lulus

Jelas sekali, e-book ini bukan untuk semua. Ia adalah untuk para pembaca yang betul-betul serius mahu lulus dan diterima bekerja sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik.

Dalam e-book Tips PTD, anda akan memperoleh pakej-pakej maklumat seperti berikut:

  1. Contoh soalan dan jawapan – Contoh soalan peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik diberikan beserta dengan jawapannya.
  2. 14 Contoh esei – 7 contoh esei bahasa Melayu dan 7 contoh esei bahasa Inggeris. Membantu kita untuk menjawab soalan-soalan esei yang dikemukakan dalam peperiksaan 12 Mei 2012.
  3. Pecahan format setiap seksyen – Tim Tips PTD memberikan maklumat secara terperinci mengenai format untuk setiap seksyen.
  4. 180+ Contoh soalan matematik – Koleksi soalan Matematik Khas Peperiksaan Kerajaan. Harga sebenar untuk pakej ini adalah RM40 jika dibeli secara berasingan.
  5. Nota isu semasa 2011 dan 2012 – Nota isu semasa yang terkini yakni versi 2011/2012 yang diperoleh daripada sumber autoriti. Nota ini sangat penting untuk kita lulus dalam peperiksaan PTD 12 Mei 2012 ini.
  6. Kemaskni percuma (Selama 5 tahun) – Ini adalah tawaran gila yang ditawarkan oleh penulisnya, iaitu Tuan Muaz Hadi. Kita akan diberikan nota kemaskini percuma setiap kali peperiksaan PTD yang berlangsung setiap tahun.

Ini bermakna, apabila kita membeli e-book Tips PTD, kita sebenarnya telah menjimatkan ratusan ringgit dan berjam-jam masa untuk mendapatkan maklumat, bagi mempelajari cara yang betul supaya lulus dalam peperiksaan PTD.

Beli E-book Tips PTD Sekarang (Klik Di Sini)

E-book Tips PTD – Soalan Bocor, Langgar Undang-undang

Terdapat satu pertanyaan yang menarik daripada prospek yang berminat. Soalannya agak relevan memandangkan e-book ini telah terbukti banyak membantu orang ramai. Soalan itu adalah:

“Adakah e-book Tips PTD ini adalah soalan-soalan bocor daripada pihak SPA? Adakah e-book ini melanggar undang-undang?”

Bagi menjawab soalan ini, team Tips PTD yang diketuai oleh Tuan Muaz Hadi menulis kenyataan seperti berikut:

“E-book Tips PTD tidak mengandungi sebarang soalan bocor. Kami juga tidak memperoleh maklumat berdasarkan ‘kabel-kabel’ tertentu atau sumber dalaman.”

Tambah beliau lagi,

“Setiap maklumat yang dihimpunkan dalam e-book ini adalah hasil penilitian dan kajian team Tips PTD sendiri. Soalan-soalan tidak boleh didedahkan kerana tertakluk pada Akta Rahsia Rasmi (OSA).”

Namun begitu, apa yang ingin ditekankan di sini adalah, setiap isi kandungan yang dihimpunkan dalam e-book Tips PTD ini memberikan gambaran soalan yang seakan-akan sama dalam peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik yang bakal berlangsung 12 Mei 2012 ini.

 Beli E-book Tips PTD Sekarang (Klik Di Sini)

E-book Tips PTD – Jaminan Pulang Wang Semula

Mereka sudah membantu lebih 7,000 calon peperiksaan kerajaan sejak tahun 2009. Andai kata kita gagal dan tidak berpuas hati dengan e-book Tips PTD, terus minta semula wang kita serta merta.

Tuan Muaz Hadi dan seluruh team mereka berani membuat jaminan ‘berani mati’ ini. Kerana mereka percaya dengan jaminan “Pakej Sampai Lulus” yang ditawarkan selama 5 tahun. Beserta dengan kemaskini percuma untuk setiap edisi. Maksudnya kalau dah beli sekali, akan dapat update untuk setiap update terbaru selama 5 tahun dan kita boleh gunakan lagi ebook ini jika dipanggil lagi untuk peperiksaan gred 41.

Jadi, tidak ada sebarang kerugian yang berpihak pada pembeli. Semua risiko ditanggung oleh tim Tips PTD. Sekiranya kita sudah melakukan tindakan seperti:

  1. Beli (Klik di sini).
  2. Ulangkaji e-book.
  3. Hadir ke peperiksaan.

Kemudian anda dapati setiap maklumat yang dibekalkan langsung tidak membantu. Terus hubungi team Tips PTD untuk dapatkan semula wang kita 100%.

“Terima kasih atas tip dan bantuan yang diberikan mengenai peperiksaan awam Gred 41. Tip anda memang berguna dan membantu saya lulus dalam peperiksaan.” – Koh Pea Kee, pembeli e-book Tips PTD.

Ratusan pembeli e-book sebelum ini sudah memanfaatkan apa yang dikongsikan dalam e-book Tips PTD.Tuan Muaz Hadi memaklumkan bahawa jualan e-book ini akan ditutup pada 9 Mei 2012.

Pengalaman Menduduki Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41

Sedikit perkongsian dari pengalaman Sya Isya sendiri menduduki peperiksaan PTD ini pada 3 tahun lepas. Tapi masa tu tak tahu pun kewujudan buku ni. Nak baca buku apa untuk dijadikan rujukan pun tak tahu. So, masuk exam, blur je tak tahu jenis soalan yang bagaimana yang akan keluar. Setahun kemudian baru Sya terjumpa buku ini. Alahai… Beruntunglah calon peperiksaan PTD sekarang ni ada ebook rujukan lengkap untuk dijadikan panduan. Masa tu Sya rasa rugi juga sebab lambat tahu tentang kewujudan buku ini. 🙁 Sya tak nak anda jadi seperti Sya. Jadi, anda dah tahu tentang ebook ini, gunakanlah ia sebaiknya. Jika ilmu penuh di dada, anda akan dapat menjawab semua soalan dengan :D.

Beli sekarang, atau menyesal selepas 9 Mei 2012 11.59 malam (Jualan akan ditutup). Sebarang rayuan tidak akan diterima. Jangan jadi seperti mereka ini.

Ebook rujukan lengkap peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik PTD M41 jualan ditutup hari ini

Beli Sekarang (Klik Di Sini).

 Lebih awal anda beli, lebih banyak masa anda ada untuk membaca, membuat latihan dan lebih tenang dan yakin untuk mengambil peperiksaan ini.

Rakan-rakan anda yang lain mungkin juga dipanggil untuk peperiksaan PTD pada 12 Mei ini. Jadi, apa kata kalau anda beritahu rakan anda maklumat ini dengan menekan butang FB share yang ada di bawah ini. Anda juga digalakkan untuk like FB syaisya.com untuk mendapatkan update-update yang akan datang. Mungkin akan datang Sya akan ceritakan pengalaman Sya Isya menduduki peperiksaan PTD dan juga menjalani ujian PAC (PTD Assessment Center).
EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

RUJUKAN PEPERIKSAAN PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK M41

TERKINI!!! Jika anda dipanggil untuk menduduki peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik M41, saya ada BERITA BAIK untuk anda!. Anda boleh study menggunakan Rujukan Lengkap Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 2016. Inilah rahsia lulus 65,000 calon exam SPA termasuk exam PTD!. Baca juga Contoh Soalan Peperiksaan Peperiksaan PTD di sini.

Sya ada membuat carian di internet, ada yang bagi tips untuk baca Buku Malaysia Kita sebagai persediaan untuk menduduki peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik, PTD M41 ini. Buku ni ada dijual di kedai-kedai buku. Sya tak pasti sama ada buku Malaysia Kita ni ada jual secara online atau pun tak. Tapi ramai juga yang kata dah pusing-pusing satu daerah tak jumpa pun buku ni dekat kedai.

Sya sendiri pun dulu masa nak ambil peperiksaan PTD ni, tak jumpa pun buku Malaysia Kita ni kat kedai.  Baru-baru ni baru Sya jumpa buku ni di kedai buku yang berhampiran. Hari tu tengok ada beberapa buah buku, semalam tengok dah sold out dah buku ni. Huhu.. 🙁

Ada juga Sya try google, kot boleh dapat buku Malaysia Kita ni dalam bentuk pdf download percuma secara online, tapi malangnya tak jumpa pun. Ermm… 🙁

buku malaysia kita tebal

So, macam mana nak buat ni?. Exam cuma tinggal beberapa hari je lagi. Sempat ke nak study semua?. Soalan peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik banyak keluar soalan pengetahuan am dan soalan isu semasa. Pendek kata perlu berpengetahuan luas dan peka dengan perkembangan isu semasa. Sebab tu ramai yang gagal peperiksaan PTD ni, sebab tak cukup ilmu di dada.

Setakat yang Sya dah google, dah baca sana-sini dan buat kajian, Sya terjumpa lah 1 ebook Pakej Rujukan Lengkap Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik dari Tim Infokerjaya ni.  Ramai betul yang cakap dah berjaya lulus dalam peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik selepas membaca semua nota-nota yang terdapat dalam ebook ini walaupun peperiksaan PTD ini terkenal dengan susah nak lulus.

 

Rujukan Nota Ebook Peperiksaan Akauntan WA41
Nota Rujukan Contoh Soalan Peperiksaan Akauntan WA41
.

Kenapa?. Mereka kata, sebab Ebook ni sangat lengkap dari A sampai Z, bukan setakat untuk peperiksaan PTD ni je, tapi juga untuk ujian PTD Assessment, iaitu next stage kalau anda lulus peperiksaan bertulis ini (Dulu peperiksaan bertulis, sekarang peperiksaan online sahaja). Ramai yang berjaya lulus dan dah gembira berjaya bergelar Pegawai Tadbir dan Diplomatik, setelah membaca ebook ini 😀 Pendek kata, memang tak rugi dapatkan ebook ni.

testimoni pembeli ebook tipsptd

 

Testimoni pembeli Ebook Panduan Lengkap Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik

 

Di bawah ini adalah email yang diterima dari calon peperiksaan PTD yang lepas yang dah baca nota-nota yang terdapat dalam ebook ni. Jom baca apa kata Puan Azimah mengenai ebook Panduan Lengkap Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik ini.

testimoni pembeli ebook tipsptd calon peperiksaan 12 Mei

Puan Norazimah dan suami telah membuat persediaan. Anda pula bagaimana?. Tinggal lagi beberapa hari sahaja lagi untuk menduduki peperiksaan ini. Sudahkah anda bersedia?. Jangan tunggu lama-lama, masa tak pernah menunggu anda!. Lagi lambat anda buat persediaan, nanti tak sempat nak study.

>> Dapatkan ebook ini sekarangKlik DI SINI <<

Bagaimana mereka boleh berjaya?. Apa yang ada dalam ebook Panduan Lengkap Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik ini?.

Ebook ini mengandungi :

✔ 50++ TAJUK NOTA RINGKAS berkaitan pentadbiran negeri-negara, dasar-dasar penting, perundangan, ekonomi dan banyak lagi untuk anda sebagai bakal PTD perlu tahu sebagai senjata persediaan peperiksaan anda!

✔ 60++ Soalan dan jawapan Seksyen A

✔ 60++ Soalan dan jawapan Seksyen B

✔ Nota KHAS berkaitan GST (HOT!)

✔ Nota KHAS berkaitan GTP (TERBARU 2014!)

===
FAKTA PENTING
===

Soalan peperiksaan memasuki perkhidmatan Awam 2013 yang lepas, isu GTP menjadi soalan dalam ‘Seksyen A’

✍ Kami akan bekalkan kepada anda contoh soalan berkaitan Isu GTP & GST

✍ Jawapan juga disediakan!

✍ NOTA KHAS GTP juga disediakan!

Ini bermakna, apabila anda mendapatkan  Panduan Lengkap Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik PTD ini, anda sebenarnya telah menjimatkan berjam-jam masa anda daripada buang masa google sana sini, tapi anda masih lagi tak tahu nak buat persediaan apa.

Tim Infokerjaya sudah membantu lebih 7,000 calon peperiksaan kerajaan sejak tahun 2009. Andai kata anda gagal dan tidak berpuas hati dengan e-book ini, terus minta semula wang anda serta merta dalam tempoh 7 hari selepas anda menduduki peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik.

Tuan Muaz Hadi dan seluruh Tim Infokerjaya berani membuat jaminan ‘berani mati’ ini. Kerana mereka percaya dengan jaminan “Pakej Sampai Lulus” yang ditawarkan selama 3 tahun ini. Jika anda mendapatkan ebook ini, anda akan diberikan kemaskini (update) secara PERCUMA untuk selama 3 tahun. Maksudnya kalau dah dapatkan sekali, anda akan dapat update untuk setiap update terbaru selama 3 tahun. Jadi, kalau kali pertama anda ambil exam PTD ini, anda tak berjaya jadi PTD, mungkin gagal ketika temuduga, selama 3 tahun berikutnya, jika anda dipanggil lagi menduduki exam ini, anda dapat update PERCUMA.

 

Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik PTD

Klik SINI untuk contoh-contoh soalan PTD.

PENGALAMAN SAYA MENDUDUKI PEPERIKSAAN PTD

Pada tahun 2008, Sya pernah ambil exam PTD ni. Tapi masa tu tak tahu pun kewujudan ebook ni. Nak baca buku apa untuk dijadikan rujukan pun tak tahu.

So, masuk exam, blur je tak tahu jenis soalan yang bagaimana yang akan keluar. Setahun kemudian baru Sya terjumpa ebook PTD ini.

Alahai… Beruntunglah calon peperiksaan PTD sekarang ni. Ada ebook rujukan lengkap untuk dijadikan panduan. Masa tu Sya rasa rugi juga sebab lambat tahu tentang kewujudan buku ini. 🙁

Sya tak nak anda jadi seperti Sya.

Jadi, anda dah tahu tentang pakej rujukan lengkap ini, rebutlah peluang yang ada di depan mata. Jika ilmu penuh di dada, anda akan dapat menjawab semua soalan dengan :D.

Klik gambar di bawah ini untuk mendapatkan pakej rujukan yang sangat membantu ini. Memang terbaik dari ladang!. Dapatkan sekarang, atau menyesal kemudian kerana tak buat persediaan yang cukup sedangkan peluang dah ada depan mata.

Lebih awal anda dapatkannya, lebih banyak masa anda ada untuk membaca, membuat latihan dan lebih tenang dan yakin untuk mengambil peperiksaan ini. Percayalah, berdasarkan pengalaman Sya sendiri, memang banyak nak kena study kalau nak lulus. Tu belum kira kena buat latihan untuk jawab soalan matematik lagi tu!

 
************************************************************************
>> Untuk mendapatkan ebook rujukan exam PTD, Klik DI SINI <<.

****************************************************************

Good luck kepada semua calon peperiksaan! Mulakan persediaan anda dengan 😀 dan jawab soalan peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik masa exam nanti dengan 😀 .

 

Like FB page syaisya.com untuk update-update akan datang.

 

error: Content is protected !!

Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 14684160 bytes) in /home/eertoado/public_html/wp-includes/functions.php on line 625